|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
vray sorunnnnn
selam arkdaslar mimari modelleme yapıyorum ve son yaptıgım modelde vray kullandım daha önceleri mray kullanmaktaydım.neyse soruna gelelim...
yaptıgım modeli irradence map low ve 2000*1500 cözünürlükte iken gayet güzel bi şekilde render alıyor ama irradence map medium 4000*3000 çözünürlükte iken şu hatayı veriyor.. unhandled excetion:memory allocation failure;1680000 bytes requested;1432627941 bytes already in heap. last marker is at P:/dev/localvss/vray/vray/src/vraycore.cpp/line144:vray core::trace ray() please send the file c:/vraylogtxt and ifpossible,(a part of) your scene to vray@chaossvv.com yarım ingilizcemle anladıgım kadarıyla : hafıza bu işlem için 168.....bytes ayırıyor ama sizin işlem için 143.......bytes gerekiyor diyor sanırım.. simdi bu hafızanın bu işlem için ayırdıgı 168..... bytes arttırabilirmiyim ve nerden nasıl arttırabilirim yada bu sorunu daha baska nasıl cözebilirim vray ayarlarımın cok fazla abartılı oldugunu düşünmüyorum bilgisayar p4 3.00 ht 1 gb rem 128 ekran kartı bu sorunu nasıl cözebilirim ustalarımdan acil yardım beklyorum... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
customize-preference-renderig sekmesinden bitmap pager kısmındaki degerleri yukseltmen gerekiyor sanırım bende boyle bir sorunu bu sekilde cozmustum
kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
cevap
saol dostum aksam gidince bi deneyecegim
birde ordaki ayarların hepsinimi yükseltecegim ve ne kadar yükseltecem bilgisayarı bosu bosuna kasmayalım simdi çok tesekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
hayır hayır sorun devam ediyor hala aynı hatayla karsılasıyorum renderde
4000*3000 irradence map mıdıum : hata 4000*3000 irradence map low : hata 3000*2250 irradence map low : hata kafayı yiycem ya lütfen yardım |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
seninle asagı yukarı aynı pc konfigurasyonuna sahibim ama oyle bir hata ile karsılasmıyorum
istersen birde windows un sanal bellek degerini yukseltterek dene |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
dostum sanal bellek maximuma getirdim sölediğin ayarları arttırdım ama nafile yine aynı hata veriyor yogun bi şekilde rpc kullanmıstım belkide ondandır ...neyse çözümü yok herhalde sorun rpc de ise aynı sahne yi 2000*1500 irradence map low iken hiç bi hata vermeden render almıstım 4000*3000 yapınca hata vermesi rpc den kaynaklanıyor olacagını tahmın etmiyorum ... neyse artık işin hilelerine basvuracaz herhalde..
herkese kolaygelsin |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Light cache ya da Light map kullanıyor musun ?
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
hayır dostum tüm malzemelerde vraymap kullandım
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Sorununuz Vray' in kendisinden kaynaklanıyor olmayabilir. Basit bir 'memory allocation' problemi olarak görülebilir. 3ds Max'de büyük boyutlu imajların 'render' ı esnasında RAM 'inizin yeterli olmadığına dair 'error' measajları da alabilirsiniz ve hatta 'render' askıya alınabilir ya da 3ds Max çökebilir. Böyle zamanlarda 3ds Max'in içinde 'Rendering Preferences' den 'bitmap pager' kutucuğunu 'on' olarak işaretlerseniz aşırı 'memory' kullanımı gerektiren büyük görüntü 'render' larında limitleri ortadan kaldırabilirsiniz ve hatta 'threshold' u kendiniz ayarlayabilirsiniz... 'ON' konumundayken program 'drive' üstünde bir seri geçici 'page' dosyaları oluşturarak 'bitmap' lerin render işlemi esnasında kullanır. Ancak bu nedenle 'render' işleminde hissedilir bir yavaşlama görülebilir... Aşağıda örnek görüntüyü bulacaksınız... not 1: Bu bilgiyi Brazil r/s sitesi www.SplutterFish.com 'un Richard Annema'sının bir kullanıcıya benzer bir soruda verdiği yanıtı bir zamanlar okumuş olduğum için verebiliyorum. Ümit ederim ki yararlı olur... İyi çalışmalar not 2: eğer Max 'help'inde 'bitmap pager' ı aratırsanız bu bilgilere ulaşılabilir.. ---------------------------------------------- http://forums.splutterfish.com/viewt...4105ff858d1d1b . En son asteria tarafından düzenlendi : 10-11-2005 20:39. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
onuda denedim dostum olmadı
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba hasatan, Önce belirtmeliyim, ben Vray 'i 'renderer' olarak kullanmıyorum. Size Vray kullanan bir üyenin yardımcı olmasını tercih ederim doğal olarak. Ancak Vray gibi 'Raytracer' özellikli diğer bazı 'Render Engine' lardaki özelliklerden yola çıkarak aklıma takılan bazı sorular oluşuyor..; 1/ Diğer bir 'Render Engine' la da aynı sorunu yaşıyor musunuz ? Scanline Renderer ? Mental Ray ? ya da benzeri ? Modelinizdeki 'face' sayısı da kendi hafıza kullanımını yapacaktır çünki ve beklentinin üzerinde hafıza kullanıyor olabilir. 1Gigabyte RAM hepsinin hesaplamalarını aynı anda yapmak için yeterli gelmeyebilir. 2/ Karşınıza çıkan ilk mesaj:unhandled excetion:memory allocation failure; 1680000 bytes requested; 1432627941 bytes already in heap. Yani sizden 1680000 bytes daha istiyor...bunu için 'failure' mesajı geliyor.. 3/ Karşınıza çıkan ikinci mesaj: last marker is at P:/dev/localvss/vray/vray/src/vraycore.cpp/line144:vray core::trace ray() Burada Vray' in bir 'Raytracer' olduğu düşünülerek, sahnedeki bazı Raytrace malzemelerle sorun yaşadığı söylenebilir mi acaba? Çünki Brazil r/s de 'Raytracing' 'Render Engine' grubundadır ' ve uzmanları çoğunlukla 'raytrace' ile ilgili sorun yaşandığında tüm 'raytrace' malzeme atanmış objelere Brazil'in kendi 'Advanced materials' ının atanması halinde Brazil'in 'render' işlemini daha rahat çözebildiğini söylerler. Acaba siz de benzer bir şekilde malzemelerinizi 'Vray materials' dan tercih etseydiniz aynı sorunu yaşar mıydınız ? Benim önerebildiğim ve sahnenizle ilgili aklıma takılan sorular bu şekilde... Ümit ederim ki Vray'i iyi tanıyan veya bu 'error' mesajları geldiğinde 'ChaosGroup support' ekibinin önerilerini bilen bir üye size yardımcı olabilir. Size kolaylıklar dilerim.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
benim yorumum şu;
problem,sahnenize başka bir dosyadan murge ile çağırdığınız bir objenin sahnede yarattığı bir çakışmadan kaynaklanıyor.vray bu konuda özellikle yogun dosyalarda çok hassas...8( ....önce bu objenin ne oldugunu bulmak gerekiyor.daha sonra kaplama bilgilerini kendi sahnenizde yeniden düzenlerseniz problem çözülecektir. ben bu durumla daha önceleri başka dosyalardan murge ettiğim agaç,insan vb.alpha kanallı nesnelerde karşılaşıyordum.bu nesneleri kendi çalışma dosyamda yeniden oluşturduktan sonra problem kayboldu....
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|