|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
vray irradiance sorunu
ilk defa iç mekan renderi alıyorum ama bir proplemle karşılaştım ,proplemin irradiance ayarlarından geldiğini düşünüyorum ama tüm ihtimalleri denedim ama bu proplemi çözemedim bu konuda fikri olan varmı?......
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba
Bir üye olarak çalışmanızın çok hoş olduğunu düşünüyorum.Irradiance ayarlarınızdan olabileceği gibi secondary bounce kaynaklı da olabilir.Objelerin kaynağını da bilmiyorum ama birsürü 3ds obje içine doğru hazırlanmamış dwg objesi eklediğimde bu tür sonuçlarla bende çok karşılaşıyorum doğrusu örneğin dairesel siyah lekeler gibi.Bazı metal materyalleri ve cam vray ışıklarıyla karşılaşınca sahnedeki alakasız yerlerde bu sonuçları verebiliyor.Bunlardan başka bir de ışıkların subdivision değerlerini yükseltmeyi deneyebilirsiniz bence.Tavan spotlarını nasıl yaptığınızı oldukça merak ettim doğrusu çok hoş duruyorlar.Umarım yardımım olabilmiştir.İyi çalışmalar dilerim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Secondary bounce'yi kapatıp bir daha deneyin derim.
Bir de vray'in helpi varmış yaa, max'in help klasörüne kendini kopyalıyor.. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Evet zeki bey sanırım dediğiniz gibi bu olaya sahnedeki bir obje neden oluyor bu obyeji bulana kadar deneme renderi yapmak lazım ...büyük ihtimalle proplem bundan kaynaklamnıyor...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Merhaba
Spotları bu yüzden sormuştum aslında,onları ve sahnedeki metal kapladığınız objeleri (dwg) incelemenizi öneririm.Bir diğer konu da eğer bir vray ışığı metal atanmış bir objeye çok yakından çarpıyorsa bu durum başınıza çok gelebilir.İyi çalışmalar dilerim...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|