|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Vray - Villa ...
Yaklaşık 2 haftadır vrayla uğraşıyorum. Bu sürede gelen ilk projede de bunu sizinle paylaşayım dedim
gerçekten karmaşıkmış...Çözemediğim daha birçok şey var. eleştirirseniz çok yardımcı olursunuz.*süre 2 gün (vray,rpc,max,psd) *direct light ( 1.1) *skylight (1.1) *linear multiply dark : 1 bright: 0,8 * bounce : 0.9 secondary : 0.6 ayrıcaaa; (soru : güneş vuran yüzeylerde, beyaz duvarın rengi , önündeki yeşil çimlerden dolayı yeşilmiş gibi görünüyor! bunu bitürlü çözemedim ) bilen varsa yardım etsin lütfen...) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
hiç fena değil
2 haftalık bilgi için yeterince iyi gibi bu hızla giderseniz çok ii işler çıkarabilirsiniz
ayrıca o renk patlamasının sebebi vrayin o renkleri yayıyor olması bunu engellemek için enviroment altındaki ışığı (skylight) açmanız gerekiyor. Böylece ortama tek renk hakim olacak ve ışık homojen olarak dha doğrusu o bahsettiğiniz renk patlaması gerçekleşmeyecektir. Kolay gelsin... Tekrardan tebrikler... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba , çok güzel bi iş çıkartmışsın , kamera , güneş ışığının yönü , modelde de girintili çıkıntılı olunca... ellerine sağlık demek kalıyor .
![]() O dediğin "çimlerin yeşertme" sorununu , çimleri daha açık ve soluk bir yeşil map ile render aldıktan sonra "vrmap" yani irradiance map i kayedip , ilk yeşil çim textureını geri yükleyerek çözüp tekrar bir render ile çözüyorum....sanırım tek yolu bu... İç mekanlarda döşeme koyu bir ahşap olunca etrafafa kırmızımsı bir renk geliyor ,bu sorunu da aynı yöntem le çözebilirsin. **** "o renk patlamasının sebebi vrayin o renkleri yayıyor olması bunu engellemek için enviroment altındaki ışığı (skylight) açmanız gerekiyor" demişsin , o zaman gölgeler çok silikleşmiyor mu? enviroment ı fazla açınca sahne self-illuminated gibi oluyor sanıyordum.... bu arada" eskiznet"? vural? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
? ...
Çok teşekkürler arkadaşlar. Yaptıklarınızı gördükçe biz de çapımızca hevesleniyoruz işte
yakalamışken birkaçsoru daha sorıyım bu kadar çok gölge olmasını istemiyorum. 5 tarafı kapalı 1 tarafı açık bölümlerde sim siyah gölge alanlar çıkıyor. ne yapmalıyım?? gölegede kalan alanlar çok koyu ?? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba Render GerÇekten Çok GÜzel OlmuŞ
gerçeğe çok yakın bi sonuç çok iyi... Ama Ben Bu Programi HİÇ DuymamiŞtim Program Hakkinda Bİraz Bİlgİ Verİr Mİsİnİz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Onur bahsettiğin yerleri first bouncing ve second bouncing değerlerini artırarak çözebilirsin .bunlar ışığın yüzeylerden daha fazla sekmesini sağlar tabi bu durumda açık alanlar biraz aydınlık olabilir ama ufa bir ayarlar onlarıda düzeltirsen ışık dağılımı çok daha gerçekçi olur.Onun dışında kaçak bir yol olarak omni koyabilirsin oralara..
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler zulkarneyn. Bakalım hemen denicem söylediklerini. inşallah düzelte bilirim...
Ayyil , program yine max ama kullandığım plagin vray. geniş bilgi için forumda vray ı arattır .Kısa sürede bilgilenirsin. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Pencereleri maplemissin sanirim o biraz derinlik ve realism i azaltmis ellerine saglik..
sevgiler gökhan
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|