|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
VRay için yardım
Selam
Bir mutfak tasarımı.. Max 5.1 Ancak şu Vray ile bu görüntüde ne değişiyor.. Biri anlatsın lütfen.. Varsa tutorial dosyalarına nasıl ulaşabilirim.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vray ile ne degistigini söylemek aslinda biraz zor..
ancak sunu soyleyebilirim ki, vray in kendi malzemeleri ile bazi shaderlari daha realistik simule etmek mümkün olabiliyor.. Forumumuzda vray ile ilgili acilmis topicleri aratirsan, bir cok tutorial referansi bulabilirsin.. Ayrica vray ile yapilmis calismalari da görebilirsin..
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
soyliyeceklerimi ukalalik olarak algilama lutfen.
aslinda amacim yardimci olmak... surekli senin soruna benzer sorular oluyor.... bir cok insan vray'i kullandigi an harikalar yaratildigini saniyor, yapilan iyi calismalarin sirrini vray zannediyor veya brazil veya x,y,z... kullnadigimiz programlar, plugin'ler bir arac... ressamin fircasi gibi.... o ressamin bir fircayi ozellikle tercih etmesinin oznel sebebleri vardir: el aliskanligi, agirligi vs... ama baska bir ressam da digerini tercih eder. fircalar birbirinden az ya cok farklidir ama yaptiklari is aynidir. onemli olan senin onu nasil kullanabildigindir. ve eger konuya ilgi, yetenek,yaraticilik ve HEVES yoksa, insanin eline picasso'nun fircasini da verseler bir sey olmaz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Giraffe'ye
Sevgili giraffe,
Resme olan ilgini bildiğim için (your web site's/hoby) söylediklerini yanlış anlamıyor ukalalık olduğunu da düşünmüyorum.. 2003'ten bu yana olan çalışmalarını da ilgiyle inceledim.. Ben ve benim gibi yolun daha başında olan arkadaşların da incelemesi gerekiyor.. Ama bunu eminim herkes kabul edecektir ki, max'in özünde gerçekçiliğe dair plug-in ler yok.. VRay-Brazil-Mental Ray-Final Render-vs-vs olmadan da aa bu çok gerçekçi, ışık harikulade,gölgeler gerçek zamanlı,gi (her neyse) olmuş, background'un sahneyle inanılmaz örtüşmüş vs,vs gibi yorumlara da hiç rastlamadım.. Ama sen de bunları ukalalık olarak algılama ki ressamlar arayüzleri olan fırçalarla çalışmıyor.. )Sevgiler..Başarılar.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|