|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vray kullanicilarina soru
İrradience map aciyorum render edince sahnedeki hersey color map oluyo, renli renkli puantiyeli bunun bi yolu yordamı var mıdır onu ogrenmek istedim..
Yani hani mental ray in final gather i gibi..
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tam anlıyamadım ama irradience mapin bitmesini beklemiyo olabilirmisin. Yaptığın ayara göre birkaç kez prepass yaptıktan sonra render alır. Puantiye ile kastın prepass ayarıysa beklemen lazım.
Yok eğer render alınıp ekranda saçma sapan renkli benekler filan çıkıyorsa o bazen bendede oluyor tam nedenini bilmiyorum bazen bir malzeme neden oluyor bazende sahnenin fazla aydınlık olmasıyla oluyor. Eğer ikinci dediğim problemse ışık ayarlarıyla first and secondary bouncela filan oyna yok gene olmadı sahnedeki objeleri grup grup render al hangi malzemenin patlattığını bulabilirsin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yok irrad map i kaplio, ondan sonra bitiriyo render ve dedigin benek benek durum ortaya cikio, bucket renderingden dolayi olabilir mi ?
bi de senin dedigini deniyim bi malzeme yapio belki, sahnede raytrace dolu yani hangi birini bulcam ![]()
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
durum budur
bucker render dan deilmis sebep ![]()
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
offf hocam sen aşmışsın olayı ben bu kadar abartısını ne gördüm ne duydum
ben aşağıdaki gibi beneklerden bahsediyordum. Seninkisi çok büyük ihtimalle malzemeden. Bence 5-10 luk gruplar halinde objeleri kapatarak render al. sanırım problem yaratan objeyi yada malzemeyi bulursun kolay gelsin işin zor ![]()
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
yaptigim tek sey malzemeleri atmak, vray malzemesi deil hicbiri standart malzeme yaptim reflection lu falan
ondan sonra da gi actim hepsi irradience map ile bu kadar cikan sonuc bu ![]()
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bildiğim kadarıyla
daha detaylı acıklayabilirim ama özetle şöyle diyeyim vray genel olarak kendi malzemelerini kullanmaktadır(http://www.chaoticdimension.com buradan detaylı bilgiler alabilirsin). Ayrıca bazen UVW Map yapılmamış yüzeylerdede benzer sorunları oluşturabiliyor. bir ara www.metinseven.com adresinde bununla ilgili bir tutorial vardı hala varmıdır bilemiyorum.... vray malzemelerini kullan ve uvwmapleri ayarlarsan dediğim gibi sorunun cözülmesi lazım
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
o_mlk ve mecart yanitlariniza tesekkurler simdi tum malzemeleri vray mtl yaptim, sorun cozulur gibi oldu..
bir de ben reflection environment a hdri dosyasi uygulamistim belki de nedeni oydu
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu linkteki tutorial cok faydali..vray aydinlatma mantigini özetliyor.
http://www.osmosis.com.au/info/tutorials.htm |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
ayrica standart malzeme kullanmissan bile sorun cikmamasi lazim .sadece bazi özelliklerden tam faydalanamassin. ama vraywrapper diye bir malzeme cesidi olamsi lazim. standart malzemelri vray altina alabilmen icin...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
omerselcuk tutorial icin tesekkurler ama onu okumustum zaten,
aydinlatma ile problemim olmadi yani solid modeli yeteri derecede mantikli aydinlatabildim, problem malzemelerdi..onu da simdi hallediyorum tesekkurler
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
aynı durum benimde başıma gelmişti
problem tamamen malzeme |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vray'de opak olmayan malzeme kullanıldığında ve bu malzemeye reflection yada refraction eklendiğinde genelde bu sorun ortaya çıkıyor.
Benim de birçok kez başıma geldi en pratik yöntemler: opacity'si düşürülmüş malzemeye reflection yada refraction vermemek verildiğinde de reflection kısmındaki sekmede vraymtl seçerek içindeki reflection ve refraction parametrelerini kullanmak, yada malzemeyi standart max malzemeleri yerine direk vray malzeme ile oluşturmak. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
herkese slmlar
bende bu sorunu yaşamıştım ve sorunumdan sahnemdeki standart raytrace malzemesini silerek kurtuldum..
![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
vray raytrace malzeme veya map desteklemiyor.
onun yerine vray material kullanmalisin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|