|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilk vray denemesi
merhaba arkadaşlar.haftasonu 2 gün vray ı hatmettikten sonra ilk denememi bugün aldım.netten buldugum bir resmin benzerini render etmeye çalıştım.bir gün ışığı ve camda vraylight var.mekanın ortasında da ambient only bir omni var.modellemede hatalar olabilir zira öncelikli amacım ışık ayarlarıydı.light seçimlerimi yorumlarsanız çok sevinirim...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
ilk deneme icin iyi sayilir, mahsuru yoksa bide renkli halini görebilirmiyiz ? isikla ilgili daha cok sey söylenebilir ozaman. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu da orjinali.çözünürlüğü düşürünce görüntü kalıtesi burada biraz bozuk görünüyor.dosya kendi bilgisayarımda iyi görünüyor halbuki.upload edince neden kalite bozuldu ki.acaba kaliteyi bozmadan dosya boyutunu küçültmek için jpg dışında farklı bir format mı denemek gerek?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
kalite bozulmuyor
resminizin üzerine bir kere tıklayınız bu sefer resize edilmemiş halini göreceksiniz. normalde forumda resize edilmiş hali geldiği için ve bu iş browser'a yaptırıldığı için 10 piksel bile sığrdırmaya kalksa böyle kırık kırık gözüküyor dert değil. ayrıca 2 günlük vray çalışması olarak oldukça başarılı. Ben bu kadar gerçekçi işlere bile yeter de artar diyorum. Bence yeterli ve başarılı. kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayasofya, sormak istediğim şu; mekanda pencere varken dışarıdan gün ısığı alarak aydınlanmayı sağladım.peki tamamen kapalı olan bir mekanda ortam aydınlığını nasıl bir ana aydınlatmayla çözmek gerekiyor.birkaç yerde cameranın arkasına yerleştirilen arealight yada mekanın ortasına ambient only bir omni gerekdiğini okudum ama istediğim sonuca ulaşamiyorum.tavsiyeniz nedir?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tebrikler...
Tebrikler...
iki günlük vray e giris çalismasiyla böyle bi çalisma gerçekten süper AFT sende galiba hafizlik var Merak ettigim bu iki günlük çalisma da neler yaptiniz? Tutoriallerden mi faydalandiniz yoksa vray in bir kitabimi var? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkür ederim yok aslında hafızlık değil de birazcık mimarlık var 8).maxla yaklasık 7 yıldır ilgiliyim.ama şimdiye kadar hep standart render ve light larla çalıştım.konuya yabancı olmadığm için sadece mantığı kavramak yetiyor.tutorial ları inceledim,vray konusunda tecrübeli arkadasların verdikleri ipuclarını okudum bolbol.sanırım gönderdiğim mekan tarzındaki mekanlarla ilgili mantığı kavradım,şimdi hiç penceresi olmayan tamamen kapalı bir mekan için genel aydınlatmayı nasıl bir mantıkla yapmam gerek onu araştırıyorum.daha sonra esas amacım olan dış mekan mantığı üzerine çalışmak istiyorum.vray konusunda tecrübeli arkadaşların da ipucları mutlu eder doğrusu.
görüşmek üzere |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben cok begendim elinize saglik yeterli bir doygunlukta calisma.
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
yoo kamera önüne de koyabilirsiniz.
ışığın kendisinin görünüp görünmemesi diye bir ayar var vray light'ta. Açıkçası ışık gerekirse cam değil duvarın arkasından gelebilir. O ışık için o duvarı ya da objeyi exclude edebilirsiniz tabii. Şimdi sıra 2 günlük bir iç mekan render çalımanıza geldi sanırım :-))) Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
artık sizli bizli konuşmaya gerek yok değilmi yabancı sayılmayız herhalde.bahsettiğin komut invisible öyle değilmi?tavsiyeni iyi oldu duvarın arkasına koyup dışardan aydınlatmak aklıma gelmemişti.hep içeriye yoğunlaşmıştım.hafta içi fazla vaktim yok denemeler için ama önümüzdeki haftasonu çalışmaya devam edicem.bakalım pazartesiye ortaya ne çıkacak.teşekkürler....
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
ilk calismaniz icin oldukca iyi . tabi maxe daha önce asina olusunuzun cok yardimi oldugunu düsünüyorum. Yinede bisey söylemek lazim olursa yukardaki imaj icin. ilk görüste cok incelemeden, backraoud daki imaj ve ic mekan aydinlanmasi ile ilgili bir dengesizlik oldugu gözleniyor.yani bu isik o dis mekandan gelmiyor hiis var. ic mekan yapay aydinlatma icinde , hernekadar GI olsada 3 point lighting kurallari gecerli . kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
ömerselcuk ,fonresmine çok kafa yormadım açıkcası.lighting denemesi yaptığımdan fonda bir resim görünüp sahneyi olgunlaştırsa yter diye düşünmüştüm.resimdeki aydınlanma ve camera acısında hatalar olduğu doğru.3 point lighting kuralları ile neyi kastettiğini biraz açabilirmisin.?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
mrb
![]() fotografcilikta kullanilan 3-point lighting kavrami..... isik ile ilgili tavsiyem: hicbir kurala bagli kalma... yani oyle olur mu, yoksa yanlis yontem mi bu acaba diye dusunme... sonuc onemli... nasil bir teknik olusturdufun sana kalmis. herseyi deneyebilirsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|