Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Yazılımlar > Render Motorları

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 28-11-2004, 21:27   #1
Arkitera Üyesi

Brazil Rio da İç Mekan renderi (deneysel)

Selam arkadaşlar...
Vray e göre optimize edilmiş bir dosyayı sıfırlayıp brazil de render yapmaya çalıştım..
Deneme amaçlı bir çalışma olduğu için sadece 1 kaç objeye renk atayarak sonuç almaya çalıştım.
Açıkçası brazilde güzel bir iç mekan render ı alabileceğimi düşünmüyordum...
Ama gönderdiğim çalışmada sanki birazda oldu gibi...
Özellikle Cüney öztaş hocamdan birazil de iç mekan render larının ulaşabileceği nokta hakkında bilgi vermesini ( render süresi / kalite / bağlamında ) rica edip üye arkadaşların eleştirilerini bekliyorum..

Çalışmada direkt ve indirekt illumination açık, bounces değeri 1, photon mapping açık ve 100,000 foton'a ayarlandı.
Eklenmiş İmajlar
brazil-rio-da-ic-mekan-renderi-deneysel-37-jpg  
mim_abdurrahman offline  
Eski 03-12-2004, 00:28   #2
Forum Üyesi

ustat yanlış anlamanı isemem fakat bu görüntünün vray renderlerine kıyasla cok iyi bir sonuç oldugu söylenemez, eger brazile göre vrayda daha basarılı isen bence yola vrayla devam et çok daha tatmin edici sonuçlar alacagından eminim .başarılar
serdarefe offline  
Eski 03-12-2004, 00:36   #3
Arkitera Üyesi

Ayni fikirdeyim ama brazil ilk gözağrımız... baba render motoruydu...
mim_abdurrahman offline  
Eski 03-12-2004, 02:41   #4
Diyalog Konugu

Merhaba,

Öncelikle ekranın öyle kırık kırık daire şeklinde olması dikkatimi çekti? Nedir? Render pek Rio'ya benzemiyor

Brazil mi VRay'i döver, VRay'mi Brazil'i döver tartışmasına hiç girmemek lazım. Irradience cache desteği olduğu için mimari çalışanlar vray'i daha kolay ayarlanır buluyor sanırım. Ancak iyi ayarlanmış photon map (photon cache) ile de gayet hızlı ve kaliteli görüntüler almak mümkün oluyor. Photon map ayarlanması biraz deneyim isteyen bir yöntem. Ayrıca genel olarak GI yanlış kullanıldığında çok yavaş ve kötü görüntü veren bir yapıda günümüzde. Bunun nedeni de hesaplamalar çok fazla olduğu için sahneye göre optimizasyon yapabilmek için parametrelerin birçoğu kullanıcının insiyatifine bırakılıyor olması.

Sonuç olarak sorularınıza direk (şu kadar iyidir, bu kadar hızlıdır şeklinde) bir cevap vermek mümkün değil benim için. serdarefe'ye katılıyorum, hangisini daha rahat kullanıyorsanız onu kullanın. Sonuç olarak "Rio" deneyin, Brazil'i almadan önce görün, kendiniz test edin diye çıkmış bir sürüm. Tüm Dünyada yaygın şekilde satılıyor olmasına karşın şimdiye kadar Türkiye'den alan olmadığına göre, bizlere biraz ters bir yapısı var sanırım Brazil'in: kimse kullanmıyor. Siz de kullanacağım diye zorlamayın bana kalırsa
cozdas offline  
Eski 03-12-2004, 13:04   #5
Arkitera Üyesi

ilginize Tesekkürler.. Sizin fikirlerinizi forumlardan takip ediyorum ( lisans konusunda)...
Aynen katiliyorum... Brazil'in ekibinde bir türkün olmasi ve bu insanin ytü den olmasi bana ayrica gurur veriyor...Basarilar...
mim_abdurrahman offline  
Eski 05-12-2004, 04:07   #6
Diyalog Konugu

Unhappy

Öncelikle güzel sözler için teşekkür ediyorum,

Maalesef ben aynı gururu yaşayamıyorum. Zira benim halkım (üniversitedaşım) denemesi için mesai harcayarak rio gibi bir ürün çıkartmamıza rağmen, biryerlerden kırık brazil temin ediyor. Sonra onunla 4000x2160 boyutunda render alıyor, renderı yarım kesip yarım sonucu 1000x540 boyutuna indiriyor buraya post ediyor. Sonra "Cüneyt bey Brazil ne kadar iyi bize söylesin" gibi taleple soru soruyor. "Render neden daire şekline" sorumu cevaplamaya layık görmüyor. Serzenişimi de hiç üzerine almadan, dalga geçer gibi "lisans konusundaki fikirlerinize aynen katılıyorum" diyebiliyor.

Ben de çok istiyorum sizle gurur duymayı sevgili mim_abdurrahman kardeşim, ama gözümün içine baka baka yalan söyleyip beni aptal yerine koymaya çalışan, "size katılıyorum" diye dalga geçen insanlarla gurur duyamıyorum ne kadar istesem de.

Sizle gurur duyamadaığım için özür diliyorum. Ancak "lisans konusunda bana aynen katıldığınız" için de teşekkür etmem lazım. Eğer katılmasaydınız mazallah ne olurdu; düşünemiyorum.

Sevgiler.

(not: brazilin kırık olduğundan eminim: en önemli unsur Rio'nun maksimum 512x384 boyutta render alabilir olması. orjinal render'ın en az 4000x2160 olduğu da net bir şekilde ortada)
cozdas offline  
Eski 05-12-2004, 15:24   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Hııımmmm

Cüneyt bunları diyorsa bir bildiği vardır diyeceğim.

Gerekirse jpeg'in header'ına bile bakmıştır.

Yani kendisini yakınen tanıdığımdan biliyorum.

Ben de YTÜ'de yüksek lisansta öğretim görevliliği yapıyorum. Bu durumda hem buranın yöneticisi, hem YTÜ'lü bir mimar ve öğretim görevlisi olarak mim-Abdurrahman'ın cevap vereceğini umuyorum.

Umarım bir yanlış anlaşılma olmuştur.

Umarım olay Cüneyt'in dediği gibidir.

Kolay gelsin.
Açıklama bekliyoruz.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 06-12-2004, 04:33   #8
Arkitera Üyesi

Mourner'in Avatar'ı

Yanlis olan o kadar cok sey var ki..

Ne tarafa yuzumuzu cevirsek yanlislar silsilesi..

Ben uyuyayim en iyisi..

Sakin olmak da fayda var
Eski 06-12-2004, 11:29   #9
Arkitera Üyesi

Gereksiz hatta kaba bir tepki

Bu çalisma sadece bi denemeydi..Malzemeyi isigi diger unsurlari hazirlayip bir final render aldigim calisma degil...sadece bi denemeydi..dolayisi ike render i yarida kestim

Saatlerce beklemeye artik sabredemiyorum...Vray ile ilgilenmemin nedenlerinden biriside budur...Yani resmi tam olarak gönderseydim ne degisiyor anlamiyorum...

resmin cozunurlugu 1040/540 bu zaten asikar...bunun 2000 li bir versiyonuda bende mevzut...Bu cözünürlükler tarafimdan 512/384 ten manuel olarak artirilmistir...göreceli olarak daha yumusak bir görüntü oldugu için...

En az su cozünürlükte diyosunuz..Yani tahmin ediyorsunuz yada varsayim...basiniza en az 4000 tane bugday tanesi düssün

Varsayalimki brazil gercekten kirik...sizinle dalga gecmis olmami sizi aptal yerine koymus
olmami nerden çikariyosunuz...Ben elimden geldigince nezaket kurallarina uymaya calisiyorum..Ama beni zorluyorsunuz..sözlerinize dikkat edin...uyariyorum...

zaten kullanmadigim ve sayenizde iyice sogumus oldugum bir program için ortami germek
istemiyorum...sakin kendinizide alemin en dogrusu olarak görmeyin..bugün istisnasiz her bilgisayarda muhakkak kirik bir yazilim vardir...

Agir konusmussunuz hocam sözlerinize dikkat edin...kizma hakkimi 1 seferlik muhafaza
ediyorum...Kanaatimce bu konu uzarsa bende nezaketimi koruyamayacagimdan süphe ediyorum...
mim_abdurrahman offline  
Eski 06-12-2004, 12:31   #10
AFT
Arkitera Üyesi

AFT'in Avatar'ı

boyle gerginliklere hiç gerek yok diye düşünüyorum.bunlar konusunda uzman olup da insanlara yardımcı olmaya çalışanları ve bilgilerini paylaşanları soğutmaktan başka bir işe yaramaz...!
AFT offline  
Eski 06-12-2004, 12:34   #11
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

1. "uyarma" işi ne yazık size ait değildir.
eğer uyarınıza uymazsak ne yapacağınızı cidden merak ediyorum.
Ağır konuşmak da ne demek oluyor.

2. KURAL: BURADA KIRIK PROGRAM İLE YAPILMIŞ ÇALIŞMA BARINAMAZ...
Ben neden onun bunun makinesinde izin alarak çalışıyorum
MAX bilgisayarımda yok diye.
Neden saat 20.00'lara kadar üniversitedeyim. Mesai 17.00'da biterken. Neden program bir tek orada var diye.

Kırık program kullanıyor olabilirsiniz.
Buyrun kullanın.
Ben buna bir şey diyemem.
Beni de ilgilendirmez.

Mimarlar Odası'ndaki ya da üniversitedaki öğrenciler şakır şakır MAX 7.0 kullanıyorlar. Ne diyebiliyorum. Bir şey diyemiyorum. Demem de. Bense hala VIZ 4.0 kullanıyorum. O da education version. İçinde animasyon için modeifiersları animasyona sokan durumu bile kısıtlı.

Ancak diğer taraftan bu forumda ciddi bir inceleme yapmak zorundayız.

Bir sürü 3d forumu var.
Millet birbirine program nasıl kıracağını anlatıyor.
serial gönderiyorlar.
kırıcı program gönderiyorlar.

sonu gelmiyor.

Şimdi sizin sıkıntınız şu.
Brazil belirli bir çözünürlük üstüne render yapınca anlıyoruz ki kırık.
Çünkü Türkiye'de brazil satışı olmadı şimdiye dek.
Burada Brazil'den ekmek yiyen biri olduğundan böyle tepki vermesi çok normal.

Hah v-ray'i kırık kullanmıyorlar mı diyeceksiniz.
Bilmem kullanan varsa kendi problemleri.
Ama Brazil çok çok çok alenen kendini gösteriyor.

Bir de üstüne lisans konusunda size hak veriyorum deyince böyle tepkiler almak normal.

Açıkladık eğer belirli bir çözünürlük üstündeyse RIO dışındaki kırık bir versiyondan yapılmış demektir. RIO kullanmak bedavadır. Siteden çekilebilir. Amaç sadece öğrenmek denemek içindir. Madem denemek istiyorsunuz o zaman neden RIO dışında bir versiyonla kırmak zorunda kaldınız ki.

İşte tahmin edilen bir şey yok herşey alanen ortada.

Bence siz uyarmayı bırakıp kızma hakkınız olduğunu düşünmeyi bir kenara bırakın.

Ha kızacağım sizi uyardım yoksa fena olur diyorsanız
hiç bunlara girişmeden kullanıcı isminizi silmek durumunda kalabilirim.
IP ban koyma durumum da olabilir.

Siz bilirsiniz.

Kolay gelsin.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 06-12-2004, 13:44   #12
Arkitera Üyesi

Uyarı görevi tabiki sizin buna bi sözüm yok…Ama fazla tepki verildi…Söyliceni sizin gibi sölese yine yazmazdım….Ben haddimi bilirim yeterki usulünce solensin…Neyse uzatmanın Anlamı yok… Brazil alan bir türk henüz cıkmadı ama vray alan bir türk yakında çıkıcak ve bunu sizinle paylaşıcam…

Esas kadar usul'ünde önemli oldugunu unutmayalim.Ayasofya hocama diyecegim yok… Ama yinede bu gerginlige sebep oldugum için kusura kalmayın…
mim_abdurrahman offline  
Eski 06-12-2004, 13:47   #13
Diyalog Konugu

Benim bilgisayarımda da kırık program var elbet ama asıl kullandığım yazılımlar lisanslı (winRar da dahil olmak üzere). Aptal değilim, Türkiye'de Brazil satılmamış olmasına rağmen, insanların Brazil ile işler yaptığını, onlardan para kazandığını, yarışmalarda, forumlarda ödüller aldığını, maddi ve manevi kazançlar sağladığnı biliyorum elbet. Bir arkadaş mim_abbdurrahman'ın cevabından önce bana mail atmış, "Türkiye gerçeklerini" anlatmaya çalışmış bana. Ona da söylediğim gibi Türkiye gerçeklerinin çok farkındayım ben. Türkiye gerçeği şu: 1-2 milyarlık cep telefonları peynir ekmek gibi satıyor. Herkes "kapkaç olmasın" diyor ama çalıntı (ikinci el olarak da okunur) telefon almaktan çekinmiyor. Gereksiz şerit değiştirilmese trafiğin hızlı akacağını herkes biliyor ama 1 metre önde olmak için hemen diğer şeride atlıyor. Bedava ve yasal versiyonunu çıkarmanıza rağmen insanlar aynı işi yapmak için kırığını kullanmayı tercih ediyor. Rusya da kırık yazılım cenneti ama orada gelir ayda 50 dolarlar civarında, fakir edebiyatı yapacak birisi varsa biz değiliz. 10 milyonluk Yunanistan'dan bile bissürü yasal kullanıcımız varken 72 milyon insandan bir tane çıkmaz "yasal" kullanan. Alın size Türkiye gerçeği. Cep telefonu alır 2 milyara ama ekmek yediği işi için harcamaya eli varmaz o parayı.

Beni en çok üzen insanların kırık yazılım kullanması değil zaten. Kırık yazılım kullanmanın doğruluğunu benimsemeye başladı insanlar: bu koyuyor. Dahası vicdanlarını rahatlatmak için çalıntı yazılım kullanmak "yanlış" diyenleri de türlü söylemlerle "ikna" etmeye çalışıyorlar. Forumlarda böyle terbiyesizlikler yapılınca daha çok beni ikna etmeye çalışıyor insanlar "ama öğrenci, gelir, falan fıstık" diye, benim alın terimi çalmış adama "yanlış yapıyorsun" diyen o kadar çıkmıyor. Tam bir yavuz hırsız durumu. mim_addurramanın cevabı da bunu çok açık gözler önüne seriyor.

Dünya iyiden iyiye bilişim çağına girerken, çalıntı progralarla mı bu çağı yakalayacağız? Yazılım sektörü nasıl gelişecek. Bu mentalite ile mümkün mü? mümkün olduğuna inanan varsa söylesin.

Neyse dediğim gibi benim derdim kırık yazılım kullananlarla değil zaten. Ama kırık yazılımı utanmadan elinde sallaya, onunla yapılmış işleri oraya buraya post edip, programcısına seslenmek derecesinde bunu benimsemiş olmak bana koyuyor.

O renderin "en az" 4000x2160 olduğunu "biliyorum". 3 yıl boyunca günde en az 15 saat bir program üzerinde çalışınca, birkaçyüz bin satırı ellerinizle yazdığınızda anlıyorsunuz renderin nasıl render edildiğini, sonra ne yapıldığını. Buraya post ettiğiniz resmi 512x384 görüntüden büyüttüğünüzü söylerek sadece benim değil diğer insanların da emin olmasını sağladınız zaten. 512x384 resimden o kalitede 1000x540 görüntü elde etmek "tıbben" mümkün değil. Burada oyun oynamıyoruz, sizin karşınızdaki insanlar da çocuk değil ki böyle kandırasınız. Yalanlara yalan eklemenin ya da saldırgan olmanın bir işe yaramayacağı insanların önündesiniz: hiç değilse bunun "bilincinde" olun.

Madem deneme yapacaksınız NEDEN Rio ile yapmadınız da kırık brazil temin edip kırık yazılım piyasasını körüklediniz (kendi payınız kadar)? Hadi diyelim kırık brazil kullandınız, ve bir soru sormak ihtiyacı hissettiniz, NEDEN hiç değilse o renderı küçük render edip göndermediniz? (benim sizin sorunuzu burada yanıtlama zamanı kadar bir sürede bu renderı alabilirdiniz, ben o zamanı harcıyorum sırf "birisi bana soru sormuş, görmüşken yanıtlamazsam olmaz" düşünerek de siz "yaw adama soru soracaaz, bari kırık programla çıkmayalaım ayıp olur" diyemiyorsunuz). Hadi tüm bunları yapmadınız NEDEN hala dalga geçer gibi "lisans konusunda size aynen katılıyorum" diyorsunuz? Bu kadar saygısızlık, bu kadar terbiyesizlik ve kendini bilmezlik mi olur?

Küçükken ders kitaplarında okurduk, sağda solda hep karşımıza çıkardı "Türk halkının ne kadar şerefli, ne kadar onuruna düşkün, ne kadar dürüst, ne kadar saygılı olduğu". nedense yaşadıkça bunun tersini görüyorum.

Hırsız olmak kesmiyor, bir de "Yavuz hırsız" olmak var tabi.
cozdas offline  
Eski 06-12-2004, 13:51   #14
Diyalog Konugu

Talking

Bu arada ben mesaj yazarken mim_abdurrahman'dan yeni post gelmiş.

Ülkemizden birisinin Vray alması beni üzmez, sevindirir elbet. Ama denemeleri bile kırık ile yapan, gözümüze baka baka sürekli yalan söyleyen birisinden gelen bu açıklama beni sevindirmeye yetmedi şimdilik.

Usul konusu önemli elbet. "programcısının karşısına kırık yazılımla çıkıp dalga geçme" usulleri de var elbet.
cozdas offline  
Eski 06-12-2004, 15:26   #15
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

konu anlaşılmıştır.

ve ayrıca ben artık uzasın istemiyorum.

Açıkçası mim-abdurrahman'ın tekil olarak üzerine gidilmesini de pek istemiyorum.
Kendisini tanımam.

Ayrıca konu dışı oluyoruz.

Çok nazik bir durum söz konusu.
Burası çok çok nahif bir yer.

Bir daha olmayacağını ümit ediyoruz.

ben artık tartışma uzamasın istiyorum.
Kimsenin kötü niyeti yok.

Konu bir daha tekrar edildi.
Bitti.
Konuyu kilitledim.

Kolay gelsin.

ayasofya offline  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları