|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Aşagıda Brazil (max 6) da yapılmış bir photon mapping denemesi var. Sonradan farkına vardıgım bir hatayı anlayamadım?!!! ayna dan yansıyan mekanın ışıklıgına sahip degil! bozulmuş bir görüntü var. bir de nişlerdeki aydınlanmayı çözemedim!!! fikri olan????
teşekkürler şimdiden. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
1
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bunlarda farklı açılar...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bir digeri
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Diyalog Konugu
|
Kullandığınız render ayarları hakkında bilgi verebilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
bir şeyler denemek için ayarları degiştirmiştim! ama hatırladıgım kadarıyla: diffuse depth:2 -reflected D. :2 - refr. D. :6 -Photon energy:1,5 - Photons in Est. :750- Max search rad.:1500 ve ortama gün ışıgını saglayan Mult.:1 olan mekanın dışında ki bir Brazil omni.
teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Diyalog Konugu
|
re-gathering kullandınız mı? Yani Luma server'da Sampling kontrol altında Bounces değeri kaç?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Bounces değeri 1 ama resimlerden birinde QMC de var... Bounces degerini arttırmak render ı inanılmaz yavaşlattıgı için denemeye korkuyorum!
saygılar... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Diyalog Konugu
|
Eğer re-gathering kullanmıyorsanız aynadaki aydınlık hakkında bir fikrim yok açıkcası.
nişlerdeki problem (ki sanırım nişlerin karanlık olması gerekirken neden aydınlık olduğunu soruyorsnuz) photon mapping'deki büyük search radius'dan kaynaklanıyor bence. Daha çok photon atarak radius'u düşürmek sorunu çözebilir. regather (bounces>1) 750 photons in Estimate ile çok çok yavaş olacaktır gerçekten de. Eğer re-gather yapacaksanız daha az photon sayısı ve daha büyük search radius ile kabaca smooth bir photon map sonucu yakalayıp onun üzerine regather yapmak lazım. Yoksa QMC için pixel başına atılacak olan her GI sample'i 750 foton yakalamaya çalışacaktır; bu da çok çok yavaş sonuç verecektir. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
çok çok teşekkürler Cüneyt bey! nette sürekli sizi takip ediyorum ve sabrınıza hayranım! gerekli gereksiz pek çok konuya defalarca sabırla yanıt veriyorsunuz! sizi kutlamak istiyorum...
gelelim benim sorunuma... search radius u o kadar büyük tutmamın nedeni duvarlarda oluşan dalgalanmayı (sanki amatör bir boyacı tarafından gelişi güzel boyanmışcasına... ) çözemedigim içindi. sanırım daha mantıgını çözemedim veya her sahne için bambaşka kombinasyonlar denemek zorunda oldugumuzdan başedemedim...önerilerinizi deneyecegim. tekrar teşekkürler... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|