|
|
#1 |
|
Yönetici
|
mental ray: HDR Sky + mr Sun
Merhaba,
mental ray motoru ile HDRI arasındaki ilişkileri keşfetmek amacıyla yaptığım bir denemeyi dikkatinize sunuyorum. 3ds Max 2009 mental ray'in mr Raytype Switcher'ı sayesinde (kullanabilmek için Production Shader'ları "unhide" etmeniz gerekiyor) gökkubbeden gelen ışık ile güneşten gelen ışık bilgisini birbirinden ayırarak çalışabiliyoruz. Aşağıda sunduğum örnekte gökkubbeden gelen ışık bir HDRI, güneş ışığı ise mr Sun'dır. mr Sun ve mr Sky'ı ortak kullanarak gerçek ışık değerleri olan bir çevre yarattıktan sonra kameramın ışığa olan hassasiyetini ayarladım. Bu ayardan sonra mr Sky'ı kapatarak onun yerine HDRI'mı yerleştirip onun Output değerlerini mr Sky'a denk olacak seviyelere getirdim. Böylece yarattığım yeni çevre ışığı matematiksel olarak kesin doğru olan mr Sun ve mr Sky birleşiminden pek uzaklaşmamış oldu. Ayrıca belirtmeliyim ki, bu resimde gördüğünüz renk değerlerine doğru Gamma ayarları olmadan ulaşmanız çok zordur. Gamma konusunda Faydalı Bilgiler: Gamma yazı dizisini okumanızı ve oradaki ayarları deneyerek öğrenmenizi öneririm. Saygılarımla. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|