|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hangi programla hangi render motoru?
merhaba arkadaşlar,
birçok modelleme programı ve render motoru var. 2-3 yıldır modellemeyi archicad ile yapıp 3dmax de vray motoru ile render alıyoruz. merak ettiğim konu ise vray olsun diğer render motorları olsun, hangi programla çalışırsa çalışsın ayarları yapıldığı sürece aynı yada yakın sonucu verecek midir? denemek ve öğrenmek istediğim özel olarak şu: cinema 4d ile vray çalışması 3dmax ile vray çalışması kıvamında olacak mıdır?? cinema 4d öğrenmeye niyetlendim çünkü daha az sistem gereksinimi ile çalışabiliyor, çok daha ucuz, MAC ve PC platformlarında çalışılabiliyor... birçok yerde araştırmama rağmen bu soruya bi cevap bulamadım... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence herhangi bir 3D programi+maxwell en iyi sonucu veriyor
En son lumina tarafından düzenlendi : 07-05-2008 12:48. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Eger motorlarin parametrelerine hakimseniz, kullandiginiz motor ihtiyacınız olan herşeyi size veriyorsa, özellikle malzeme editörüne hakimseniz, her motordan ayni sonucu alirsiniz. Vray ve mental ray için bunu rahatlikla söyleyebilirim. Brazil bilmiyorum hic denemedim ancak onunla da ayni sonucu alabilecegimizi dusunuyorum. Vray ve MR ile tamamen ayni sonucu alabiliyorum ben.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bana kalırsa render motorları seçiminde tecihimi V-Ray'dan yana kullanırım. Çünkü hemen her programa kurulabiliyor. Diğer render motorlarının farklı modelleme programları ile çalıştığını hiç görmedim. 3ds max, Cinema4d, ArCon, Sketchup, gibi programlar V-Ray'ı destekliyor. Sonuç olarak % 100 V-Ray
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|