|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Maxwell render hakkında
slm arkadaslar
maxwellde render aldıgımda (5-7 saatlik) dokular tam net olarak cıkmıyor.. üzerlerinde pürüz varmış gibi noktacıklar kalıyor. bunun çözümünü bilen arkadslardan yardım bekliyorum. şimdiden tesekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ayarlarını kontrol etmen lazım maxwell render hakkında fazla bir bilgim yok... Ama sana tavsiyem vray render'ı kullanman... render motorlarının en iyisidir...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
geç bir cevap daha
bunun nedeni kamera ayarlarından
cevap ise fotografçılık ile ilgili DOF u araştırın derim renderı "maxwell studio" dan başlat derim maxwell studio da "auto focus" yapan bir kısa yol hatırlıyorum "ctrl+a" olmalı deneyebilirsin camera ekranının ortasında bir daire var o kısım kırmızı veya mavi görünüyorsa görselleştirmeye başlama derim çünkü kırmızı ve mavi yakın ve uzak bulanıklığı ifade ediyor. ayrıca aynı ekranın sağ yanında bazı rakamlar gözüküyor orada yakın ve uzak net çıkacak mesafeler yazıyor net görünmesini istediğiniz kısım o mesafeler arasında olmalı ayrıca DOF görselleştirmenize gerçeklik katacaktır "focal distance" ve "f stop" / "shuter speed" ayarları ile DOF dan kurtulabilirsiniz
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|