|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlk vray iç mekan çalışmam
modelleme autocad max vray render
yorumlarınızı bekliyorum daha güzel bir render için |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Ortadaki kolon nedir?
Bu iç mekanın programı nedir? Tasarım olarak sorunsallaştırılanlar nelerdir? Eşyaların oranları sıkıntılı. Tavanın üst köşelerinde kısmen beliren cisimler nedir? Sanırım soru işaretleri hakkında bilgi vermeniz gerekecek. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
sn. lumina'ya katılıyorum ortadaki kolonun bir anlamı yok bence... birde tablolar koltuklardan büyük gözüküyo yani bir orantısızlık var ortada... vray sun'ı çok güzel kullanmışsın gerçekciliği yakalamışsın... bunu dışında görünen fazla bir olmadığı için yağacağım yorumlar bu kadar....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
tavan yüksekligine göre yapılan koltuklar biraz minik olmuş gibi.. biraz orantısızlık söz konusu..
birde orta direk niçin gerekli? biraz da ışık da eksiklik var gibi? biraz daha aydınlık olabilirdi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Burası neresi? amaçlanan ne? ve evet bu çerçevede sorunsallaştırılanlar ne? algılamam bir Atatürk müzesinin evden bozma giriş holü.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
subay salonu
Bu proje askerlik yaptığım süreç içerisinde dekorasyon projesi olarak çizilmiştir.Mekan bir subay salonudur. Mekanda görülen kolon mevcut taşıyıcı sistemde vardır.
Yapılan eleştirlerde olduğu gibi koltuklar biraz küçük kaldı.Bu projeyi askerde maxwell render denemeleri ile render almıştım.Şimdi ise vray render üzerinde çalışıyorum pek bi değişiklik yapmadım bu yüzden sadece vray denemesi ile gerçeklik yakalamaya çalıştım. İşlallah daha oranlı bi düzeltme yaparım O görülen köşedeki şeyler aydınlatma elemanı... selamlar eleştiriler için teşekürler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
diğer render
Aynı mekanın bir iki renderı daha...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Ortada kolonun mevcut olduğu anlaşılıyor aslında ama projelendirmede bu bir girdi olarak değil dekore edilecek bir şey gibi düşünülmüş sanki. Zaten orada oluşuyla problemken, bunu şiddetlendiren ekler yapılmış: kolonun zemini olarak bir kaideleştirme, tavan seviyesinde aydınlatma kutusu. Kolonun perdeleyiciği ve parçalayıcılığı yetmemiş gibi, etrafındaki hareketi iyice zorlaştıran bir sekme takviyesi yapılmış. (son karede görüldüğü gibi). Biraz karışık ve ne söylemeye çalıştığı belli olmayan bir çalışma kanımca.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
meakanda kullanılan ögeler farklı dilleri anlatıyor bu bakımdan bir karmaşa söz konusu.modern koltuklar ve aydınlatma armatürleri var iken hellen dönemine ait sfenksler ve kolonlar mekan içinde anlamsız kalmış...Bir tarz belirlenmeli ve onun için çalışılmalı.
Mimarlık mesleği bir çatının bacasından sandalyenin ayağına kadar geçen evrelerin tamamını içerir. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|