|
|
#1 |
|
|
merhabalar .
ben vray motorunu yeni kullanmaya başladım ve gerçekten de çok iyi olduğunu gördüm ancak bazı sorunlar yaşıyorum . çizmiş olduğum bir rafın render ini aldım ancak resmi nokta nokta render etti bunun nedenini bir türlü çözemedim bir de vray materialleri buldum netten ama bunları kullanabilmek icin o materialleri nereye yuklemem gerekiyor bu sorunlarıma yardımcı olursanız çok sevinirim . Saygılarımla Emre ÖZSÖZ En son lumina tarafından düzenlendi : 21-05-2007 01:42. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Vray'de ki noise sorununun bir kaç farklı sebebi var. Sahnende kullandığın ışığın "subdividion" değeri düşük olmamalı. Irradience map ayarlarından kaynaklanıyor ayrıca. rQMC settings kısmındaki ayarlar'da sahnendeki sorunu gidermene yarayabilir. Ancak hangi versiyonu kullandığın önemli bu aşamada.
Elimde Vray materialleri var demişsin. .mat uzantılı dosyalar ise bunlar, material editörü açıp, boş bir slot seçip, materialin ismini değiştirebildiğin kısmın yanındaki "standart" yazısına tıklamalısın. Açılan pencerede 3Ds Max'in standart materiallerini göreceksin. O pencerenin solundaki seçeneklerden "material library" yi seç. Hemen altta "file" diye bir sekme açılacak. Oradan "open" secenegine tıklayarak, .mat uzantılı dosyalarını direk açabilirsin. Kolay gelsin. En son lumina tarafından düzenlendi : 21-05-2007 01:42. Nedeni: Ek bilgi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Teşekkür ederim Baris Colak ilgilendiğin için .
yazdıklarını göz önünde bulundurarak tekrar deneyeceğim sonucu size bildireceğim tekrar teşekkürler En son lumina tarafından düzenlendi : 21-05-2007 01:43. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
tekrardan teşekkür ederim sorularımın cevaplarını verdiniz ve çözdüm bütün problemlerimi sıra kendimi vrayde dahada geliştirmekte
Saygılarımla Emre ÖZSÖZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
benimde vray ile ilgili bir sorum olacak.
vray de metal etkisi veremiyorum default malzeme yapımından blinn parametresinde diffuse siyah yapıp, specular level:143 glossiness:23 ve reflectionı 94 yapıyorum.ama başarılı olamadım. farklı bir yöntemle yapılıyor sanırım. aynı şekilde vray materyali kullandığım zamanda renderda mat siyah görünüyor. nasıl düzeltebilirim ne yapmam gerek? yarımlarınız için şimdiden teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
vray ile ilgili püf noktalar
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
hasan temir
teşekkür ederim tam da aradığım dökümanlardı. sağol ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
yardımcı olabıldıyse ne mutlu kardeşim eyvallah..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|