|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhaba
boot.ini dosyasına aşağıdaki satırı ekleyin, bilgisayarı yeniden başlatın, boot menüsünden 3gb olan seçeneği seçin, sanal belleğinizi de yükseltin. boot.ini dosyasına bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma/ayarlar/düzenle sırasını izleyerek ulaşabilirsiniz. multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional 3GB" /fastdetect 3GB/NoExecute=OptIn İyi Çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Vray render motorunda vray proxy diye bir sey var çoğaltıcağınız objeyi vray proxy objesi yapıyorsunuz milyonlarca poligon olsada rahat rahat çalısıyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
ama anladıgım kadarıyla burda problem sahnede rahat çalışmak değil.render edememek..proxy obje lerin render ederken kullanılan ram miktarını azaltacagını zannetmiyorum.enazından daha önce benim denemelerimde kullanılan ram miktarında bir azalma olmamıştı
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
sabaha karşı 3'te bıraktım bilgisayarı. sabah 9'a kadar 2 tane 1600x1200 çözünürlüğünde görseli almayı başarmış. sabah da biraz daha düşük çözünürlükte 2. alternatiften bir görsel daha alabildik. ucu ucuna tamamladık işi
![]() görüntü smooth konumunda iken çizimi orbitte döndürmek çok zorlaşıyor. wireframe olduğunda rahatlıyor tabi. lowpoly koltuklar ile bir sorun yaşamadan tamamlayabildik. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Merhabalar
Bu tür sorunlar ile karşılaşan arkadaşlara önerim 64 bit bitlik bir işletim sistemi kullanmaları. Ben windows xp x64 kullanıyorum ve bu tür sorunlar ile karşılaşmıyorum. 32 bit xp de bir programa ayrılabilen bellek miktarı maksimum 1.65 gb dır. Programın bellek kullanımı 1.65 gb a geldiği zaman otomatik olarak program sonlandırılır. 64 bit xp de ise bu şekilde bir sorun ile karşılaşmazsınız. 1.65 gb lık bir sınır yok çünkü. Daha yüksek rakamlarda bir sorun varmı bilmiyorum. Ayrıca bu tür sorunlardan kurtulmak için bazı optimizasyonlar kullanmanız veya farklı yollar denemeniz mümkün. İlk önce irr haritalarını kayıt edip daha sonra bunları dışarıdan çağırma yöntemi ile bir miktar ram kullanımını azaltmanız mumkun. Bazı çalışmalarda irr haritaları 100-200 mb yer kaplayabilmekte bunu ram de saklamak yerine hdd nize kayıt edip dana sonra çağırır iseniz hata vermesini bir ihtimal önleyebilirsiniz. Eğerki o sahnenizde 100-200 mb size yeterli ise. Ayrıca vray render ayarları kısmında system bölümünden Raycaster params kısmındaki Defult Geometry kısmını dinamik yapar iseniz yine bu şekildeki ram hataları aldığınız dosyalarda sorunsuz şekilde render alabilirsiniz. Fakat bu durumda render süresi uzamış olacaktır. Dynamic memory limit kısmından render sırasında kullanılacak bellek miktarını ayarlayabilirsiniz. Buradaki limiti dosyanızın kaplamış olduğu boyutuda göz önüne alarak 1.65 gb sınırını geçmeyecek şekilde elle ayarlayabilirsiniz. Yani buradaki amaç kullanılacak bellek miktarını el ile sınırlandırmanızdır. Bir diğer yöntem ise vray raw image file şeklinde kayıt yapmaktır. Bu şekilde yapacağınız kayıt ile yine out of memory hatalarından kurtulursunuz. Her alınan render karesi ram de saklanmayarak hdd ye yazdırılmaktadır. Bu şekilde bir ram tasarrufunda bulunabilirsiniz. Ama tabiki bu işlemdede render işlemi uzun sürmektedir. Sürekli hdd ye yazdırıldığından dolayı. Daha sonra ".virmg" şeklinde kayıt etmiş olduğunuz dosyayı "vrimg2exr" converter ile ".exr" ye dönüştürmeniz mümkündür. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
benzer bir durumla ben de yakın zamanda karşılaştım, ama 250 mb dosya boyutu gerçekten uçuk bir rakam.
benim modellediğim salonda 225 koltuk vardı (ve koltukları bir katalogdan seçtiler, onları da kendim yüksek poligonlu bir şekilde modelledim), yine de instance'la kopyalayınca dosya boyutu ~25 mb gibi birşey oldu. bu tip durumlarda gerçekten de yakın plandakileri yüksek poly, uzaktakileri düşük poly yapmak icap ediyor. bunun yanısıra yüzeyler düzgünse objeler mesh e cevrilip optimize (modifier dan bahsediyorum) edilebilir. bunun dışında daha da yüksek rakamlar için gerçekten 2gb+ ram vesaire gerekiyor.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|