Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Yazılımlar > Render Motorları

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 05-03-2007, 13:20   #1
Forum Üyesi

sketch up ve Vray çalışması

arkadaslar sizlere sketch up ve Vray çalışması gönderiyorum.
görüşlerinizi bekliyorum.
Eklenmiş İmajlar

eyoz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2007, 14:07   #2
Arkitera Üyesi

ogabson'in Avatar'ı

Sketch up programını hiç kullanmadım. Onun için programla alakalı bişey diyemiyeceğim.
Ama render, arka plan resmi ile tam bütünlük içinde değil yani model suni duruyor. öndeki çiçekler de hakeza. Belki de çok gerçekçi olsun diye bir amacınız yoktu. Bazıları gerçek fotoğraf gibi olmasını istemeyebiliyor.
Sketch up ile Vray beraber kullanılıyor mu? Yoksa Max'e atıp mı render alıyorsunuz?
ogabson offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2007, 15:13   #3
Forum Üyesi

ogabson 'a

evet calışma arka resimle uyum içinde degil. zaten bu binanın yapılacagı yer orası degil. arka resmi sadece fon olsun diye koydum.
render ı max de almadım. Vray ın sketch up için olanını kullandım. Vray sketch up ile bayagı uyumlu çalışıyor. fakat ayarları konusunda tam bir bilgi sahibi degilim. hazır olan ayarlarını kulandım.
Eski 05-03-2007, 16:15   #4

FATİHMEHMET'in Avatar'ı

bence güzel olmuş istenileni piyasada verecek bir çalışma
FATİHMEHMET offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-03-2007, 16:26   #5
Forum Üyesi

mehmet fatih e

tesekkürler mehmet kardeş...

birde arkadaslardan bir ricam olacak;
evet arka fon biraz uyum saglamamış resimle...
ama burda yayınlanan çogu resmin arka fonundan daha gercekçi durdugu bir gerçek.
yinede olaya arka fonu görmeden; çizim.. tasarım ve de özellikle render acısından bakılırsa daha yararlı olacagı kanaatindeyim.

saygılar..
Eski 05-03-2007, 16:59   #6
Forum Üyesi

urbanistica'in Avatar'ı

bence oldukça yeterli görünüyor, amaç önemli; yani amaç mimari sunum yapmaksa oldukça yeterli, ama sanatsal bir sunum ise tartışılabilir. o nedenle bence başarılı bir çalışma. kolay gelsin.
urbanistica offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-03-2007, 08:40   #7
Forum Üyesi

ayasofya ya..

düşünceleriniz ve görüşleriniz için teşekkürler arkadaslar.

bu arada sitemiz yöneticisi ayasofya ya sesleniyorum. yeni acılan bütün konulara yorum yaparken benim çalışmama hiç bir yorum yapmamış. anlaşılan basit bulmuş olmalı ki yorum bile yazmamış.
Eski 06-03-2007, 09:51   #8
Arkitera Üyesi

alikutlu1982'in Avatar'ı

re: cvp :)

Genel hatlarıyla güzel bir çalışmae,ellerine sağlık.
Ancak sketchup ın içinde olan ve render sonrası değişen bitkiler biraz fotogerçekçiliği bozuyor.Bu yüzden bitkileri photoshopda atarsan daha iyi olur.
Tebrikler...

____PEYZAJ MİMARI_İSTANBUL-YAKACIK____
alikutlu1982 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-03-2007, 10:06   #9
Forum Üyesi

alikutlu ya

sayın alıkutlu görüşleriniz için size ve diger görüşlerini yazan arkadaslara tesekkürler ediyorum.
bu formun ustalarından ve de müdavimlerinden olan sahsınızın görüşleri bizler için çok önemli..
bitkiler konusundaki uyarılarınız da dikkate alınacaktır.
Eski 28-09-2007, 11:51   #10
Arkitera Üyesi

arkadaşlar vrayin ayarlarını ve nasıl kullanıdlıgını bir
az anlatırmısınız ?
Eski 28-09-2007, 13:11   #11
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
Açıkçası yorumsuz bırakmak istemezdim. Ama onlarca yanlışı olan bir çalışma diye sesimi çıkartmadım.

Güzellik görecelidir. Bu tip projeler de benim hiç ama hiç tarzım da değildir ama genel olarak hataları sıralarsak;

Bir sürü farklı cephe doldurma şekli var
Şöminenin bacasının çıktığı yerde kar yağmur birikir ve çatı devamlı akar.
Havuz köşesi ile şömine ilişki çok kötü. Eğer bu bir barbekü ise bütün toz kül herşey havuza dolacak.
Toprak kotundan ev yükseltilmiş. Neden?
Haydi öyle gerekti diyelim korkuluk lazım değil mi?
Bu eve nereden giriliyor?
Havuzun etrafındaki bölüm çok dar.
Bütün pencereler ayrı telden çalıyor.
6 ayrı pencere tipi iki ayrı korkuluk tipi ve rengarek camlar var
Oluk yok çatı deresi yok.

Açıkçası arka plana gelene kadar sürüsüyle eksik ve yanlış var.

Benim yorumum budur.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-09-2007, 18:11   #12
Forum Üyesi

sayın ayasofya ya

öncelikle uzun bir aradan sonra sayın yöneticimiz ayasofyanın cizim ve tasarım hakkında fikirlerini beyan etmesi çok güzel. her ne kadar begenmese de eleştireye acığız. yıkıcı olmadıgı sürece.

şimdi sorduklarına cevaplar vereyim.

----şömine bacası etrafında yagmur kar suyu birikir çatı akar diyor
elbette gerekli egimler ve detaylar yapılacak. sonuç da her catıda baca var.
burda görünmese bile catı da kar ve yagmur suyu elbette hesap edilmiştir.
----barbekunun havuza yakınlıgına gelince; ben aynı fikirde degilim.
barbeküden duman bacadan cıkar, kül ve toz olayıda yapana kalmış biraz itina her seyi çözer.
----burası geniş bir bağ ortasına yapılması düşünülen ve de kot olarak biraz alçakta kalan bir alan oldugu için
toprak kotundan kaldırılmıştır.sonuç da havuz yapıldıgı için toprak koduyla aynı kotta olması uyugun görülmemiştir. ve ayrıcada bu binanın bir bodrum katı vardır.(garaj- depo- vb. gb)
----Bu eve nerden giriliyor))) elbette kapısından sayın ayasofya... gördüğünüz üzere bu binanın dört cephesi var ve giriş kapısı resme göre görünmeyen sağ cephede...
----Evet bir kaç çeşit pencere tipi kullandım. öyle lojman binası gibi tek tip degil.. bu da benim tercihim.
---- renki camlara gelince.. oda bir tercih. çatı mahyası altında görünen renkli camlar geceleri içeriden loş bir şekilde aydınlatılıyor..
---- oluk catı deresi resimde yoksa, uygulamada da olmayacak degil tabıkı...
Eski 28-09-2007, 21:06   #13
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

"Şahane bir çalışmaymış" demek lazımmış.
Ancak bildireyim size. Buraya koyduğunuza göre "cephesi kötü" "ayrı telden çalıyor" eleştirileri yıkıcı değildir.

Kötü cephe kötüdür. Bu cephe için eleştirilere "ben istedim oldu" denecekse buraya konmamalıdır.
Bu cephe üzülerek belirteyim ki oldukça kötüdür.
Bu da benim fikrimdir.

Eleştiri istiyorsunuz ama genelde eleştirileri kabul etmiyorsunuz. Değişik.

Sadece ufak bir saptama yapıp sizi sizin eserinizle başbaşa bırakmalıyım.

Genelde havuz yükseltilip içine su konmaz. Toprak oyulur etrafına perde duvar dökülür. Öbür türlü inanılmaz masraflı olur. Belirtiğiniz gibi havuzun altında bir kat varsa o zaman sizi tebrik etmek isterim. Böyle bir arazideki evin havuzu için o havuz suyunu taşıyacak betonarme kirişlerin en kesitlerinin ne olduğunu tahmin edersiniz. Ve tabii maliyetini. Siz de diyeceksiniz ki havuzun altı kat değil. O zaman neden toprağın üstünde ayrıca yükseltiliyor.

Hah cevap "benim isteğim böyle" ise bu konutu uygulayınca çıkan masrafları sevine sevine karşılamak ve müşteriye anlatmak gerekecek.

Tam havuzun köşesine o ufacık alana KESİNLİKLE barbekü konmaz. Öyle bir rahat planda en koyulmayacak yer. Planını koyunuz bu çalışmanın kendiniz göreceksiniz. Doğru yerde olmadığını.

Bağ alanında olduğu için önden muhakkak bir giriş olması gerekir. Kullananlar bağa ulaşmak için evin içiden mi dışarı çıkacaklar. Diğer taraftan bana evin görünmeyen tarafında kapısı olduğunu söylemeniz ise ayrı bir kinaye. Gerçekten şaşırtıcı.

Lojman evlerinde de bazen farklı pencere tipleri kullanılır ama sizin seçimleriniz "kitch" ötesi bence.

Son olarak bacanın çıktığı yerden bahsetmek isterim. Çıktığı yer derken iki binanın birleşimini kastetmiştim. Ekte hızlıca bir görünüş gönderiyorum. Ne yaparsanız yapınız buradan bu eve su girer. İstediğiniz kişi ile görüşünüz. Ben oluklar düşey borular ve derelerin havuz mekanında nasıl eritildiğini sormuştum. Düşünülmemiş belli ki anacak sorun çıkartacağı ortada.

Bu arada benim amacım size yapı bilgisi dersi vermek değil (Bunu zaten derslerimde yeri geldiği zaman İstanbul'daki üniversitelerde yapıyorum. Derslerime öğrenci olarak katılabilirsiniz) amacım yorumsuz bu işi geçmek iken beni eleştiriye davet ettiniz ve başta da söylediğim gibi illa ki övgü bekliyorsunuz. İkinci sınıf öğrencisi bana bu projeyi bitmiş olarak getirse alacağı not 40'ın altındadır.

Ancak "Bir mühendis mimarlığa soyunursa ancak bu kadar oluyor" deyip geçmek isterdim ama geçemedim işte.

Kusura bakmayınız. Eleştiriyi siz istediniz. Aslında ben onu düşünceğim tabii daha yapılmadı ya da garip cevaplar vermeniz işi daha da değersizleştiriyor.

Teşekkürler.
Eklenmiş İmajlar

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
Eski 28-09-2007, 23:16   #14
Forum Üyesi

ayasofya hocama

hocam sunu hemen belirteyim ki kesinlikle illaki övgü beklemiyorum. insan dogru ya da yanlış yaptığı her seyden devamlı övgü alsa, dogruları ve daha iyileri asla bulamaz.Evet tasarım elbette çok önemli fakat çalışmamın yayınlandıgı yer sketch up bölümü....
burda tasarımdan öte sketch up ve onun uzantıları olan render vb şeyler konuşulmalı.. örnegin ben bu render de cam objeler istedigim gibi olmadı yani mat ve tam seffaf degil. Bunu beceremedim ne yaptıysam. bence siz burda tasarımdan cok camlar neden öyle mat ve puslu cıktı diye sorabilirdiniz.
Şuna da inanın ne sizden övgü bekliyorum nede eleştirilerinize alınıyorum. sitenizle bir yılı aşkın süredir tanıştım ve o gün bu gündür takipçisiyim.bilmedigim bir çok şeyi de burdan ögrendiğimi söyleyebilirim. Bana burda yardımcı olan bütün arkadaslara da ayrıca çok tesekkür ederim.

tasarıma tekrar dönecek olursak;
herşey tasarımı yapan mimar yada mühendisin dedigi gibi olmayabiliyor.İster istemez yaptıran sahışlarda bazı şeylerin istedigi gibi olmasını istiyorlar. piyasada bu isteklerin hepsine hayır denmiyor malesef...
burda sketcup da cizilen ve v ray da render edilen bu binada siz bir çok eksik ve yanlış tespit etmişsiniz.. aslında bina tam olarak bu şeklide degil elbette ...
----mutlaka ki bahceye iniş bir merdiveni var
----havuzun altında elbette kat yok
----havuz toprak kazılarak içine yapılacagına toprak üstüne yapıldı. Etrafına tas duvar örülüp orta kısım doldurulacak.o kadar da pahalıya cıkmaz. (fazladan tas duvarınız ve dolgunuz var buna karsı harfiyatınız yok.)
----bu cephe evin bag içine bakan cephesi esas ana girisi resme göre sag tarafta güzel bir ana girisi yanında da alt kat garaja inen rampası var. giriş kotundan havuz koduna da sahanlıkla ulasılabiliyor.
----yagmur iniş boruları da havuzlu kısımda döşeme altından tahlıye edilecektir.
bu proje autocad ortamında iki boyutlu olarak hazırlandı. bende sketch up ve vray da yapabildigim kadarıyla 3 boyutlu hale cevirdim. cizim ve render olarak elbet bazı eksik ve yanlışlarım vardır

sayın hocam sizden 40 puan almakda benim için bir başarı..
şunu tekrar söyleyeyim kesinilike övgü almak degil niyetim.
burda o kadar güzel çalışmalar varki benim çalışmalarım onların yanında gecekondu gibi kalabilir
benim burdaki amacım site deki faalıyetlere katılmak ve de siteden ögrenebildği kadar
bilmediğim şeyleri ögrenmek.
böyle bir siteyi bizlere sundugunuz için çok tesekkür eder iyi günler dilerim.
Eski 28-09-2007, 23:28   #15
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Kısaca

Burası bütünüyle mimari bir forum

"burda tasarımdan öte sketch up ve onun uzantıları olan render vb şeyler konuşulmalı.."

Kesinlikle kabul edilemez. Biz bu forumu "Tasarım" konuşmak için açtık.
Bilginize sunarım.

Teşekkürler.

Burada tasarım önce konuşulur sketchup sonra konuşulur.

Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları