|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Vray denemesi
arkadaslar sketch up da çizip Vray da render ettigim bir çalışmayı gönderiyorum.
çalşımam hakkında düşüncelerinizi ve elştirilerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Aslında başlangıç için iyi olduğu söylenebilir.Ancak daha çok maket havası vermiş,photoshopda attığını sandığım arka plan ile yapı arasında renk ve parlaklık anlamında farklılıklar oluşmuş.Keşke foruma daha büyük çözünürlükte yükleseydin.Genel itibariyle ilerlemeye uygun.Tebrik ederim...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
alikutlu ya
degerlendirmeniz için teşekkürler. fotoshop da yaptıgım arka plan ile bir uyumsuzluk sözkonusu.. bunlar benim ilk çalışmlarım.inşallah daha iyi olacak.
sayın alikutlu sketch up da camlara parlaklık verebiliyormuyuz. ben denedim yapamadım. bir yolu varmı? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
"sketchup da camlara parlaklıktan" kastettiğin sanırım render sonrası için geçerli.Artlantis,kerkythea,maxwell,vray ve pek çok render programı kullandım.Ancak sketchup da çizilmiş cam objeyi render da tam anlamıyla algılayamıyor. Bunun en iyi yolu uzun da olsa photoshop da cam alanları seçip renk-parlaklık-keskinlik ayarları ile uygulamak.
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Rendır bana göre güzel, yalın.
Ama beğenmediğim ve merak ettiğim şeyler de var: Balkondaki renkli camları, yapıya ne kattığını... Balkonun altıında kalan yarım metre boşluğun ne işe yaradığını, köşedeki gecekondu vari desteği.... Balkon duvarı ile saçak arasındaki biçim olarak ilgisiz eli böğründeyi.... Saçaklarda gizli dere yoksa suyu nasıl bertaraf edeceğini.... Sütunların mermer mi mermerimsi mi olduğunu... Giriş sütunlarının neden son basamağa oturmadığını ve iki basamak arasında kararsız kaldıklarını.... Dairesel pencerelerdeki üç parça garip vitrayların yapıya ne kattığını... Her yerde saçak varken neden ikinci kattaki terasvari yerin üstündeki saçağın üçgen ve ahşap alınlığı olduğunu... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
gün e cevap
balkondaki renkli camlar iç mekanlara ışıgın biraz daha fazla girmesi için düşünülmüş.. korkuluk yapabilrdin dersen ... balkondaki görüntüyü de biraz saklasın diye düşünülerek acık korkuluk yapılmadı.
elibögründe uzun olan sacagın tasınmasında yardımcı olması için ve de mimari acıdan estetik dursun diye konuldu. daire seklindeki vitray camlar içeriye hafiften renki ışıgın düşmesi için ... üst kattaki yarı açık teras da ahsap ın sıcaklıgı ve estetigi düşünülerek yapımıştır. düşünceleriniz ve eleştirileriniz için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Evet Gün'e katılıyor ve bu iki sorunun cevabını alamadığımızı görüyorum. Neden balkon yukarıda???
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence çalışmayı daha çok "render"ına eleştiri almak için gönderdiğini düşünüyorum. Su borusu nerede diye düşünmemek gerekli bence. Zaten duvardan inen bir su borusu görselliği de bozardı. Uygulaması olacaksa şayet zaten projede yapılır. Balkon yada terasın altı da subasman yüzünden döşeme o kadar yükselmiştir. (Arkadaşı ben de tanımam ama bu aşamada bu kadar ince eleyip sık dokumamak gerekli diye düşünüyorum.)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Ne yazık forumda yüzlerce basit karmaşık ev görseli var.
Bizim için sadece görsel değil görselin işaret ettiği MİMARİ değerler önemli. Söz konusu çalışmada bir mekan kurgusu olmadığından yani kadraj sadece evi ortaladığından renginden yağmur iniş borusune ve inadına sık yapılan hatalardan balkon döşemesi altındaki gereksi boşluğa kadar bir sürü detaya takılmak gerekir. TR3d adlı forumda mimari bölüm var. Kimse bunlara takılmaz orada. Normaldir amaç mimari değil render işidir görseldir. Burada ise mimari ön plandadır. O yüzden buraya şahane render edilmiş usat işi bir silah ya da araba modeli konamaz hemen silinir. Çünkü önemli olan render değil mimaridir yaratılan mekandır. Forum kurallarında da belirtilir zaten.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
ayasofya ya
eksık kalan soruları burdan cevaplayayım. elbette yagmur suları burda cizilmediyse bile yagmur olugu ve yagmur borusu ile tahlıye edilecektir. balkon altındaki boşluga gelince taban alanı aşıldıgı için tam dolu yapılamadı.
mimaride bir takım eksikliklerim olabilir. bu benim ilk render çalışmalarımdan biri sayılır. örnegin camlar isteigim gibi olmadı. mat duruyor. gercek cam gibi parlamıyor. bu çalışmaya mimari den çok render bakımından bakılırsa sevinirim. bir konak çalışmam var.. mimari acıdan bundan biraz daha iyi sayılır. inşallah bitince onu da sizlerle paylaşacagım. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Bilginiz dahilinde olsun eğer köşeye o kolonu koyarsanız o bölüm taban alanı olarak dikkate alınır. Çoğu Belediye İmar işleri böyle sayar.
Yağmur oluğu binanın cephesini dikine kesen bie çizgi verir. Nasıl balkon korkuluğunun kırmızı cam olması önemli bir etki yaratıyorsa yağmur iniş borusu da aynı etkiyi yaratır. Gün bunu sormak istemiş olabilir. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
iyi çalışma olmuş, devam bence...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
DOsyayı bizimle paylasırmısın
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Bence hoş olmuş emeğine sağlık daha iyi çalışmalar yapacağına eminim kolay gelsin...
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
sketch up için vray ayarlarını bilen arkadaş biraz yardım edebilirmi?
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|