![]() |
|
|||||||
| Referans İnternette gezinirken gözümüze takılan nitelikli mimarlık ve tasarım çalışmalarını paylaşıyoruz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Referans Bölümüne Yeni Başlık Önerileri
Referans bölümü için yeni başlık önerilerinde bulunmak, bu konuda düşünmek için bu başlığı açıyoruz.
Referans forum kategorisine gönderilen tüm mesajlar gibi buraya gönderilen tüm mesajlar da onaylandıktan sonra yayına girecektir. Gönderdiğiniz mesajın hemen görüntülenmemesi durumunda lütfen bekleyiniz. Forum yöneticilerinden birisi mesajınızı kısa sürede kontrol ettikten sonra onaylayacaktır. Türkçe'si bozuk, konuyla ilgisiz, polemik yaratıcı ve benzeri Referans başlığının ilgi alanından uzak mesajlar onaylanmadan silinecektir. Başlık altında bulunan referans konularından herhangi birisine gönderilecek mesajın bu başlığın altına gönderilmesi durumunda da mesajınız onaylanmadan silinecektir. Lütfen bu başlığı sadece Referans bölümüne yeni başlıklar önermek amacıyla kullanınız.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
aksesuar ve dekorasyon belki...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Nasıl inşaat ruhstı alınır?
Temel ruhsatı nedir, nasıl alınır? İtfaiye'ye proje nasıl gönderilir, nasıl alınır? Koruma Kurulları nasıl çalışır? Projeler kurullara nasıl girer nasıl çıkar? Tadilat projesi yapılırken hangi kurumlara başvurmak gerekir? gibi... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Banyo'ya hayır dedim ama Ömer Kanıpak iyi konular getirdi.
Ben tuttum bunları.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Benim referans bölümü için başlık önerim bir Mimari akımlar anabaşlığı ve her akım için bunun altında ayrı bir başlık açılmasıdır. Yakınlarda bir "post modernizm" vakâsı yaşandı biliyorsunuz, en azından benzeri durumlarda "bkz-referans bölümüne" linki verebilmek faydalı olabilir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Hehehe kavga çıkacak
Bu post modernizm örneği değil yok öyl diye. hehehe Ama güzel fikir. Yöneticilerin bilmesi gereken bir şey var. Tabii tüm üyelerin de. KESİNLİKLE REFERANS'A YORUM YAZILMAMALI. Ay ne güzerl merdiven, öyle değil böyle denmemeli. Arka arkada SAF bilgi. O kadar. Desteğinizle başrılı olacağımıza kuşkum yoktur. Çok iddialıyım bu konuda Lütfen destekleyiniz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bu arada ben merdiven kısmına bir şey ekledim ama sonradan silsem mi kalsa mı emin olamadım!
![]()
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Yok yok güzeldi ve bence kalması lazım.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Bence de, ilginç bir referans ...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Arkiera yönetcileri, Emine Merdim ve Derya Karadağ'a referans'a verdikleri destek için teşekkrü etmem lazım.
Şahane örnekler. Aynen devam...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Öneri: Türkiye'de reklam filmi ve film çekimlerinde sık kullanılan mekanlar veritabanı oluşturulması.
Ne demek istiyorum: Darphane, Taşkışla, Hasanpaşa Gazhanesi, Küçükçekmece sahilindeki fabrika gibi kameralara hoş olduğu düşünülen görüntüler veren mekanların listelenmesi. Elbette hangi film ve/veya reklam filmi için kullanıldığını da yazarak. Hatta belki her bir mesajın bir çekime ait olması daha doğru olur. Buna ek olarak dünyadan örnekler de ayrı bir listede tutulabilir. Visa'nın Niemayer'li reklamını bu kadar aradan sonra rahatça hatırladığımıza göre reklam işinde mekan seçimi çok önemli. Hele ki son yıllarda özellikle otomotiv endüstrisinin bu güzelliği keşfettiğini düşünecek olursak.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Hııımmmm
Güzel fikirmiş yahu. O zaman "mimari mekan ve reklam filmleri" diye bir bölüm açılabilir. Örneğin Beko'nun sitesinden Beko'nun kullandığı mekanı verebiliriz örnek.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|