![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
park otel
park otel hakkında çok şey yazıldı çizildi ama artık bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmaları gerekiypr. Hele Taksim gibi İstanbul'un merkezine iki adımlık bir mesafede olduğu gözönüne alınacak olursa. Bina şu haliyle bir zihniyetin somutlaşmış hali.
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Selam,
Tabii ki ortadan kaldırmaları gerekiyor, ama inan bana onların niyeti hiç de bu yönde değil..... hatta aylar önce ekonomik kriz patlamasaydı şu an orada inşaat çoktan başlamış olacaktı...... kriz sağolsun ![]() |
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
orası için hazırlanan bir proje mi vardı, turist?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
evet aynen öyle......
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
projenin ne olduğunu biliyor musun?
çok merak ettim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
park ot(el)opark
Park otel gayet şık ve korkutucu, ıssız bir katlı otopark olmuş ve şu anki fonksiyonu bu.
'Geleceği' değil de, 'şimdiki zaman'ı bu. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Üye
|
Park Otel
park otel de neler olduğu konusunda bilgisi olan var mı acaba?
sheraton olabileceği söylentilerini duydum ama??? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Evet Shereton Oteli oluyor, projelerini gördüm, yıkımdan sonra kalan kutle aynen kullanılarak bir proje geliştirilmiş, sanırım 6-7 ay sonra inşaat başlayacak.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Eski Park Otel hic yikilmamaliydi...
Bir zamanlar Pera Palas ile birlikte Istanbul'un en popüler ve elegan otellerinden biri olan tarihi Park Otel'i yikip yerine igrenc bir "enkaz"i birakip gittiler...
Inanin bu 33 katli 3 kuleden olusan "mantiksiz" projenin bitmis halini bile bugünkü "enkaz"a tercih ederdim... ![]() Acaba yeni Sheraton oteli bugünkü yükseklik (Alman Konsoloslugu'nun cati seviyesi) bozulmadan mi yapilacak, yoksa yine cok katli kuleler mi dikilecek? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
enkaz bina aynen kullanılacakmış, bugünkü yüksekliği de koruyorlar.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bugünkü durum eskiye göre çok daha iyi, Park Otel projesindeki gibi gerçekleşseydi herşey çok çok daha kötü olacaktı. Şu anda orda bir yıkıntı duruyor, varsın dursun yükseleceğine böyle dursun daha iyi |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
bence park otel'in hayata geçmesi enkaz olarak beklemesinden daha iyi. yazık günah diyorum.
33 katlı proje bir felaketti onu artık tartışmamakta yarar görüyorum. ama bence şu hali de hiç parlak değil. siluete çok egemen ürkütücü bir lineer kütle olarak çevreye hala çok aykırı duruyor. ben belediye yerinde olsam bu lineerliğin parçalanmasını isterdim. yani biraz daha yıkım isterdim. belki birkaç çatı serası gibi, manzarayı değerlendiren ve kente de katkıda bulunan eklemelerle kütlenin monotonluğu kırılarak lokal yükselmeler bile yapılabilir.keşki şu anda uygulanan proje yayınlanabilse ve ilerde daha büyük gürültüler kopmadan kamuoyunda biraz akıllı uslu tartışılabilse... umarım bu başlıkta tekrar biraz hareketlenme olur. zafer akay eski archiscope gyy |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
bu arada bu kadar hassas bir projeyi kimin yaptığı gibi bir bilgi var mı?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|