![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
çok teşekkürler...
doğrusu konunun çok değerli ve deneyimli bir mimara ulaşmasına sevindiğimi söylemeliyim. bu bence enkazın kurtuluşu için en önemli aşamaydı. konu henüz çok mu yeni yoksa medya ilgisiz mi kalıyor pek bilemiyorum. ama bence yine de epey gürültü kopacaktır. ben kendi adıma terasların kente katkıda bulunacak biçimde değerlendirildiği izlenimi ediniyorum. ama kütle gerçekten çok iri. 450 kmlik bir lineer yapı önerisi ile tanınmış bir kişi olarak bundan sözetmem garipsenebilir. ama kontekst olayı önemli bir konu. zaten park otelin sorunu da çevrenin yokedilmesi için bir emsal oluşturacağı gibi koruma ile ilgili bir sorundu bence. çevrede eski park otel gibi birçok geç osmanlı kültür mirası yanısıra modern mimarlık yapıtları da var. bilemiyorum docomomocular ne der bu konuda? bence ayaspaşa ve gümüşsuyu doku olarak çok değerli... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Bu konu açılalı neredeyse 6 sene olmuş. Dile kolay 6 yıldan uzun zamandır duruyor oracıkta.
Fortune Dergisi'nin Türkiye'deki ilk sayısında "Park Otel Rezidans Oluyor" başlıklı bir haber var. Haber Ofer'den, Kutman'dan, yatırım danışmanlarından bahsediyor doğal olarak. Burada ne yapılmalı? Elbette bu soru uzun uzun tartışılmalı. Yatırımdan, yatırımcıdan bağımsız tartışılması gerektiği de açık. Forum'daki http://forum.arkitera.com/istanbul/1...l-alanlar.html başlıklı tartışma için iyi bir örnek de bu alan oluşturuyor. Neyse bu konudaki düşüncemi ilgili konuya eklerim. Gelelim habere: Park Otel'i rezidans'a dönüştüren mimarlık ofisi -Kaplankaya Projesi'nde de karşımıza çıkan-Robert Stern Architects.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|