![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
Deneyimler.
Öncelikle, Ercan Çoban, Süleyman Bayrak, Suzan Esirgen ve Ahmet Yertutan'ı başarılarından dolayı kutlarım.
Esenboğa Havalimanı dolayısıyla bir gözlemimi paylaşmak istiyorum: Esenboğa Havalimanının açıldığı günlerde, Richard Rogers'da, Stirling Ödülünü Madrid Barajas Havaalanı ile kazandı. Bu nedenle iki havaalanı ile ilgili nette arama yaptım. Esenboğa ile ilgili basında bir iki fotoğraf vardı, nette aradım başka fotoğraflar var mı diye...yok. Halbuki, Barajas ile ilgili yığınla fotoğraf vardı. Mimarların sitesine bakayım dedim, Rogers'ın sitesinde tüm çalışmaları, tabi Barajas'ta mevcut. Üstelik profesyonel fotoğraf çekimleri ile. Fakat Esenboğa'nın mimarlarının sitesi yok. (Daha sonra: Aslı Özbay'ın gönderdiği sayfada ki fotoğraflardan gördüm.) Merak ediyorum, Acaba, yapılan işleri nette yayınlamak, hakkında bilgi fotoğraflarla süreci anlatmakla ilgili bir yasal engel var mı? Yoksa reklama mı giriyor? İş yapan yabancı mimarların sayfalarında bir özen var,tüm işlerini, süreçleri, sonuçları yayınlıyorlar. Bizim iş yapan mimarların sayfası bile yok. Bütün süreçte yaşanan deneyimler, bilgiler o işle birlikte unutulup gidiyor... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Esenboğa Havalimanı Mimarları:"Mimarların dili çizgidir!"
Merhaba, Arkitera Forumda "Mimarların çizgisi olmalı mıdır?" gibi konular sıkça tartışılıyor, bir o kadar da Türk mimarların başarıları karşısında devlet erkinin ve özgür basın / medyanın suskunluğu veya tercihli 'ihmali'. Esenboğa Havalimanı mimarlarıyla gerçekleştirilen bir görüşmede, kendileriyle eserlerine ve 'yerli' mimar olmaları nedeniyle basının suskunluğuna dair fikirleri sorulmuş. Anasayfada dünden itibaren yer alan haber 'yabancı' ve 'yerli' kavramlarının mimarlık söz konusu olduğunda halk ve basın gözünde bugün nasıl bir mukayeseye tabi tutulduğunu, mimarların gözünden aktarıyor. Habere link: http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=13102 İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
ne günlerdi yawww
Ankarada bu yaz 45 günde İç mimari projesinde 9 karışık(restoran-cafe-bar) işletmenin görünüşlerini ve imalat çizimlerini yapmıştım staj yaptığım firmada...hala gidemedim görmeye..
Devasa bir şantiyesi vardı..Yüzlerce çalışan...Ne günlerdi bee |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|