![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
|
.
kesinlikle yalın bir ev değil.
tasarlanamamış bir boşluk, belki çok kızanlar olabilir ama bana göre yapı bile değil. "star" olarak bilinen mimarlarımızdan birinin geometride gelebildiği nokta işte budur. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
ya size bu proje verilse idi
peki siz burada bir ev yapmak durumunda kalsaniz yine boyle yazarmi idiniz. peki siz ne yapardiniz? koy evlerinin aynisini mi kondururdunuz oraya?
mimarlik verilerle birlikte degisiklikleri yenilikleri insanin hosuna gidecek guzellikleri, kullanim kolayliklarini, konforu sunan birseydir. o ev sahipleri icin bunlar gerceklesmis sanirim. cevre icin de taklit olamyan ama kendi basina da bir sey olan bir ev o. bilmiyorum. ya biz olsa idik o evin mimari o ev nasil olurdu? ![]() |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
bu yoruma cevap gelmedi nedense
![]() |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
SM evi The New York Times'da...
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
The New York Times'daki haberin çevirisini Arkitera.com'da okuyabilirsiniz:
http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=14112 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
|
İç mekan sade ve hoş olmuş ama dış görünüm pek güzel olmamış.
Yukarıda da söylendiği gibi diğer yapılar daha hoş ve uyumlu duruyor. Ayrıca kullanılan taş dokusunun da çevredeki dokuya uygunluğu tartışılır.Yani Mardin evlerinin dokuya uyumu gibi bir örnek değil bu. Ayrıca olay sadece doğaya uyum olmamalı.Tüm çevre yapılar kiremit çatı örtüsünü benimsemiş,siz sırf şekil olsun diye çatıyı duvarla aynı malzemeyle kaplıyorsunuz ve güya farklılaşıyorsunuz.Eminim imar şartlarında çatı kaplaması belirtilmiştir ve gene eminim ki Han Tümertekin olduğu için sözkonusu mimar,göz yumulmuştur. Sonuç olarak,iç mekan güzel,cephe-çatı değişik belki ama iyi değil.İsterse Time'a kapak olsun,görüşüm budur. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
|
Belli birisi için yapıldığı aşikâr olduğu için bir şey diyemedim ama beş kişilik tek bir koltuğun durduğu, arkada 2 metrelik hiç bir işe yaramayan bir boşluğun olduğu bir evin iç mekânı için ben güzel demezdim. Bu böyle kitaplarda gördüğümüz büyük mimarların çizimlerine benziyor biraz. Hani vardır ya, koca bir mekân ve ortasında iki koltuk ve bir sehpa...
Hayal etsenize, beş kişi oturup dışarı bakıyorsunuz, sonra TV'de birşey başlıyor ve kafanızı sola çevirip TV izliyorsunuz... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Üyesi
|
Ben sadece sade ve hoş görünüyor dedim gün,fonksiyonundan bağımsız konuşuyorum,iç mekan perspektifinin hoşluğundan sözediyorum.Belki katalog çekimi için böyle bir tek koltuk koymuştur,sonra 2 tane çekyat eklemiştir kullanıcı bilemeyiz...
![]() Ayrıca bu uzun koltukta yanyana oturma düzeninini de anlayamamışımdır,hadi baş taraftakiler rahat,kolçak var da ortadakiler süklüm püklüm kalıyor.Bu yüzden 3'lü koltuklar da kaldırılmalıdır bence piyasadan. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
|
SM Evi ve Köy Yaşamı
Bundan önceki arkadaşlar dan biri manzara cephesin de taş dokunun düşeyde yeterince yansıltılmaması eleştirisine katılıyorum, İç hacim'e baktığınız da, biçimsel olarak da sanki bir tavuk kümesinin yeniden düzenlenmiş hissini veriyor,
Kullanılan malzeme Çelik kontrüksiyon ve taş'ın uyumu güzel görünüyor, yalnız şunun gözlenmesi gerekir, acaba ufak deprem sarsıntıların da billassa tavan da çatlamalar oluşmaktamı dır?, bitiş tarihi bir yılı geçti ise bu yönde tekrar yakın plandan fotoğraflanması bize bu yönde bilgi verebilir, Bir de o banyo teknesine cepheli camlar füme tarzı dışardan bakılınca içerisi görünmeyen cam mı? Şimdi The New York Times'daki haberin çevirisininde de, bahsediliyor kentli ile kırsal (Köy) ekonomik yapısı çok farklı olduğundan, kentlinin bir hafta sonu yapısı anlamında kullanacağı yapının, Köy'e ve Köylüye günlük ve gelecek yaşamını ne derece etkiliyecek ve birbirlerini kucaklayacaklar bende sosyolajik açısından irdelenmesi gereken gerçek gibi geliyor. Kentli ve Kırsal Kültürün gelişmesi dileği ile....
Sen sonsuz' luğa giden yolda, yürekleri ısıtan bir ışık olmalısın...C.B... En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 31-01-2007 14:02. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
|
son derece basarili. han tumertekin turk mimarisine yon vermeye devam ediyor. detaylar hakkinda konusup, tartisabilinilir ve bu tartismalar yapiya daha da deger katicaktir diye dusunuyorum. sonuc olarak koy evinin siirselliginin ve modern tasarimin durustlugunun birlestigi nokta, mimari olarak bizim icin cok buyuk bir kazanc diye dusunuyorum. Ahmet Igdirligil bu konu uzerine calisan bir baska mimar ve kendisinin tasarimlari da bu anlayisa yogun katkida bulunmakta. umarim ileride bu anlayisi yansitan yapilar bi kitapta veya sergide bir araya getirilirler. sanirim, ozel ev sorununa yoneltilen bu cozumler , kamusal alan tasarimlari icinde bir ornek soz teskil edebilirler. malzeme ve malzemenin dogasini kullanarak yapilan deneyler, yeri geldiginde yorel yontemlere, yeri geldiginde de modern, deneysel metodlarla birlestirilirse, ortaya guclu bir yon cikacaktir diye dusunuyorum.
....bu yapi ve b2 evi bence turk mimarligi adina cok onemli. agaclara takilip kalmaktansa, biraz da ormani gormeyi deniyelim. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
|
mimarlikta bazen iyi komsu, bazen de kotu komsu olma sansiniz ve hakkiniz vardir diye dusunuyorum. eger dogru adimlar atilirsa, uyumsuz bir yapi cevresini degistirme de etkin bir rol oynayabilir..bence bu yapiya biraz daha fazla sans vermelisiniz. yorel mimarliga uyumluluk sorunu ile ilgili kayginizi anliyorum, ancak bu yapi cevresindeki "digerleri" inkar edercesine kendisini soyutlamiyor. aksine cevresini dinliyor, anliyor fakat cevresiyle yetinmiyor. uzerine bir seyler soyleme istegi duyuyor... komsulara uyum saglamak elbette onemli, ancak bu yapinin cevresini olumlu yonde degistirdigini dusunuyorum.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
Han Tümertekin'e Türk Mimarisine yön verme görevini yüklemek bana biraz isabetsiz bir tanım gibi gözüktü. Bugün böyle bir "Türk Mimarisi" derdi yada böyle yön verilmesi gereken bir Ulusal Mimarlık düşüncesi hala varmıdır tartışılır. B2 yada SM evini bu bağlamla anlamaya çalışırsak gerçek eleştiriden istemeden uzaklaşabiliriz diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yönetici
|
"şık" ve SM evi
SM evi "şıklık"ın baştan amaçlandığı bir kurgu gibi görünüyor. merkez de "şıklık" durunca çevre, yer, gelenek vs gibi durumlar tasarımın problematik alanından çıkıyor ve malzeme de aslında dıştaki algısından çok içeride yaratacağı dramatik etkilere tabi kılınıyor.
bu anlamda tektoniğe, bağlama ait bir araştırma (örneğin herzog&de meuron un taş evi ya da dominus şarap deposu) olmaktan çıkıp bir tür vitrin efektine kendini kaptırmış gibi. B2 evinde ise "şıklık" en azından daha arka plana atılmış duruyordu ve kanımca daha mimarlık alanına yakın duruyordu (ağa han ödülü'nü aldığını da düşünürsek). takip edebildiğim kadarıyla ahmet iğdirligil zihinsel bağını gelenekle doğrudan kuruyor yani herhangi bir yorum ya da modern bir yeniden üretim onun gündemini oluşturmuyor; geleneğin ürettiği zihinsellik üzerine kurulu bir tekrar modeli. iğdirliğil yapılarında "şıklık" bir sonuç; malzemelerin biraraya gelişleri ve işçilik incelmeleri üzerinden beliren "temiz" bir sonuç. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|