Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 23-08-2006, 16:39   #1
Forum Üyesi

Semah Akdoğan'in Avatar'ı

Karayolları 17. Bölge Müdürlük Kompleksi - Mehmet Konuralp

Karayolları 17. Bölge Müdürlük Kompleksi'nin Yıkılma Kararı Üzerine Mehmet Konuralp ile gerçekleştirilen söyleşiye ulaşmak için tıklayınız.
Semah Akdoğan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 06-03-2007, 14:43   #2
Yönetici

Cumhuriyet tarihinin en pahalı arazi satışı yarın yapılıyor. Zincirlikuyu’daki eski Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisi açık artırmayla satışa çıkıyor. Haberin devamı burada.
Eski 07-03-2007, 12:51   #3
Forum Üyesi

Merhaba,

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisi şeffaf açık artırmada 800 Milyon Dolar teklif eden Zorlu Grubu'nun oldu. Zorlu Grubu adına açıklama yapan yönetim kurulu başkanı Nazif Zorlu ödemeyi peşin veya %50 şeklinde vadeli olarak yapabileceklerini, İstanbul'a yakışır bir proje düşündüklerini, ve bu ihalenin özelleştirme ve devletin borç yükünü azaltmak adına çok başarılı bir sonuç olduğunu belirtti.

İhale bugün saat 12:32 de sonuçlandı.

İyi çalışmalar

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-03-2007, 13:25   #4
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

Hayırlı olsun. İhale sonuçlarını nerden öğreniyorsunuz?
gün offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 07-03-2007, 13:31   #5
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
http://www.ntvmsnbc.com/news/402008.asp
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 11:03   #6
Üye

Kadir Topbaş'ın Açıklaması

Merhaba,

İhale sonrasında Kadir Topbaş'ın yaptığı açıklamayı okumak isteyenler için...

En son Melis Göker tarafından düzenlendi : 08-03-2007 18:27.
Melis Göker offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 11:19   #7
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Başkan daha çok belediyeye ait bir başka alan ile ilgili yorum yapmış. Bu alan ile ilgili bir şeyler söylemesini de beklerdim...

Zorlu Grubu son yılların parlayan yıldızı. Umarız bu alan projelendirilirken doğru adımlar atılır.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 11:20   #8
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 17
O bina yıkılır mı yahu.
Yıkmaya ne meraklı milletiz. AKM için de aynı şey var.

Binayı yıkamazlar. Yıkmasınlar. Kartallar Yüksekten Uçar isimli dizide zengin holding yönetimi bu binayı kullanmıştı. O zamanlar yeni yeni mimar olmaya karar vermiştim. Yani bu bina ayrı bir binadır gözümde benim.

Ben Zorlu'nun yerinde olsam bu binayı yıkmazdım.

İkincisi yıkmayacak çünkü tescilli binaların kullandıkları metrekare TAKS değerlerine girmiyor. Neden yıksın ki.

Ben böyle düşünüyorum.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 12:31   #9
Yönetici

Bu konuyla ilgili Yalçın Bayer'in haberinde Oktay Ekinci'nin bir televizyon programında yaptığı yorumunu okuyabilirsiniz. Bayer, haberde ayrıca TOKİ'ye devredilmiş Göztepe'deki arazinin satışıyla ilgili de bilgi veriliyor.

En son Aslı Canbal tarafından düzenlendi : 08-03-2007 13:28.
Aslı Canbal offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 13:49   #10
Forum Üyesi

Biz şehir plancıları, çok değil 10 sene öncesine kadar, kısıtlı miktardaki kamu arazilerini korumak için türlü stratejiler geliştirmeye çalışırdık. Meslek adamı olarak duruşumuzun temel motiflerinden birisi de bu stratejilerdi. Planlama vizyonumuz ve bu vizyona bağlı olarak geliştirdiğimiz makro-, mezo-, mikro-planlama kararları, hep bu çerçevede, şekillenirdi.

Aslında yapmaya çalıştığımız şey basitti. Kamu elindeki bu alanları bir fırsat olarak gören bizler, bu alanlarda genelde yeni teknik ve sosyal donatı alanları oluşturmanın yollarını arar, kentlerimizde yaşam kalitesini düşüren teknik ve sosyal altyapı eksikliği problematiğini bu sayede çözebileceğimize inanırdık. Tabi bu anlayışın merkezinde, sadece belirli bir sınıf yoktu. Biz müdahalelerimizi tüm kentlileri düşünerek, kamu yararını dikkate alarak, gerçekleştirmeye çalışırdık.

Bu şekilde müdahale etmeye çalıştığımız alanlarda, rantın (konum rantından bahsediyorum) yüksek olması da bir şeyi değiştirmezdi. Çünkü, bu rantların, kentlerin tarihsel gelişim süreçleri içerisinde toplum tarafından oluşturulduğunu bilirdik, dolayısı ile bu rantların kamuya dönmesinin en doğru şey olduğunu ileri sürerdik.

Bugün geldiğimiz nokta, hepimizin malumu... Dünde Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ait bir arazi satıldı. Sadece 800 milyon dolar. Çok gibi duruyor. Ancak alan geliştirildikten sonra (400 milyon dolar) geri dönecek artı değeri kimse hesaplamıyor nedense. Bizim özenle korumaya, ve kamu yararı çerçevesinde kullanmayı düşündüğümüz bu alanlarda, plazalar, 5 yıldızlı oteller, residanslar yükseliyor. Bu alanların gerçek sahipleri (yerel ve yabancı sermaye değil, kentliler), bu alanlardan yavaş yavaş uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

Kentin ne durumda olduğunu, uzun uzun anlatmaya gerek yok. Kentin geleceği ipotek altına alınmış, gelecek kuşakların içine gireceği tüm olumsuzlukların vebali birilerinin boyunlarına asılmıştır. Bu konuda başka yorum yapmak, kırıcı ve kötü kelimeler kullanmak istemiyorum. O yüzden, bu konudaki düşüncelerimi uzun uzun anlatmayacağım burada, ama şunu merak ediyorum: „Şu anda İstanbul’u planlayan IMP (sadece yöneticileri değil, burada çalışan arkadaşlarımızda), kamu arazilerinin satışını nasıl değerlendiriyor?, Doğru mu Sizce bu yaşadıklarımız?“. Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Ya da bu bilgi de, sadece Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği (GYODER) üyeleri ile, belirli bir ücret karşılığında mı, paylaşılıyor?.

İETT arazisinin satışında görüşmek üzere...

Saygılarımla.
metuplanner offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 14:11   #11
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

hani idam cezası kalkmıştı?

yanılmıyorsam cnn turk'de, bir söyleşide kadir topbaş dubai kuleleriyle bağlantılı olarak sorulan bir soruya istanbul malesef avrupa'nın en gözde şehirleri gibi yönetilmesi mümkün olmayan bir şehir, içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda iett garajı gibi değerli bir arsa için herhangi birisi bu kadar para ödemeyi göze alıyorsa buna hayır deme lüksümüz yok gibi bir açıklama yapmıştı.

çok sevdiğim bir bina, karayolları 17.bölge müdürlük kompleksini idam etme kararı verilmiş. cellatı da bulunmuş. devleti böyle bir karar aldığında durdurmak imkansızdır çoğu zaman, seneler sonra keşke idam etmeseydik denir... çok geçtir...

haydi kazmalara küreklere bir an önce sarılın da şu güzel arsayı rezidanzzlı zorlu alışveriş merkezi yapalım!!!!

başınız sağolsun mehmet konuralp...
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 14:59   #12
Forum Üyesi

Sayın orange'ın mesajının ilk paragrafı çok ilgimi çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, İETT gibi kamu arazilerinin satışı konusunda hayır deme lüksleri olmadığını düşünüyormuş. Neden böyle düşünüyor ki? Sayın Topbaş, bu satışlara peki ala hayır diyebilir. Babasının tapulu malını mı satıyor ki, hayır diyemesin. Sadece İstanbulluların değil, benim bile hakkım var o kamu arazilerinde. O satış kararını almadan milyon kez düşünmesi gerekir bence.

Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekten bir mali çıkmaz içerisindeyse, ne işe yarayacağı belli olmayan yatırımlar (kavşak düzenlemeleri, amaçsız karayolu tünelleri, aşırı maliyetli tüp geçitler, vs. vs.) yapmak yerine, bütçesini daha verimli (ve tabi ki şeffaf) kullanma yoluna gidebilir. Sanırım akılcı olanda budur…

Saygılarımla…
metuplanner offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 16:02   #13
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

merhaba metuplanner

aklıma - yanılmıyorsam - haydar karabey'in bir yazısı geliyor arkitera'da yayınlanan, bir eski belediye planlamacısıyla sohbetinden bahsediyordu. istanbul asla parasız kalmaz, her zaman sahip olduğu arsaları çok çok büyük bir gelir kaynağı olacaktır gibi birşey söylemişti.

kadir topbaş kelimesi kelimesine yukarıdaki sözleri söylemişti diyemem ama neredeyse eminim diyebilirim bu anlama gelen bir açıklama yaptığına. dubai projesini sadece bir arsa satışı olarak görmediği açık, istanbul'un geleceği için - küresel bir hastalık olan - bir ikon yap(tır)ma hastalığının bir uzantısı olarak görebiliriz belki kendisinin unkapanı köprüsünden sonra inşa edilmek üzere.

sizin mesajınızda bahsettiğiniz şehircilik, bilime dayalı bir şehircilik. bugün istanbul'da bunun yeri yok denecek kadar az.

istanbul'da uygulanan şehircilik, bakkal hesabı ve mafya kavgaları destekli sadece tek bir kurumun veya kişinin kontrolünde kesinlikle olmayan, kolektif bir rezillik. sonucunda temel kazarken metro tünelini deler, doğalgaz borusunu patlatırlar, tüm istiklal caddesini yalapşap kaplar, sonra olmadı diye hepsini söküp bir daha yaparlar, yağ gibi üste çıkarlar. her ölçekte benzer bir tutum içindeler sorumluluk sahibi olanlar.

keşke bunları ukalaca söylüyor, bir %#& bilmeden atıp tutuyor olsaydım. altı yıldır bu forumda şahit olduğumuz kent tartışmalarından sadece birkaçı bunlar. seneler geçtikçe bıçağın daha da keskin bir hal aldığını gözlemliyorum.

iyi niyet arkasına sığınarak yapılabilecek hatalar değil artık bunlar.

....

uzaktan çekilmiş bir fotoğrafına daha yakından bakalım karayolları binasının,
son derece estetik ve zengin detayları gördükçe bu kadar sade bir yapıda...
nasıl yıkmayı düşünebiliyorlar diye düşünüyorum... herhalde gözleri artık detayları göremeyecek kadar yüzeyselliğe alışmış olmalı.

orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 16:28   #14
Forum Üyesi

gün'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin metuplanner tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sayın orange'ın mesajının ilk paragrafı çok ilgimi çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, İETT gibi kamu arazilerinin satışı konusunda hayır deme lüksleri olmadığını düşünüyormuş. Neden böyle düşünüyor ki? Sayın Topbaş, bu satışlara peki ala hayır diyebilir. Babasının tapulu malını mı satıyor ki, hayır diyemesin. Sadece İstanbulluların değil, benim bile hakkım var o kamu arazilerinde. O satış kararını almadan milyon kez düşünmesi gerekir bence.

Eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerçekten bir mali çıkmaz içerisindeyse, ne işe yarayacağı belli olmayan yatırımlar (kavşak düzenlemeleri, amaçsız karayolu tünelleri, aşırı maliyetli tüp geçitler, vs. vs.) yapmak yerine, bütçesini daha verimli (ve tabi ki şeffaf) kullanma yoluna gidebilir. Sanırım akılcı olanda budur…

Saygılarımla…

Bütün bunları söyleyebilmeniz için yapılan projelerin içinde olan biri olmanız gerekir.

Hepimiz nasıl kendi açımızdan düşünüyorsak, o makamlarda bulunanlar da kendi sorumlulukları dahilinde kararlar alırlar, beğeniriz beğenmeyiz ama sorumluluklarını kullanırlar. Sonuç olarak atanmış değil, seçilmişler....
gün offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 08-03-2007, 16:29   #15
Forum Üyesi

orange: "... herhalde gözleri artık detayları göremeyecek kadar yüzeyselliğe alışmış olmalı."

Merhaba,

Ben çok uzun zamandır detay veya estetik ve hatta tarihi mirası sahiplenebilme ve koruma adına mevcut bir zihniyet olmadığını düşünüyorum. Yaşadıklarımız daha çok mesajınızın ilk paragrafında gizli...Para istiyorlar, nasıl ve nereden olursa....Abideleşmek istiyorlar, garip ve İstanbul'un gerçek heybetiyle, güzelliğiyle bağdaşmayan sembollerle...ve elbette kendilerine oy vermesi için kurulan 'bedava' tuzaklarına kapılmış seçmen adayları, ki bu sonuncu için para, kaynağı nereden olursa olsun, mutlaka ihtiyaç duydukları...

Aslında adeta kendi adlarına önemsedikleri bir şeyin 'öcünü' almak istiyorlar...bedeli ne olursa olsun...

İyi çalışmalar

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları