![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
Doğru Tespitler.
Mehmet Konuralp'in tespitleri ne kadar doğru ve olması gerekenler;
- "...Benim gönlümden; o bölgenin hükümetin, 1 milyar Dolar’a göz dikipte inanılmaz bir trafik yoğunluğunu getirecek olan bir teklifi pazarlamaktansa orayı doğaya ve İstanbul halkına açık bir büyük park olarak kullanması geçiyordu. Devletlere yakışan da odur, arsa spekülasyonuna karışmak pek uygun bir tavır değil bence." - "Diğer taraftan arazinin fevkalade güzel bir peyzajı vardır. Ankara Üniversitesi’nde Çankaya’daki köşkün bahçelerini de yapan rahmetli Prof. Sadri Aran vardı. Onu özellikle Ankara’dan buldum ve peyzajı onunla beraber yaptık. Şu anda son derece olgun bir çağında o peyzaj. O alanı, peyzaja biraz daha ilave ederek yemyeşil bir park yapmak Türkiye Devletine, 800 milyon Dolar’ı cebe atmaktan daha çok yakışan bir jest olurdu. Devletlerin milyonlarla milyarlarla parseller satarak başarı kazandığını ilan etmesi bana çok ters geliyor. Çünkü yöntemi ayrı ters, oraya tanınan haklar çok daha ters ve İstanbul’un ihtiyaçlarına uygun olup olmadığı açısından da son derece ters düşen bir davranış." |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
umarim yeni kompleksin içinde en az küçük bir park olur
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
|
Karayolları arazisindeki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü binası tescilli olduğu için korunuyor fakat satın alınan arazideki lojman yapıları ve diğer yapılar tescilli olmadığı için, bunların yıkılması söz konusu.
ICOMOS Türkiye Ulusal Komitesi Yedek Üyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Yıldız Salman; "Gökdelen tescillenirken diğer yapılar da tescillenseydi, onlar da kurtarılamaz mıydı?" sorumuz üzerine, rantın artırılmaması adına her binanın tescillenmesinin mümkün olmadığını ve bu noktada korumanın kendi anlamını kaybederek, alet edilme konumuna geldiğini söylüyor. Habere ulaşmak için; Geri Dönüşü Olmayan Kararlar |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bahsi geçen bölgeye, Aslı Canbal'ın gönderdiği linkteki (Türkiye'nin Mimarlık Yayını) yazıda bahsi geçtiği gibi Cevahir büyüklüğünde birşey yapılırsa felaket olur. Tam "yeni arka yol açıldı, trafiğe çok takılmadan evimize ulaşabiliyoruz" diye sevinirken o noktaya böylesi bir yapı yapıldığında o yeni yol da ölecek
![]()
|
|
|
#36 |
|
Yönetici
|
Yeryüzünde iki kıtanın karşılıklı ve "yakından" bakıştıkları "yegâne" güzelliğin sahibi olmak; tarihimizin bu çok özel armağanını "betonlaştırarak pazarlamak" mı demektir? diye soruyor Oktay Ekinci....haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Yönetici
|
Zorlu 1.6 milyar dolar kâr eder
Yalçın Bayer'in Hürriyet gazetesindeki yazısı:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Yönetici
|
Bu yoğunlukla İstanbul Bombay'a dönüşecektir
Bugün de Yalçın Bayer'in yazısında Ankaralı bir mimarın arazi satışlarıyla ilgili görüşlerini okuyoruz: "Bu pohpohlamalar, dünyanın en güzel kenti olan İstanbul'u, 25 milyonlu, 30 milyonlu nüfus yoğunluğuna taşıyacaktır. Bu da, İstanbul'u İstanbul olmaktan çıkarıp, bir Bangladeş ve Bombay yaratmak demektir."
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
|
2010 YILINA YETİŞTİRECEĞİZ: Önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek arazi ile ilgili görüşeceklerini söyleyen Zorlu, planlarının yılbaşına kadar projeyi bitirip, inşatı 2.5 yılda tamamlamak olduğunu belirtti. Zorlu, inşaatı İstanbul’un Avrupa’nın kültür başkenti olacağı 2010 yılına kadar inşaatı bitireceklerini söyledi.
ORTAK ALMAM, KENDİM YAPARIM: Bu iş için herhangi bir ortak almayacaklarını da açıklayan Zorlu, buradan ne kadar kár etmeyi düşündükleri konusunda ise şunları söyledi: "Biz buraya kısa vadeli bakmıyoruz, bizim için uzun vadeli bir proje. Yabancılar böyle işlerde yüzde 22 kár hesap ediyorlar. Ben burada ne götürürüm, ne kazanırım diye bakmıyorum. Elbette maliyeti ve kárı düşünüyorum ama sadece bunları da değil. İstanbul’a yakışır, şık bir bina olacak. Bu işten devlet bu işten kárlı çıktı. Ben olsam bir envanter çıkarır hepsini satarım." 400 milyon dolarlık yapı için mimarlar yarışacak KARAYOLLARI arazisine yapacakları yapının mimarisi için bir yarışma açacaklarını ve bu yarışmada dereceye girecek projelerin 3’ünün yetkililere sunulacağını belirten Zorlu, içinde bin kişilik bir otel ve 5 bin kişilik kongre merkezinin yer alacağı bu bina için şunları söyledi: "Zemin hariç oraya en fazla 28-30 kat çıkabileceğiz. Taban 8 bin metrekare olacak, mimarisiyle, yeşil alanlarıyla ülkemize, İstanbul’a yakışacak, simge olacak bir bina yapacağız. Nasıl bazı şehirlerde ünlü binalar var, insanlar gidip onları görüyor bizim binamız da öyle olacak. Modası geçmeyecek bir yapı yapacağız." tüm haber : Hürriyet - Seçimden değil, olmamasından korkarım 1.2 milyar doları o arsaya yatırırım |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Biraz önce, 30. Madde'yi bir kaynaktan okurken, kamulaştırılan taşınmazlarla ilgili çelişkiler ve anlaşmazlıklarla ilgili olarak Danıştay'a yapılacak bir itirazın sonucunu düşündüm. Bu kadar önemli büyüklükte ve işlemleri halka karşı şeffaf yapılan bir arazi devrinde, bu satışla huhuki anlamda ilgili üst düzey kişilerden neden bu ana kadar 'yasal olmadığına' dair herhangi bir ses duyulmadı da, satış sonrasına bırakıldı? Ve Danıştay devreye girebilir mi? Daha önce, emsal teşkil edebilecek benzer nitelikli bir arazi için bir satış ve onun iptali var mı? İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Yönetici
|
Kongre merkezi
Bugün basında yer alan bir haberde Zorlu'nun Karayolları arazisi üzerinde yapacakları hakkında bilgi veriliyor.
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#44 |
|
Yönetici
|
Yarışmalar açılmadan önce bir şekilde kokusu çıkar. Bugüne kadar bize ulaşan bir koku olmadı. Kokuyu alan var mı?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Forum Üyesi
|
karayolları arazisi
Malesef İstanbula ve Türkiye'ye bu satış hayırlı olsun diyemiyorum.
Evet fiyat çok yüksek, büyük para ödendi bu arazi için ama şehrin kalbinde kıyılmamış son açık alanlardan biri de katledilmiş olacak böylece. Keşke orda doğa harikası yemyeşil bir park tasarlanıp uygulansaydı. Çok yazık. Bu şehir gittikçe yaşanmaz hale geliyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|