![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Adam&Eve, Belek - Eren Talu
Antalya,Belekte dünyanın en seksi oteli.
Bir EREN TALU eseri. En son zeyd tarafından düzenlendi : 22-08-2006 19:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
3ds görseller
resimler..
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bu mesajı sevgili asteria'nın yazımı anlamsız bir şekilde edit lemesi üzerine siliyorum...
forum 80'li yılların trt si gibi her lafın sansürlendigi bir yapı olmaya başladı..."halk arasındaki anlamını hepimiz biliyoruz" lafı son derece muglak ve sansürlenmesi anlamsız bir laftır...madem öyle üstteki çıplak fotografı da edti leyin,böyle şey olur mu... site bizim,ahlak zabıtası gibi keyfe keder edit leriz anlayışını protesto ediyor ve bir daha foruma mesaj yazmayacagımı beyan ediyorum...buyrunuz kendi kendinize suya sabuna dokunmayan yazılarınızı paylaşınız... En son alper_ist tarafından düzenlendi : 23-08-2006 12:31 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
![]() |
.
Toplumun kafasında bir mimar adı gerekirse hatırlanması için bir köşede duruyorsa şu anda bu isim "Mimar Eren Talu"dur.
Bir mimar isminin kafalara yerleşmesi açısından kendisine teşekkür ederim. İsmin Eren Talu olmasından ise pek hoşnut değilim. Kendisinin bulunduğu bir nokta ise pazarlamada yapısal değil sözel tematik kullanan işverenlerle buluşmasıdır. Su otel'i örnek verecek olursak açılmadan önce Türkiye'nin ilk gay oteli olacağı söylentisi yayılmıştı. Gay kelimesinin toplumumuzda bir tabu olmaktan çıkarak tartışılan bir konu olması modernleşme ile bağdaştırılır. "Su otel" bu etkileşimden primini fazlasıyla yapmıştır. Mimarını, işletmeyi toplum gözünde birkaç level yukarıya taşımıştır. Modern sanılmıştır. Eveandadam oteli de böyle bir pazarlamanın ürünü olacaktır. "Dünyanın en seksi oteli" olmasını nasıl sağlayacaklarını merak etmekteyim. Web sitesi tam olarak faaliyete geçmese de benim bir iki noktada anladığım kadarıyla her odaya koyacakları iki kişilik küvetlerle, dünyanın en büyük lounge'unda topluca çiftlerin birbirlerine sarılmalarıyla sağlayacaklar. Müzik olarak lounge ve down tempo çalınması beni şaşırtmaz. Süper vücutlu garsonlar da olabilir. Aşağıdaki linkte tanıtım videosu var. Videoda oteli "Worlds sexiest hotellllllll" diyen abiden başka seksi olmasını ön plana çıkaracak bir görüntü yok. Önceki yüzyıldan kalma, şişko, bol selülitli çıplak ablaların tabloları gelip geçiyor. -Tabloların sanatsal içeriğine tek lafım yoktur, helal olsundur- Arada denizin serin sularından Ursula Andress tipli bir abla çıkıyor. Kendisine buradan selam ederim. http://www.adamevehotels.com/adamEve_content.html |
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() |
Merhaba alper_ist, ![]() Sizin de dikkatinizi çekmiş olduğu gibi uzun değerlendirmenizden yalnızca bir cümleyi çıkardım, tam da sizin de belirtmiş olduğunuz gibi muğlak ve hangi noktalara çekilebileceğini tahmin etmenin imkansız olmasından dolayı. Yazıyı defalarca okuyup verilmiş bir karar olduğunu belirteyim. Kişilerin kendilerini ifade edişlerine çok fazla müdahaleden yana olan bir yapıda değilim, ancak lütfen fikirlerimizi net ve neye yönelik olduğunda kararlı ifadeler kullanalım. Tekrar dikkatinize sunarak; sildiğim cümlenizin üzerinde de 'seks' sözcüğünü içeren ifadeler vardı ancak ona bir müdahale yapılmamıştı. Bu proje mimari olarak ve bir 'seksi otel' olma iddiasıyla tartışılmağa çok uygun bir konu. Bu iki unsuru biraraya getirmenin mümkün olup olmadığı ve reklam sunumlarıyla ticari yönlendirmesi tartışmaya sonsuza kadar açık bir konu. Lütfen mimaride kalalım. *Bir yapının seksi olması mümkün mü? *Mimarı ve işletmecisi öyle bir isimlendirme yapmayı arzuladıkları için bir otel/yapı seksi olabilme özelliğini barındırır mı? *Eğer seksi olabiliyorsa başka hangi yapı türleri seksi olarak tanımlanabilir, bunun bir tarzı ve dönemselliği var mıdır? Yani çağlar boyunca hangi yapılar aynı şekilde sııflandırılabilirdi? *Otel ve yapıların tanıtımlarında artık benzeri sıfatlar mı kullanılacak ve bunun mimariye etkisi ne olacak? *Özellikle bu otel söz konusu olduğunda ve benzer mimari unsurlar içeren modern mimari hatırlandığında, bu oteli o yapılardan daha seksi yapan farklılık nereden kaynaklanıyor? gibi sorular benim zihnimi meşgul ediyor. Bu konuda konuşulacak çok şey var gibi görünüyor. Ben yapının içinden örnekler de görmek isterdim iddiayı destekleyecek 'ayrıcalıklı' ne katılmış veya çıkarılmış olduğunu görmek için ama şu anda sadece mimarı ve işletmecisinin iddiasındaki bir 'illüzyon' olarak görünüyor bana. Mimari kendi diline sahiptir, ona sıfatlar vermek yapıyı bu özelliklerle donanımlı hale getirmez. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Çok haklısın, sanırım otel sahibi seks dürtüsünü çok ucuz kullanarak ondan faydalanmak istiyor. Mimarinin, kurgunun kavramla direk ilişkisi yoktur belki ya, işletme safhasında konsepti yakalayacaklarını sanıyorum. Yani "seksi otel" sıfatı bir somut yapı olarak otele değil, otelin hedeflediği müşteri profiline ve faaliyetlerine yönelik sanırım. En son tömbeki tarafından düzenlendi : 23-08-2006 15:46 |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
en çok satan gazetelerimizin baş sayfalarında okuduğumuz bir haberden verdiğim örnek de bu konuya temas eden seviyesizlikten ziyade onu eleştiren bir örnekti. "yeni başlık açıp o konuyu orada tartışmak" tavsiyesi ise bir aşağılama ve hakaret olarak algılandı. konuşmak istediğimiz bu konu başlığıdır. yoksa "seksi otel" zaten yeterince seviyesiz bir tamlamadır. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
yazımın silinmesinden anlatmak istediğimi doğru bir şekilde anlatabildiğimi çıkarıyorum. herşeyin daha seviyeli olması dileğiyle.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Eren Talu son zamanlarda Antalya için çeşitli projeler yaptı ve hepsi çok başarılı bence, ayrıca bildiğim kadarıyla Antalya'daki eski dokuma fabrikası alnına kentsel dönüşüm parkı kapsamında Türkiye'nin en büyük modern sanatlar müzesini ve rekreasyon alanını yapacak, bunun yanında Antalya 100. yılda 30 bin kişilik futbol stadyumu (Antalyaspor'un kullanımı ve kentteki futbol turizmi için), 10 bin kişilik kapalı spor salonu (2010 Dünya basketbol turnuvasının Antalya ayağı için) ve de 10 bin kişilik kongre merkezi (kongre turizmi için, Antalya cam piramite alternatif) projeleri üzerinde çalışıyor.
Yukarda saydığım projelerin son durumu nedir bilemiyorum ama bu projeleride sabırsızlıkla bekliyorum. Bu projeler hakkında bilgi sahibi olan varsa, paylaşırsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
Türkiye dışı
![]() |
merhaba
'Dünyanin en seksi oteli' tanimlamasiyla 'dünyanin en "sevisgen" oteli' nin kasedildigini düsünmüyorum.
Yukaridaki grafikte mesela Havva Adem'e elmayi veriyor. Bu yasak elmanin bilgiyi temsil ettigini hepimiz biliyoruzdur. Ama orda elma küp olarak sekillendirilmis. Dogada küp diye bir geometri yoktur, dogal nesnelerin hepsi yuvarlak formludur. Küp insanoglunun yarattigidir ve mimaride en cok kullanilarn formlardan biridir. Bence bu grafikteki yasak elmayla anlatilan bilginin mimariye dökülmesidir. Tabi burdaki bilgiyle bilimin anlatilmak istendigini sanmiyorum. Burdaki bilgi yasami simgeler. Yani kisaca bu otelde insanlar en rahat konforu bulacak, keyifli anlar yasanilcak ve iyi bir tatil gecirilcek.Tipki cenneteki gibi. "Seksi" kelimesi de bence espiriden baska birsey degildir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Sayın 'sel' açıklamnıza hayran kaldım gerçekten. Size konu ile alakalı bir hadiseden bahsedeyim; bir mimar bir bina yapar ve bu bina bi şekilde gemiye benzer fakat onu gemiye benzetirken çok da üstüne düşünmez hani ,form gemi şekline benzemiştir sadece.
Gel zaman git zaman bina ünlenir, yer tariflerinde adı geçer olmuştur, halk da benimsemiştir artık binayı. Sonra bir zat binanın mimarıyla paylaşmaya gider düşüncelerini bina hakkında(bu cümlenin devrik olması yakıştı buraya) ve başlar anlatmaya: '................kentimiz milattan önce......sanırım binayı tasarlarken ekolojik......ve tahmin ediyorumki bundan 2000 yıl önce bir iç deniz olan bölgemizi de düşünerek binayı gemi şeklinde yaptınız, doğrumu? Ve şaşkınlığını fark ettirmemeye çalışıp aynı zamanda entellektüel görünmeyi o an için gerekli gören mimarımızın cevabı ;Kesinlikle öyle Sizde maşallah öyle güzel anlatmışsınızki acaba diyorum ciddi ciddi düşündülermi bunları. ...saygılarımla...
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Katılıyorum ama kötü bir espriden başka bir şey değildir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
bence de çok kötü bir espri. "sel"in yazdıkları takdire şayan ancak bunlar düşünüldüğünde "seksi" kelimesi kullanılmaz. bu kelime tamamen pazarlamaya dönük bir kelime. bu kadar pazarlamayı düşünen bir mimar da "sel"in düşündüğü kadar felsefi düşünemez bence.
"sss"nin verdiği örnek aslında birçok şeyi açıklıyor.
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Yakında dincilerimiz -dindarlarımız demiyorum- karşı çıkar bu otelin isimlendirilmesine, aşağı yukarı tahmin edebileceğiniz söylemlerle.
![]() Adem ve Havva kısmını geçtim de, hakikaten nedir yahu bir yapının seksi olması -asteria'nın da dile getirdiği şekilde- çözemedim bir türlü. Kendi yaşadığım apartmanı düşündüm, dış kaplamasını ve mimarisini, şimdi bu apartman o hesaptan aseksüel mi oluyor? Cezbedici demek ayrıdır, tahrik edici demek ayrıdır ama seksi demek ne demek yahu? Bir yapı içine girecek insanlar için cezbedici olabilir, satın alacak, kiralayacak veya konaklayacak insanların ceplerindeki parayı oraya akıtmaları için tahrik edebilir onları ama seksi sözcüğünü kullandığınızda işin içine siz ne kadar onu kastetmemiş olsanız da eylemsellik girer, komik olur.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Mimar
![]() |
Bir mekan neden seksi ol(a)masın? Bu konuda geçen otel öyle görünmüyor o ayrı...
Bu reklamdaki seksi kelimesinin de kişiler için kullanılan bir sıfat-isim olduğunu ve bir yapıyı nitelemesinin başta insana garip ya da alışılmadık geldiğini bir kenara bırakırsak(ki bunlar önemsiz detaylar bence). İşin ticari tarafınından kaynaklı ucuz pazarlama yöntemini de populer kültürün posası bir anlayıştan kaynaklandığını görüp buna da takılmazsak... Neden bir mekan seksi, çirkin, mutlu, üzgün, gergin, çekici, itici, huzurlu, heyecanlı olmasın? Şekli şemali açısından hemen okunabilir olmasa da, bu kavramlar mimari tasarıma kafa yoran herkese tanıdık gelmiyor mu? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|