![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Queen Elizabeth Otel, Antalya
Daha dün, Cevahir otel binasına ekleştirilmiş gördüğüm "taka"nın kendimce hikayesini kurgularken karşıma bu çıktı.
Concorde, Kremlin, Topkapı, Amsterdam vs. gibi temalı otellerimize bir yenisi daha ekleniyor. Yedi yıldızlı bir otel imiş. Web sitelerinde beş tam, iki silik yıldız var. http://www.queenelizabeth.com.tr http://www.dexigner.com/forum/index.php?showtopic=7069 Başkasının malı, yatırımı, vizyonu üzerinden pay çıkarmaya çalışan bu şark kurnazlarını engellemek için herkesi aşağıdaki linkten Queen Elizabeth gemilerinin işletmecisi Cunard firmasına mesaj yazmaya davet ediyorum. http://www.cunard.com/htb/default.asp?Active=ContactUs Cunard'ın Türkiye'deki yetkili acentesi AiRep Havacılık ve Turizm A.Ş.'dir. http://www.airep.com/ En son izoleli pense tarafından düzenlendi : 20-08-2008 21:58. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Topkapı Sarayı Oteli'ni yapan firmaya başvurmuştum. Baş mimarın hiç bir kaygısı yoktu. Patronlarının gezerken gördüğü ve beğendiği bir yapıyı kendilerine söylediğini ve onun istekleri doğrultusunda bu projeleri yaptıklarını anlatmıştı 10 dak. içinde. Ben de biraz düşündüklerimi söyledim. Tabi beni almadılar
. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Bunu biliyorsunuzdur ama olsun. Eğlenmiş oluruz
![]() ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
karaya vurmus Queenelizabeth
ben iki hafta önce inşaatı gördüm yol kenarında kocaman şaka gibi birsey vardı. Bitince nasıl olucak merak ediyorum.
işin mimarisi bir tarafa turizm açısından iş daha kötü bir tarafa gidiyor bu oteli bitirince acaba 30 euro dan yüksek bir fiyata satılabilecekler mi merak ediyorum otellerin su andaki suni dolulugu bana kalırsa otellerin verdiği actionlar( son dakika indirimleri) sayesinde avrupaya bedava tatil yaptırıyoruz |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Çok güzel(!) bir kitsh örneği...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Asıl uzay mekiği şeklinde yapılıyor aynı mimarımızın şahaseri
aslı onu görün de artık. çalışanlar garosonlar filan astronot kıyafeti ile dolşacaklarmış türk hamamında hizmet veren tellaklara acıyorum. hehehehe.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
yaratıcılıkta, tasarımda kolaya kaçmanın güzel bir örneği, tabii bu dediğimi kesinlikle basitleştirmekle karıştırmamak gerek. taklitçiliğin kelime anlamını hakkıyla veriyor bence bu tasarım(?)
ayrıca "kitsh" kitsch olarak yazılır ve almanca değersiz, uyduruk anlamındadır. (ek bilgi olarak) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben bu tür örnekleri görünce halk ile mimarlar arasında sanat adına çok büyük farklar olduğunuı görüyorum. çünkü insanlar bu yapılara güzel diyorlar ve bunlara yatırım yapıyorlar bazı mimarlar da bu işten faydalanıyorlar.
bu konu ile ilgili birşeyledr yapılması gerektiğini düşünüyorum. şimdi neler yapılabilir aklıma gelmiyor ama...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
sokakta yürüyorum. birbirinin aynı insanlar. kimliksizleşmiş kimliklere bürünmüşler, ısmarlama, hazır. sonra kendime bakıyorum, farkım yok benim de. ne yazık ki, sadece "fark"ındayım .... ya da öyle sanıyorum....
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Güzel tespit bilginso, ama bence o sokaktaki insanlarla konuşsan, onların da çoğu ya da bir kısmı durumun farkında. Aslında yakınlaştığın zaman ancak anlayabiliyorsun aradaki farkları.
Otele bi lafım yok, ne oldugu belli... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sokakta yürüyen insanlar bu projeleri hayata geçiren mimarlar oluyor yanılmıyorsam. bizim bunca mimarlık eğitiminden sonra bu tip projeleri yapanlara yapabileceğimiz bir şey yok bence.
bu insanlara iş veren iyi niyetli ama bilinçsiz halkın bilinçlendirilmesi lazım gibi geliyor bana. bunun da en kolay yolunun medya iletişim araçları olduğunu düşünüyorum. yani başta tv olmak üzere internet ve belki de radyo.
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Onlar tam tersini ypaıyorlar.
Bir pazarlama stratejisi olarak mükemmel bir işmiş gibi yorumluyorlar. bazıları da diyor ki. Kardeşim bir adam böyle şey istemiş parası da var istediği mimara yapatırır. O da istediği şekilde concorde yapar galactica yapar ya da osmanlı kalyonu yapar sanane. Değil işte. O araziler devlet taradaından bilmem kaç yıllığına kiralanan denize sıfır el değmemiş bakir yerler. Turizm teşvik filan derken ciddi yardımlar alınıyor. Bilmem kaç milyon dolarlık kaynağın böyle afedersiniz ucube benzetmelerle harcanmasına karşıyım. Neden yarışması yapılmaz ki??? Budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Neden yarışmayla uğraşsınlar ki? Magandayım ama para bende
, hesabı. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın "ayasofya"nın dediği doğru aslında. bu tarzda bir yarışma hem çok zevkli olur hem de çok başarılı.
ama sayın "gün"de haklı. bilinçsiz insanlar var bu projelerin arkasında. hepsinin Emre Arolat gibi yeğeni yokki ona yaptırsın ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| antalya, kitsch, otel, tema oteller |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|