![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
Ama yukarda da söylenmiş olduğu gibi sırf formlarıinsanlara dikkat çekici geldiğiiçin ilgi odağı oluyorlar....Antalya'ya gidenler Titanic Otel'de veya Concorde Otel'de kaldıklarında sankibi kat daha üst tabaka bir tatil yaşadıklarını düşünüyorlar.En azından tatil yapamayıp sadece görenler bile "Hani uçağa benzeyen otel var ya orayı gördüm" vs... gibi cümlelerle heyecanlarını dile getiriyorlar.
Ben Concorde Otel gezdim inşaat, tefriş .... kalitesi herşey birinci sınıftı..İnsanları oraya çeken diğerlerinden öne çıkaran tek şey formları...İşletmecinin de mimardan istediği sanırım budur..Pazarlama metodları yani..Bir de bu yönden bakıldığında mimar kullanıcının isteklerini yerine getirerek başarılı bir iş çıkarıyor da denilebilir... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
Bunları analojik yaklaşımları savunmak veya birilerinin yaptıkları işlerin güzel veya kötü olduğunu düşündüğüm için yazmadım.Bir nesneyi aynen taklit ederek ondan bir tasarım yapmanın da sıfırdan bir tasarıma başlamaktan çok daha zor olduğuna inanıyorum.Kütle var ve içine fonksiyonları oturtmak zorundasınız ..İNANILMAZ ZOR YANİ..QUEEN ELİZABETH de diğer otellerden tek fark (plan şeması olarak) önündeki eklenti gibi görünüyor.Ama bir diğer farkı daha var ki bence en önemlisi bu:Bu forumda tartışmakonusu olarak yer edinmiş ve eleştiriler almış olması ..Yanibizim şu anda bile bu oteli atrtışıyoru olmamız otele prim yaptırıyor..Ben bu forumu görüp okuyanların oteli merak ettiklerini ve görmek istediklerini düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
aslında bizim sorunumuzun da bu olması lazım. yani halk da bu projeyi görünce ilgi duymak yerine önemsizce geçivermesi lazım. işte o zaman bu projeleri yapmakla dikkat çekemeyen mimarlar ve işverenler bu tip projelerden vaz geçerler.
yani herşey halkın bilinçlenmesinde bitiyor. halk bu bilinci alamazsa bu türden kitsch örneklerini başarılı görüp sizin yapmaya çalıştığınız mimari açıdan başarılı bir projeyle alay edebiliyorlar. ve sonra kendisinin düşündüğü ufak şeyleri büyütüp sizin yaptığınız mimarlığa laf söyleyebiliyorlar.
|
|
|
#19 |
|
Yönetici
|
Şimdi bir dakika zor kolay değil olay.
Bir adam adını isminiz cismini hatılamıyorum Bilmem kaç yüz saatte evet yüzlerce saatte ve paint kullanarak Yani Windows'la beraber gelen bir yazılım var ya, çocuklar yaramazalık yapınca bilgisayar başına oturtturur onu açarız basit mi basit bir şey Evet onunla yapmış bir resim. Ehh altlık kullandın mı eveti kullandım ee peki ama yüzlerce saat ve yemin billah başka program kullanmadım sadece paint. Ne bu şimdi. Bir değer mi. Değil. Aynı şekilde müşteri geldi ki bana öyle bir otel yap ki tanınmış bir öğrenin içi doldurulmuş hali olsun. Sonra reklamcılar bulur bir kaç öğe. (Artık elenen fikirleri bile yaptılar öğre kalmadı. Concorde titanik falan filan) Zavallı mimar da bunun içini doldurur. 1. sınıf iş yapar işi de çok zordur. Ama boştur boşşşşşşşş. Türkiye gibi mimarlığa aç bir ülkenin, mimari açıdan değerli binası azken HERŞEYİ 1. SINIF olan bir binayı milyonlarca doları harcayarak ve bizim de hakkımız olan hazine arazilerinin nerdeyse bedava verilmesi suretiyle harcanmasına hadi geçtim turizm geliri yüzünden heba edilecekken zor ama bu kadar boş tasarımlarla dolmasına kesinlike karşıyım. Bir öğrenin içini doğru doldurmak zor olabilir. Katılabilirim. Ama bana zor değil kolay ama iyi tasarımlar lazım. Açıkçası dalga geçmekte ve küçüsemekteyim. Bir yarışmaya girip biraz da tanınmamaktan dolayı haksız yere elenmesi olsa bile sonucu yarıştığım kişilerin de benim de zor olmayan projem bu işi zor ile doldurulmuş öğelerden bin kat değerlidir. Kullanıcılara çekici geldiği için değil Tanrıya ulaşmak için vardır Ayasofya Selimiye, Taşlık kahvesi de çoğu kimseye çekici gelmemiş ki yıkıldı yeri değiştirildi ama yine de kimseye çekici gelmez aynısı yapılmaya çalışıldı. Gün gelecek bu titanik yıkılacak. Yenisi yapılacak mı? İnşallah yapılmaz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
Selimiye'yi yıkarlar, Titaniği yıkmazlar. Devir kalitenin ve mesleğe saygının yerlerde süründüğü devir.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın "ayasofya" durumu gerçekten çok iyi tanımlamış. ama maalesef sayın "gün"ün de değindiği gibi bu bilinçsizlik türk insanını daha çook zor ve boş işlere mahkum edecek gibi görünüyor. ve ben bunu hiç içime sindiremiyorum. sürekli bir şeyler yapmak istiyorum ama...
|
|
|
#22 | |
|
Yönetici
|
Şaka gibi. Burada bu kadar yazıldı, çizildi; şuna bakın:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
|
Hiç yer kalmamış gibi, Hayvan Haklarını Koruma Derneği'nin Avcılar Kahvesi'nde, av yasağını konuşması gibi bir şey bu.
Tebrikler Mimarlar Odası. Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| antalya, kitsch, otel, tema oteller |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|