![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Yönetici
|
Bostancı İskelesi de bitmek üzereydi. İskeleyi kullanan bir forum kullanıcısı varsa fotoğraf eklemesi mümkün mü foruma?
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
inanmak mümkün değilll !!!
Kim veriyor bu yapılar için son kararları inanmak mümkün değil cidden. Bu kadar ilkel bu kadar kalitesiz bir zevk anlayışı nasıl olabilir insanların? Ne zaman kaliteli bi devlet işi görebileceğiz kamu yapılarında?
Yılların Barbaros İskelesi'ni yıkıp yerine adilik paçalarından akan, içine girmek dahi istemeyeceğiniz, her yeri ahşap kaplı, görgüsüzlük abidesi bir bina oturttular. Bunu oturtmakla kalmayıp bir de üzerine iki yane alem oturtmuşlar. Osmanlı mimarisinde camiler,türbeler,şadırvanlar, minareler dışında nereye alem konulmuş göreniniz var mı? İskele binasına alem koymak nerden çıkıyor peki anlamış değilim. Barbaros İskelesi kim tarafından tasarlanmıştı bilmiyorum ama sanırım ki 70 ler'in sonu yada 80'lerde yapılmıştır, gayet dönemini yansıtan naif görünüşlü modern bir binaydı. Evet bir başyapıt değildi belki ama şu yerine oturtulan kimin tasarladığı umrumda değil o ahşap kümesten kat ve kat başarılı bir yapıydı. Eskimişti belki ama tadilatla adam edilemeyecek bir durumu da yoktu. Çok zengin bir milli hasılamız olduğu için sanırım tadilat yerine yıkıp denizin dibinde o kadar masrafa ve canım ağaçlara kıyılıp yapılmış kümes oturtuldu. Bu kalitesizlik ve eskiye düşkünlüğü hangi hocalar hangi derslerde öğretiyolar sa artık ki ben vicdanen bu kümesleri hiç bir akademisyenin onaylamayacağını düşünüyorum, umarım bu hocalar en kısa zamanda emekli olurlar. Barbaros iskelesi yetmemiş bir de ortaköye doğru motorlardan sonraki dolgu alanın sonundaki çelik deniz otobüsü iskelesi kaldırılıp onun da yerine bir 'düdük' yerleştirilmiş. Bu işlere 'iş' diyerek onay veren zihniyeti, 4 sene okuyup laik bir akademisyen hocasının elinden diplomasını almış hiç bir mimar meslektaşım sıcak bakmıyordur umarım bu ülkede. İlla ahşap yapmaksa amaç Kanada da yapılan ahşap strüktürle koskoca kapalı spor salonunun çatısını geçen mimar yada mühendslere özensinler. İstanbul gibi nemi ve rutubeti hiç bir zaman azalmayan bi kentte, boğazın rüzgarı gibi azdığında köprünün bir halatını da beraberinde sürükleyen ve marmaranın suyu gibi sakin görünüp patlayında koca gemileri demirlemek zorunda bırakan coğrafi özelliklere sahip bir kıyı şeridinde, bu kümeslerin bir an önce işlevsizleşmesini ve ortadan kalkmasını ümit etmekten başka elimden malesef ki birşey gelmiyor. Allahtan istanbul benim yanımda buna inanıyorum.. Kaliteli bir yerel yönetim ve çağdaşlığı destekleyen, aklı çook doğularda, arap yarımadalarında kalmamış yaşadığı zamanla uyumlu yerel yönetimin bir an önce ortalıktaki kümes ve çaputları toplaması dileğiyle... En son boreas tarafından düzenlendi : 07-10-2006 01:11. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yönetici
|
Yazısız...
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
Maltepe'ye İskele
2 Haziran'da açıldığı duyurulan, 3 ve 4 Haziran'da Maltepe Sahili'nde yapılan konserli- havai fişekli eğlencelerle açılışı kutlanan ve şimdilik sadece Maltepe- Adalar-Bostancı seferlerinin yapılacağı ilan edilen Maltepe İskelesi'nin fotoğraflarıdır.
Bu iskelelerin mimarisinin olmamışlığından bahsedildi, bir de beton zemin ve geçilmez çitlerden oluşan bir çevre düzeni var ki sormayın. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
İDO İskeleleri de yarışmaya açılsın...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Böyle sözde tarihe vurgu yapan yapılar aslında tarihimize hakaret etmekten başka hiç bir şey değildir...
|
|
|
#22 |
|
Arkitera Üyesi
|
Edep yahu.....
"Böyle sözde tarihe vurgu yapan yapılar aslında tarihimize hakaret etmekten başka hiç bir şey değildir."
Türk ulusunun kimliğini yansıtan bir durum daha karşımıza çıkmaktadır.Az bilirim ama çok konuşurum. Tarih ve mimarlık hakkında bilgilerin nedir ki bu kadar edebe muhtaçsın. Kullandığın takma adın bile ciddiyeti olmayan sayın "SSSS". Ciddiyet mefhumunu mumla arar olan şu cümlelerin ne tutar bir yanı nede bu kadar yazıya değecek bir değeri vardır. Herkesin yorum yağtığı bir dünyada, sende haklısın. Vermişler forumu eline yazarsın ama hangi kimlikle, o mechul. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bu yapıları çok incelemediğimi belirteyim(İstanbul dışında olduğumdan dolayı). Fakat görsem de fikrimin değişeceğini sanmıyorum. Bu sözlerim özellikle son zamanlarda resmen moda haline gelmiş olan 'sözde tarihi yapılar' yada 'sözde tarihimizi yansıtan yapılar' adır. Giydirme tarih de diyebilirim. Keşke renkli çıktı alıp binaya giydirseydiniz.(gerginliğinize bakılırsa anladığım kadarıyla siz tasarlamışsınız (tasarımın yapılıp yapılmadığını görmem gerekiyor aslında, merak etmeyin mutlaka inceleyeceğim) eğer siz yapmadıysanız da bir gün yapacağınızı kabul ederek tekrar düşünmenizi ve ona göre konuşmanızı öneririm.
|
|
|
|
#24 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Öncelikle, bir konu altına yazı yazarken bu fırsatı kişilere ve fikirlere karşı saldırı olarak değerlendirmenin çok sakıncalı ve konunun içeriğine zarar verir yönde bir gelişmeye özendirici olduğunu belirtmeliyim. Lütfen kişilere fikirleri için saldırmaktansa, varsa anti-tez olarak kendi düşüncenizi yazınız. Ülkenin mimari gelişimine daha çok katkısı olacak ve biz de bu sayede ne düşündüğünüzü öğrenmiş olacağız. Bu bağlamda, ssss'in arkasında durduğu düşünceyi destekler düşüncedeyim. Okullar, adliyeler, camiler, iskeleler, veya herhangi bir başka fonksiyonu olan kamusal yapılar böyle bir tek elin, zihniyetin ürünü görünümden sıyrılmalıdır. Bu tür kamusal alanların yarışmalarla elde edilmiş, günümüz teknoloji ve mimari görüşleriyle ortaya çıkmış projeler olması Türk mimarlığını ileriye taşıyacaktır. Aksi halde, kısa sürede bir seri sipariş yapı imal ederek birilerini biraz daha imtiyazlı ve baskın hale getirmekten öteye, mimariye de faydası olmadan, bize yıllarca kullandırılacak ve yıkılıp yeniden yapılmasının düşüncesi ve maliyeti de yüksek sıkışık bir geleceğe hızla ilerliyor bulacağız kendimizi. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu yapıları çok incelemediğimi belirteyim(İstanbul dışında olduğumdan dolayı). Fakat görsem de fikrimin değişeceğini sanmıyorum.
"SSSS" in yazmış olduğu yazının ne kadar tutarsız olduğu bu cümlelerinden anlaşılmaktadır. Önceki yazımda da belirtmiştim, bu toplum; az bilirim ama çok konuşurum zihniyetine sahip bir toplum olma yolunda devam etmektedir. Görmediğin, incelemediğin hatta üzerinde bilgi sahibi olmadığın konu hakkında yorum yapmak ve yetmemiş gibi bunu yazılarında savunmak, anlaşılacak bir durum değildir. Ve sonunda " görsem fikrim değişmeyecek". Artık diyecek bir şey bulamıyorum. Bu sözlerim özellikle son zamanlarda resmen moda haline gelmiş olan 'sözde tarihi yapılar' yada 'sözde tarihimizi yansıtan yapılar' adır. Giydirme tarih de diyebilirim.Keşke renkli çıktı alıp binaya giydirseydiniz.(gerginliğinize bakılırsa anladığım kadarıyla siz tasarlamışsınız (tasarımın yapılıp yapılmadığını görmem gerekiyor aslında, merak etmeyin mutlaka inceleyeceğim) eğer siz yapmadıysanız da bir gün yapacağınızı kabul ederek tekrar düşünmenizi ve ona göre konuşmanızı öneririm. İncelemediniz ama yorumlarınıza bakılırsa bir akademisyen gibi yazmaya çalıştığınız ortadadır. Yapılan bina ahşap binadır. Taşıyıcı sistemi lamine ahşaptır. Yok olmuş bir medeniyeti inşaa etmek elbette zordur. Zihnimizden silindirilen, unutturulan bu eski yapı sanatını moderm anlayışla, cağımızın getirdiği teknoloji ile halkımıza sunan ve sunmaya devam edecektir. Ülkesinde yerden yere vurulan ama uluslar arası platformlar da ödül alanlar, günü geldiğinde ülkesinde elbet anlaşılacaklardır. Sayın Asterinın yazmış olduğu bu cümlelerde çok ama çok düşündürücüdür. Bu bağlamda, ssss'in arkasında durduğu düşünceyi destekler düşüncedeyim. Okullar, adliyeler, camiler, iskeleler, veya herhangi bir başka fonksiyonu olan kamusal yapılar böyle bir tek elin, zihniyetin ürünü görünümden sıyrılmalıdır. Medeniyet mefhumumuzu unutunca armut ile elmayı karıştırı olduk. Yapılan okullar, adliyeler, camiler ile bu yapıtları karıştırmanızı yadırgar oldum. Umudum şudur ki, yapacak olacağınız incelemeler ve araştırmalar sonucunda bu görüşünüzden vazgeçek olmanızdır. MVRD ve EAA kısaltmların açılımını bılıyoruzda "SSSS" açılımını bizle paylaşırsanız çok ama çok sevinirim. Saygılarımla.. En son zeyd tarafından düzenlendi : 10-06-2007 22:16. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Benim sorunum gelip detay görmekle ilgili değil beyfendi. İşin felsefesi uygun gelmiyor bana. 'SSSS' ye gelince bu merakınıza anlam veremedim doğrusu. Sizi mimarlık tarihini merak edip incelemeye davet ediyorum.
Batı karşısındaki durumumuz, efendisinin ilaçlarını çalıp içen uşağın durumudur.(Cemil Meriç) En son ssss tarafından düzenlendi : 10-06-2007 01:22. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hangi Alman kurum bu binalara ödül vermiş merak ettim?
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yönetici
|
Ben açıkçası bu binaları HİÇ Mİ HİÇ BEĞENMİYORUM.
Bunların tarihimizi anlatır tarafı yoktur. Yani tarihi anlatmak nedir? Bir onu tanımlasak... Efendim kırma çatının üstüne alem koymak, onu geçtim saçak kullanmak tarihimizi anlatmakta mıdır? Taşlık kahvesi bir tarihi göndermedir. Hoştur. Ama Bostancı iskelesi gibi bir örnek varken kafaya göre ahşap iş yapmak anlamsızdır. Lamine ahşap kullanıldığı diye ve almanlar ödül verdi diye bu binaları beğenmek zorunda değiliz. Bu da eziklik değildir. Eziklik tarihten bilinçsizce alıntı yapılan bir şeyin KÜLTÜREL davamı sağlayan bir şey olduğunu iddia etmektir. Sedad Hakkı Eldem çalışmalarını incelemenizi öneririm. Neden yarışma açmadı İDO. Neden ben verdim birine oldu dedi. Yarışma açsa daha iyi olmaz mıydı??? Zeyd, sizin isminizi nereden bileceğiz (hoş ben yönetici olarak biliyorum hatta okuduğunuz okulu hatta yaptığınız yüksek lisansı) SSSS takma ismi ile aslında sizinkinin pek bir farkı da yok. Konuya geliniz. Bir ara Keçiören Belediye Başkanı da Türk Mimari değerlerini koruduğunu buna karşılık mimarların bunu ANLAYAMADIĞINI eziklik gösterdiğini belirtmişti. Hala de belirtiyor. Belediyesinde başkandan onay almayan cephe yapılamıyor alınanları görseniz...Tam bir diktatörlük. Başka da bir şey değil. Ayrıca hadi ciddiyetsiz olmayalım sizin gözünüzde. Benim ismim Ahmet Turan KÖKSAL. Öğretim görevlisiyim efendim. Sonra bana da "akademisyen gibi yazmışsın" dersiniz diye. Ha bir de binaları gördüm inceledim. Bir sürü detay yanlşlığı da gördüm. Modern bir gönderme de göremedim. Gidiniz fotoğraflarını çekiniz gerekirse bizi aydınlatınız. Devamlı yazıyorsunuz ama bina hakkında bir bilgi yok. Hep genellemeler var. Şu kırma çatı üstü alem koyma işinin eskiden hangi binalarda kullanıldığını konuşalım. Ya da ne alemi vardı o alemin onu düşünelim. Şimdi rica edeceğim eziklik diye nitelendirmeden lamine ahşabın da Türk Kültürünü sürdüren ödüllü bir yapı malzemesi olduğunu tekrarlamadan bu MALTEPE İSKELESİ'nin ne gibi TÜRK MİMARİ KÜLTÜRÜ'nü devam ettiririr (ya da Mimarlık müzesi mesajınızda yazdığınız gibi) ne gibi köprü konumunda olduğunu anlatır mısınız? Bir bilgilenelim...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Öncelikle "Türkler'e "Türkler" diyen Türk'ler"den oluyorsunuz. Türk Ulusu'nun kimliği bu mudur?. Az bilmek çok konuşmak. Siz başka bir milletten misiniz? Hemen bize bir özür borçlusunuz. "Türk Ulusu" kavramı sizin için önemsizse (ki bir anda tahlil edebilmişsiniz, eleştirmişsiniz) neden Türk Mimari mirasını devam ettiriyor!!! diye bu binaları savunuyorsunuz. Tutarlı olunuz. "Vermişler forumu eline yazarsın ama hangi kimlikle, o mechul". Şeklinde bir cümleniz var. Öncelikle haddinizi bilmenizi rica edeceğim. İkincisi sanırım bu cümle sizin için daha uygun. Özür dilemenizi hatta tüm Türk Ulusu'ndan özür dilemenizi bekliyoruz efendim. ("Türk Ulusu" yazacaksanız özel bir isim tamlaması olduğunu "T"nin büyük ayrıca "U"nun da büyük ve "Ulus" kelimesinden sonra ayıraç getirilmesi gerektiğini ve ayrıca 3 kere doğru Türkçe kullanımı ihlalinde bulunduğunuzdan bundan böyle daha dikkatli olmanızı önereceğim. Siz bilirsiniz...)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bizim ülkemiz de yerel yönetimlerin yaptığı işlerin çok azın da mimari kaygılar ön plandadır. Asıl kaygı para, rant ve yeniden seçilme gibi belirleyici öğelerdir. İşin içinde en ince ayrıntılarını gören ve bilen biri olarak;
Yaptığım işe laf ettirmem, kimseye eleştirtmem, eleştireni döverim ona hakaret ederim, ben yaptıysam ve inanıyorsam siz de inanmalısınız, burda saygı görmüyoruz ama yurtdışında el üstündeyiz, konuşun konuşun be size yapacağımı bilirim, biz yapıyorsak doğrudur zihniyetini destekler durumdasınız sayın ZEYD O kadar çok gördümki bu tarz yaklaşımları. Söyelenecek o kadar çok şey varki aslında.... Başlığın açış konusu olan Sayın Ömer yılmaz`ın kadıköy vapur iskelesinin başladığı zamana ait görüntüsüne kıyasla iskelenin bitmeye yakın görüntülerini atıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|