![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Fulya'dakİ Polat Residence "rezİdanzz" Bİnasi Akilli Mi Aptal Mi?
Alıntı:
Binanın içine girmediğim için ne kadar akıllı/aptal olduğunu bilmiyorum (Y. Lisans tezim bu konu üzerineydi, sanırım değerlendirme yapabilirim) ama "Türkiye ve Avrupa'nın en akıllı konut binası " iddasında bulunanların bunu bir açması ve arkasınıı doldurması gereklidir diye düşünüyorum...Yoksa yine promosyonel bir sıfat tamlaması olmaktan öteye gitmeyen bir konu mu biz de ülkemizde olan bitenlerden haberdar olalım..... Binanın bir mimarı var mıdır bilen var mı acaba? Ratio |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Ayrıca şu an da Haber Türk kanalında Dünya'nın en akıllı binası altyazısıyla Adnan Polat bu binadan bahsediyor. Ne diyelim ki! Darısı halkla ilişkileri beceremeyen mimarlarımızın başına
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
yönetici
![]() |
Bu tanıtımın amacı malsahibinin binasını müşterilerine pazarlaması. Mimarlarla ilişkisi nedir bunun?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
) ...) bu işi beceremiyoruz..."Halkın seviyesine mi inmek (populizm)ya da halkın seviyesini mi yükseltmek(kemalizm)...işte bütün mesele bu...!" Ratio |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Merak ettim ve bir alıcı gibi gezdim binayı.
Dışardan gayet hoş görünen lobi alanında parayı malzemeler kıymışlar ama bir sanatçıya para vermektense, hafriyatta çıkan kayayı sanat eseri gibi sergilemişler. Lobi de biraz dikkat edince yer döşemesinin düzensizliği, özellikle asansör alanındaki hatalar çok rahatsız edici. Binanın en kötü tarafı sürekli bir otel atmosferi içinde olması, özellikle konut katları koridorları bir felaket, insan olarak da mimar olarak da tatmin etmedi beni. Stüdyo dairelerin planı basit ama salonda oturup direk olarak banyo kapısını görmek hoş değil (bir duvarın uzaması ile görülmeme imkanı var), camların ise ancak 5-10 cm açılabilmesi aslında herşeyin özeti gibi. Tasarıma gerekli parayı vermeyince işte böyle oluyor, benim duyduğum Polat ın kendi mimarları tasarlamış binayı, bu kütleyi tasarlamak için çok da uğraşmamışlar belli ki. Ayrıca topografyayı bu şekilde traşlamaları ve anormal boyutta istinat duvarları yapmaları bu depreme dayanıklı ve uyarılı akıllı binanın çevresine ne kadar akılsızca davransığının kanıtı. Satış ofisindekiler de utanmadan "bu istinat duvarları tüm Mecidiyeköy ü tutuyor " diyorlar. Bu duvarların mühendisliğinin de iyi olmadığını güvenilir kaynaktan duydum. Bu nedenle eminim Champion Sa nın arkasındaki Kazmaoğlu-Çilingiroğlu nun gayet başarılı bulduğum apartman binasındakiler rahat uyuyamıyordur. (manzaralarının değişimi de tuz biberi) Kısacası çoğu açıdan sınıfta kalan bir konut yapısı.
|
|
|
#6 | ||
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
![]() Cevap ne olursa olsun medyayı kullanmak zorundayız gelinen durumda. Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Gelelim tekrar binaya
Akıllı binamızın özellikleri (stüdyo daireler ile ilgili) şöyleymiş: Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Binanın mimarını bilen yok mu acaba?
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimar'a gerek var mı?
Alıntı:
Asıl şaşırtıcı olan, eğer doğru ise, bol bol parası olan vatandaşlar bu beton prizmadan bilmem kaçbin dolarlar ödeyerek daire almışlar...??? Yani parası olanın aklı yok...aklı olanın parası.. )) (C. Bektaş'tan alıntı bir türevleme...) Yani, git, müstakil, bahçeli bir ev al istanbul'umda...Ne işin var apartmanda?Serin günler lütfen, Ratio
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
![]() |
rezidanzzzımız akıllı olmasına akıllı da...
sulak yerde büyümüş bu arkadaş göründüğü kadarıyla akıllı, ya da en azından yarımakıllı. ama manzarası konusunda iyi konuşmak zor doğrusu. istanbul'un içler acısı halini görmek isteyenler için buranın çatısı bulunmaz bir yer. iğne atsan yere düşmez 360 derece panoramada tek ağaç görmezsiniz. vah istanbul vah olayı işte burdan apaçık görünüyor.
rezidanzzımızın çevresinde de ne çevreyi ne de o korkunç istinat duvarının görüntüsündeki kasveti biraz rahatlatacak herhangi bir peyzaj olayı yoktu son gördüğümde. en azından bir büyük ağaç dikecek bir yer bırakılsaydı diyorum. artık çok geçse hiç değilse saksı ağaççıkları filan olabilir. aslında condominium olayı iyi, studio olayı da gerçek bir ihtiyaç tabi. bence planlar da iyi. sorun herzamanki gibi yükseklik ve yeşillik ile ilgili. mimarlar bu işe yarayabilselerdi bari, ama nerde...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
"Polat" larla hemseri oldugunu soyleyen bir hocamiz (yanilmiyorsam erzurum) binanın polatlarlar tarafından tasarandıgını soylemisti. yani aile içinden çikardiklari bir mimarmis.
bu binayi aile disindan biri tasarlamis olsaydi zaten bunu kendine bir referans olarak gorup oldukca fazla lanse ederdi kendini ve bilmememiz de mumkun olmazdi diye dusunuyorum. tesvikiye , nisantasi, fulya, gayrettepe...vd muhitlerde polat in insa ettigi yuzden fazla anlamsiz sekilsiz apartmanin vardigi son nokta olarak da gorebiliriz belki bu binayi.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bu ikisi de o kadar zevksiz ve gereksiz bir sekilde penceremin önünde yükseliyorlar ki, savas ciksa da bunlara birileri bi kac "nuke" atsa diye bile düsünüyorum! :http://forum.arkitera.com/images/smilies/smile.gif-)
Zaten bu kadar para verip (kara para aklamak kolay degil tabii...) bu kadar cirkin seyleri de türk mütehaitler yapabilirler herhalde... Bizim ülkemizde ki insaatcilar apartman yapmayi ögrendikten sonra, bunu cok sevdiler, biz bunu hep yapalim dediler... Sonucta dünyanin en güzel sehirlerinden birini beton cöplügüne cevirdik. Politika olmayinca hersey hikaye iste.. Sen güzel sanatlar oku, sehir planlama oku, mimar ol, hepsi hikaye... Git onun yerine kacakcilik yap, müteahit ol, belediyedekilere para yedir, hersey senin... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Bu ikisi de o kadar zevksiz ve gereksiz bir sekilde penceremin önünde yükseliyorlar ki, savas ciksa da bunlara birileri bi kac "nuke" atsa diye bile düsünüyorum! :http://forum.arkitera.com/images/smilies/smile.gif-)
Zaten bu kadar para verip (kara para aklamak kolay degil tabii...) bu kadar cirkin seyleri de türk mütehaitler yapabilirler herhalde... Bizim ülkemizde ki insaatcilar apartman yapmayi ögrendikten sonra, bunu cok sevdiler, biz bunu hep yapalim dediler... Sonucta dünyanin en güzel sehirlerinden birini beton cöplügüne cevirdik. Politika olmayinca hersey hikaye iste.. Sen güzel sanatlar oku, sehir planlama oku, mimar ol, hepsi hikaye... Git onun yerine kacakcilik yap, müteahit ol, belediyedekilere para yedir, hersey senin... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
![]() |
binanın iki yanında bulunan ve çok çirkin bir görüntü oluşturan istinat duvarları binanın az olan reiting ini ii ce düşürüo binayı içine girip gezmediğim için içi hakkında bi şeyler diemicem ama yazılanlara bakılırsa yüksek maliyetlerle bi göz boyama söz konusu
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|