Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 28-05-2002, 10:59   #1
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Ratio is on a distinguished road
Fulya'dakİ Polat Residence "rezİdanzz" Bİnasi Akilli Mi Aptal Mi?

Alıntı:
Ünlüler 'akıllı' binada buluştu

Dünyanın en akıllı konut binası olarak nitelenen Polat Tower Residence, ünlü isimleri bir araya getirdi. Binanın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat, kardeşi Murat Polat ve şovmen Beyazıt Öztürk (Beyaz) katıldı. Adnan Polat, binanın, İstanbul'u panoramik manzarayla gören, Türkiye ve Avrupa'nın en akıllı konut binası olduğunu söyledi. 36 ayda tamamlanan bina, 152.5 metre yüksekliği ile Avrupa kıtasının en yüksek konut binası olarak biliniyor. 42 kattan oluşan binada 34 yerleşim katında toplam 406 daire ve alışveriş merkezi bulunuyor. Tehlike anında düşmeyen paraşütlü asansörleri olan Polat Tower Residence'de 5 yıldızlı otel hizmeti veriliyor. 'Akıllı' binada, depremi 8 saniye önceden algılayıp tüm önlemleri alan deprem sensörleri bulunuyor. Binada Beyaz, Emrah, Ece Erken, futbolcular Arif Erdem, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'nun da birer dairesinin bulunduğu bildirildi.

akşam gazatesi/arkitera haberler
Yukaridaki yaziyi okuyunca aklıma takıldı...Bu kadar akıllı bir binanın daha akıllı bir görünüşü, en azından daha akıllıca bir araç girişi olamaz mıydı.... O binanın önünden her geçişimde nereden çıktı bu beton yığını demekten kendimi alamıyorum... Park otelin yapılmış bitirilmiş(kotarılmış) hali heralde...

Binanın içine girmediğim için ne kadar akıllı/aptal olduğunu bilmiyorum (Y. Lisans tezim bu konu üzerineydi, sanırım değerlendirme yapabilirim) ama "Türkiye ve Avrupa'nın en akıllı konut binası " iddasında bulunanların bunu bir açması ve arkasınıı doldurması gereklidir diye düşünüyorum...Yoksa yine promosyonel bir sıfat tamlaması olmaktan öteye gitmeyen bir konu mu biz de ülkemizde olan bitenlerden haberdar olalım.....

Binanın bir mimarı var mıdır bilen var mı acaba?

Ratio
Ratio offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-05-2002, 17:31   #2
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Alıntı:
Dünyanın en akıllı konutunda yaşamak...

Şovmen Beyaz'ın savına göre dünyanın en akıllı binası İstanbul'da kurulmuş.

Acaba şaka mı yapıyor diye kuşkulanıyor insan.

Ancak alışılmışın tersine son derece ciddi... Kendisi de aynı binada oturacağı için işi ciddiye almış besbelli...
Akşam Gazetesi, Yalçın Pekşen, 29 Mayıs 2002 devamı...

Ayrıca şu an da Haber Türk kanalında Dünya'nın en akıllı binası altyazısıyla Adnan Polat bu binadan bahsediyor.

Ne diyelim ki! Darısı halkla ilişkileri beceremeyen mimarlarımızın başına
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-05-2002, 09:11   #3
yönetici

rennie'in Avatar'ı

rennie is on a distinguished road
Bu tanıtımın amacı malsahibinin binasını müşterilerine pazarlaması. Mimarlarla ilişkisi nedir bunun?
rennie offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-06-2002, 10:09   #4
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Ne diyelim ki! Darısı halkla ilişkileri beceremeyen mimarlarımızın başına [/b]
Orjinal mesajı gönderen: blur
halkla ilişkilere gelene kadar öyle çok şeyi beceremiyoruz ki...O, bana lüks bile geliyor... ya da büyük çoğunluk halk ile iyi ilişkiler içinde (bkz. çevrenizdeki binalar ve mimarları), biz (çağdaş anlamda mimarlık yapmaya çalışan idealist bir takım adamlar !...) ...) bu işi beceremiyoruz...

"Halkın seviyesine mi inmek (populizm)ya da halkın seviyesini mi yükseltmek(kemalizm)...işte bütün mesele bu...!"

Ratio
Eski 04-06-2002, 19:19   #5
Arkitera Üyesi

kahn'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
kahn is on a distinguished road
Unhappy AKILLI AMA TASARIM ÖZÜRLÜ

Merak ettim ve bir alıcı gibi gezdim binayı.
Dışardan gayet hoş görünen lobi alanında parayı malzemeler kıymışlar ama bir sanatçıya para vermektense, hafriyatta çıkan kayayı sanat eseri gibi sergilemişler. Lobi de biraz dikkat edince yer döşemesinin düzensizliği, özellikle asansör alanındaki hatalar çok rahatsız edici.
Binanın en kötü tarafı sürekli bir otel atmosferi içinde olması, özellikle konut katları koridorları bir felaket, insan olarak da mimar olarak da tatmin etmedi beni.
Stüdyo dairelerin planı basit ama salonda oturup direk olarak banyo kapısını görmek hoş değil (bir duvarın uzaması ile görülmeme imkanı var), camların ise ancak 5-10 cm açılabilmesi aslında herşeyin özeti gibi.
Tasarıma gerekli parayı vermeyince işte böyle oluyor, benim duyduğum Polat ın kendi mimarları tasarlamış binayı, bu kütleyi tasarlamak için çok da uğraşmamışlar belli ki.
Ayrıca topografyayı bu şekilde traşlamaları ve anormal boyutta istinat duvarları yapmaları bu depreme dayanıklı ve uyarılı akıllı binanın çevresine ne kadar akılsızca davransığının kanıtı. Satış ofisindekiler de utanmadan "bu istinat duvarları tüm Mecidiyeköy ü tutuyor " diyorlar. Bu duvarların mühendisliğinin de iyi olmadığını güvenilir kaynaktan duydum. Bu nedenle eminim Champion Sa nın arkasındaki Kazmaoğlu-Çilingiroğlu nun gayet başarılı bulduğum apartman binasındakiler rahat uyuyamıyordur. (manzaralarının değişimi de tuz biberi)
Kısacası çoğu açıdan sınıfta kalan bir konut yapısı.
Eski 07-06-2002, 22:37   #6
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
"Halkın seviyesine mi inmek (populizm)ya da halkın seviyesini mi yükseltmek(kemalizm)...işte bütün mesele bu...!"

Cevap ne olursa olsun medyayı kullanmak zorundayız gelinen durumda.

Alıntı:
Bu tanıtımın amacı malsahibinin binasını müşterilerine pazarlaması. Mimarlarla ilişkisi nedir bunun?
İlgisiz olmuş belki. Vurgulamak istediğim halkla ilişkilerin önemi. Mimarlardan halkla ilişkiler kavramının farkına varan kaç kişi sayabilirsin? 3? 7? en fazla 10 belki !
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 07-06-2002, 22:46   #7
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Gelelim tekrar binaya

Akıllı binamızın özellikleri (stüdyo daireler ile ilgili) şöyleymiş:

Alıntı:
İthal banyo ve mutfak dolapları
Çamaşır makinası
Bulaşık makinası
Setüstü ocak
Mikrodalga fırın
Birinci sınıf mutfak ve banyo aksesuarları
Su dolaşımlı facoil bitişli spilt sistem soğutma Alüminyum panel radyatör
Egeseramik özel üretimi seramik
Birinci sınıf parke
Ahşap kaplamalı çelik kapı
Güvenlik sistemiyle bağlantılı diafon sistemi
Her daire için 3 adet harici telefon hattı
Springler sistemi yangın güvenliği
Bir de kat planı var stüdyo daireler ile ilgili
Eklenmiş İmajlar

Eski 17-07-2002, 15:53   #8
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Binanın mimarını bilen yok mu acaba?

Eski 17-07-2002, 17:12   #9
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Mimar'a gerek var mı?

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: blur
Binanın mimarını bilen yok mu acaba?
Yanılmıyorsam olayı üstlenen bir mimar yok...Fakat, önünden geçerken tabelasında Mimari Proje : Polat İNŞAAT gibi bir şey yazılıydı...Sanırım şirket bünyesinde, mimari ofis şefi gibi biri hazırlamıştır...

Asıl şaşırtıcı olan, eğer doğru ise, bol bol parası olan vatandaşlar bu beton prizmadan bilmem kaçbin dolarlar ödeyerek daire almışlar...??? Yani parası olanın aklı yok...aklı olanın parası..)) (C. Bektaş'tan alıntı bir türevleme...) Yani, git, müstakil, bahçeli bir ev al istanbul'umda...Ne işin var apartmanda?

Serin günler lütfen,

Ratio

Eski 18-01-2003, 21:48   #10
Forum Üyesi

el nino is on a distinguished road
rezidanzzzımız akıllı olmasına akıllı da...

sulak yerde büyümüş bu arkadaş göründüğü kadarıyla akıllı, ya da en azından yarımakıllı. ama manzarası konusunda iyi konuşmak zor doğrusu. istanbul'un içler acısı halini görmek isteyenler için buranın çatısı bulunmaz bir yer. iğne atsan yere düşmez 360 derece panoramada tek ağaç görmezsiniz. vah istanbul vah olayı işte burdan apaçık görünüyor.

rezidanzzımızın çevresinde de ne çevreyi ne de o korkunç istinat duvarının görüntüsündeki kasveti biraz rahatlatacak herhangi bir peyzaj olayı yoktu son gördüğümde. en azından bir büyük ağaç dikecek bir yer bırakılsaydı diyorum. artık çok geçse hiç değilse saksı ağaççıkları filan olabilir.

aslında condominium olayı iyi, studio olayı da gerçek bir ihtiyaç tabi. bence planlar da iyi. sorun herzamanki gibi yükseklik ve yeşillik ile ilgili. mimarlar bu işe yarayabilselerdi bari, ama nerde...
el nino offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-01-2003, 00:35   #11
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
rezidanzzımızın çevresinde de ne çevreyi ne de o korkunç istinat duvarının görüntüsündeki kasveti biraz rahatlatacak herhangi bir peyzaj olayı yoktu son gördüğümde...
Şimdi hakkımızı yemeyelim, dışarıda peyzaj olayı yapmasak da binaların içinde yaparız biz. Polat R.'in içine girmedim ama eminim bir kaç palmiye dikilmiştir...

Eski 06-07-2003, 14:46   #12
Forum Üyesi

dramaz is on a distinguished road
Exclamation

"Polat" larla hemseri oldugunu soyleyen bir hocamiz (yanilmiyorsam erzurum) binanın polatlarlar tarafından tasarandıgını soylemisti. yani aile içinden çikardiklari bir mimarmis.

bu binayi aile disindan biri tasarlamis olsaydi zaten bunu kendine bir referans olarak gorup oldukca fazla lanse ederdi kendini ve bilmememiz de mumkun olmazdi diye dusunuyorum.

tesvikiye , nisantasi, fulya, gayrettepe...vd muhitlerde polat in insa ettigi yuzden fazla anlamsiz sekilsiz apartmanin vardigi son nokta olarak da gorebiliriz belki bu binayi.
dramaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-06-2006, 23:21   #13
Forum Üyesi

belmontina is on a distinguished road
Talking Polat ve yanindaki gökdelen

Bu ikisi de o kadar zevksiz ve gereksiz bir sekilde penceremin önünde yükseliyorlar ki, savas ciksa da bunlara birileri bi kac "nuke" atsa diye bile düsünüyorum! :http://forum.arkitera.com/images/smilies/smile.gif-)
Zaten bu kadar para verip (kara para aklamak kolay degil tabii...) bu kadar cirkin seyleri de türk mütehaitler yapabilirler herhalde... Bizim ülkemizde ki insaatcilar apartman yapmayi ögrendikten sonra, bunu cok sevdiler, biz bunu hep yapalim dediler... Sonucta dünyanin en güzel sehirlerinden birini beton cöplügüne cevirdik. Politika olmayinca hersey hikaye iste.. Sen güzel sanatlar oku, sehir planlama oku, mimar ol, hepsi hikaye... Git onun yerine kacakcilik yap, müteahit ol, belediyedekilere para yedir, hersey senin...
belmontina offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-06-2006, 23:21   #14
Forum Üyesi

belmontina is on a distinguished road
Talking Polat ve yanindaki gökdelen

Bu ikisi de o kadar zevksiz ve gereksiz bir sekilde penceremin önünde yükseliyorlar ki, savas ciksa da bunlara birileri bi kac "nuke" atsa diye bile düsünüyorum! :http://forum.arkitera.com/images/smilies/smile.gif-)
Zaten bu kadar para verip (kara para aklamak kolay degil tabii...) bu kadar cirkin seyleri de türk mütehaitler yapabilirler herhalde... Bizim ülkemizde ki insaatcilar apartman yapmayi ögrendikten sonra, bunu cok sevdiler, biz bunu hep yapalim dediler... Sonucta dünyanin en güzel sehirlerinden birini beton cöplügüne cevirdik. Politika olmayinca hersey hikaye iste.. Sen güzel sanatlar oku, sehir planlama oku, mimar ol, hepsi hikaye... Git onun yerine kacakcilik yap, müteahit ol, belediyedekilere para yedir, hersey senin...
belmontina offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-06-2006, 01:57   #15
Forum Üyesi

erdemok is on a distinguished road
binanın iki yanında bulunan ve çok çirkin bir görüntü oluşturan istinat duvarları binanın az olan reiting ini ii ce düşürüo binayı içine girip gezmediğim için içi hakkında bi şeyler diemicem ama yazılanlara bakılırsa yüksek maliyetlerle bi göz boyama söz konusu
erdemok offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları