![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Olimpiyat Stadyumu
Ali Sami Yen, Şükrü Saraçoğlu'ndan sonra Olimpiyat Stadı'na dokunmazsak ayıp olur diye düşünüyorum.
Olimpiyat Stadyumu gazete mimarlığı*nın ötesine geçmiş bir yapı bu nedenle saygı duyuyorum. Tıpatıp aynısı olmasa da benzer olarak proje gerçekleşebilmiş. Stade de France gibi dünyanın en güzel stadlarından birini yapan Michel Macary ve ekibi, böyle bir deneyimden sonra yaptığı stadyumda nasıl olur da RÜZGAR'ı hesaplayamaz? Aklım almıyor gerçekten. Oturduğu yerden proje mi hazırlamış acaba? Bu stadyum gerçekten gözlerimi yaşartıyor ![]() Bir büyük projenin Türkiye'de gazetelerden gerçeğe bozulmadan dökülmüş olması gurur verici. Bu stadyumun rüzgar alma problemi nasıl çözülebilir? Fikir üretebilecek olan var mı? * gazete mimarlığı: çoğunlukla Hürriyet, Milliyet ve Sabah'ta "İstanbul'a uzay çağı x (belediye binası, stadyum, cami, alışveriş merkezi, gökdelen vs..) si!" manşetiyle halka sunulur, asla gerçekleşmez haberler. |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]() İnönü'ye de dokunmadık Aras Beşiktaş'ın başkanlığı kazanamayan adayı Arat, İnönü stadyumu için projeler üretmişti hatırlarsan...(Not: Uğur Tanyeli'nin Arredemento'da bu ay yayınlanan yazısını okudunu mu?)Alıntı:
![]() Fotoğraftan göründüğü kadarıyla kale arkalarında diğer tribünlere göre daha alçak tribünler yer alıyor. Herhalde karşılıklı iki tribün orasını bir tünel haline getirerek rüzgarı da artırıyordur. Kale arkalarını da eş yükseklikte tribünle tasarlayabilirlerdi daha az rüzgar için belki... Benim hatırladığım bu projede en başında sadece bir kenarda saçak vardı ve geri kalan üç kenardaki seyirciler herhlede yaz ve kış maçlara şemsiye ile geleceklerdi.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Problem doğudan batıya esen "sürekli rüzgarlar" mış
yani hiç bitmiyorBu şekilde bir perde mi yapılsa acaba zardan ? ![]() La Defence' da Grande Arche'da basamakların orada aralıklı camlar vardı, o da sanırım şiddetli rüzgarı yavaşlatmak içindi, ordan ilham aldım... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
cevap
Eger stadin her yeri kapali olsaydi rüzgar almazdi!Zaten bu devirde kim acik stad yapiyorki türkler haric!!Millet üstü kapali Futbol arenalari yapiyor biz kale arkasi acik stad yapiyoruz!Özürdilerim bana bunu türkden baska kimse yapmaz!!!Hemde bu stad yaz olimpiyatlari cin yapilmis,adam olimpiyatlari 40 derecenin altinda kafasi pise pise mi izlesin!!Bence kale arakasini bir cati ile kaplasalar fena olmaz hem rüzgar kesilir hem tepesi kapanir!
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: cevap
Alıntı:
Kapali stad konusundaki goruslere katilmiyorum. Bu devirde bircok acik stadyum yapiliyor. Ornegin Amerika'da yapilan 300-400 milyon dolarlik yeni yapilan bir cok stadin sadece maraton tribunlerinde cati var ve o catilar inanin AliSamiYen'in catilarindan daha kucuk. atilarin tek amaci sahayi aydinlatan isiklari tutmak. Olimpiyat stadimiza gelince, stadyum ilk etapta sadece tek tribunu kapali olarak tasarlandi, hilal biciminde tasarlanan bu catiya ilaveten yogun istek uzetine karsi tribunde kapatildi. En son ornek olarak Sydney olimpiyat stadini alirsak, kale arkasi tribunlerinin acik oldugunu gorecegiz. Fakat Sydney stadinin kale arkasi tribunleri devasa sekilde tasarlanmistir. Gunumuz stadyum tasarimlarinda kose tribunler ve kale arkalari yavas yavas elimine olmaktadir. Hepimizin gurur duymasi gereken muhtesem bir stadyum yapildi, henuz cevre duzenlemeleri tamamlanmadi, bunlar tamamlandiktan ve olimpiyat merkezi seklini aldiktan sonra bu bolgenin siddetli bir ruzgar etkisinde kalacagini zannetmiyorum. Hatta yaz sicaginda bu ruzgarin sporculari ve seyircileri olumlu yonde etkileybilecegi kanisindayim. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ustu kapalı olan iki tribunun birinin catisi tribune tam olarak yapismiyor, ikincisi ise tam olarak ortuyor.
Bu nedenle acik taraftan giren ruzgar kapalı taraftan donup tribulans olusturuyor olabilir. Ayrıca bu stad futbol icin yapilmis bir stad degil, bu nedenle tribunler sahaya cok uzak. Acıkcası benim icime sinen bir proje olmadı bu stad. Saygılarımla. Gokhan
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Olimpiyat Stadı'nda aynı kabus yaşanmasın
Alıntı:
http://www.arkitera.com/haberler/200.../olimpiyat.htm Avrupa Milletler Atletizm Kupası'na ilgi ne kadar olur acaba? Hafta sonu herhanhgi bir skandal yaşanacağını sanmıyorum, böyle bir skandal için bir derbi ya da Avrupa takımı futbol maçı olması lazım... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
olimpiyat stadi 2012 Olimpiyatlari???
kale arka tribünler büyütüldü. rüzgar problemide gider ve kapasitesi yaklasik 88.000 ile 93.000 kisi montaj. kalearka tribünleri büyütüldü ve üstü kapali kapali tribünün alt kismininda üstü kapali. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|