![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#121 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Sadece logoya bakarsak,bu şekilde kullanılması hoş olmuş bence.Ama projenin tamamına bakınca,logo cok egreti kalıyor.Search'in dediği gibi iki ayrı mimar tasarlamış izlenimi oluşturuyor.
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
ama "Bu kalıpları tamamen kırın atın artık. "Logoya basılmaz, balona tekme atılmaz..." bi görüş olarak kabul edilebilir. üzerinde tartışılabilecek bir konudur. ama tutucu diye yargıladığınızda yoruma açık bir durum olmaktan çıkıyor. tabi burada biz mimari projeyi tanımaya çalışıyoruz daha çok değil mi?
|
|
|
|
#123 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
.....
Peki hangi projenin yapılacağı ne zaman belli olacak )
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Forum Üyesi
![]() |
galatasaraya yakısır bır stad olacagına emınım bırde su canaydın olmasa basımızda bıze eskı gunlerımızı getırecek bı baskan ıstıyoruz
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bu güzel paylaşım için teşekkür ederiz.
Özellikle Mete Arat söyleşilerini daha önce görmemiştim, konu hakkında yeni bilgiler veriyor. Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
anlaşıldığına göre hok'nin projesi yapılmayacak. logo konusu dışında , daha fazla düşünülmüş bir projeye benziyordu.
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
HOK & Talu projesi ihale için alelacele hazırlanmış bir sunumdu herhalde. ASP'nin daha uzun bir süreçte hazırladığını bildiğimiz projeden nasıl daha fazla düşünülmüş olabilir?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Kusura bakmayın, fazla açıklayıcı bir yorum yazmamışım. Demeye çalıştığım şudur ki, bana göre HOK projesi görsellerinden anlayabildiğimiz kadarıyla tamamen saydam yüzeylerle örtülmüş çatısı, ve bu çatıyı stadın dışından asma germe sistemleriyle sabitleyen (wembley örneğinde olduğu gibi) daha farklı bir öneri getirmekteydi. Bence en azından tek başına bu fikir bile biraz daha zaman ve şans verilmesi adına değerliydi. Ancak haklısınız, elbette ASP projesi , bağlantı yolları, otopark sorunu, stad dışı ve içi kullanım alanlarının çözümleriyle daha bütün bir proje.
Yine de her ne kadar söyleşide Mete Arat altını çizerek, büyük ölçekli bir kapalı spor salonu yerine, stadyum karakterini koruyan bir proje önerdiklerini belirtse de, kanımca önerileri daha büyük ebatta açılıp - kapanabilir bir çatısı olan, kapalı spor salonu projesidir. Zaten projenin aslında temel konusu da bu. Hem açılır kapanır çatısı olan bir yapı tasarlıyacaksınız, hem de stadyum karakterini ve duygusunu koruyacaksınız. Bu açıdan bakıldığında bence HOK projesi, bu konuya daha farklı bir bakış açısı getirmeyi hedeflemekteydi. Sonuçta tabi haklısınız, netice de HOK projesi, garip ölçekli bir rampa , kıvrımlı tek bir araç giriş yolu ve stad içi - dışı kullanım alanlarıyla ilgisiz bir çözüm sunmakta. Fakat şunu anlamıyorum. Bir ihale yapıyorsunuz ve diyorsunuz ki, şirketler kendi projelerini hazırlasın. Ancak bunlar olurken ASP projesi zaten çok uzun zaman önce ısmarlanmış. Sonra varolan teklifleri yeterli görmüyorsunuz ve diyorsunuz ki, biz bundan vazgeçtik, artık bir tek ASP projesi üzerinden teklif verilecek...Ne garip. Zaten yarışma açılmamış, baştan ASP projesini uygulamak istiyorsunuz o zaman ne diye şirketler kendi projelerini önerebilirler diye ihale açtınız? Böyle olunca ortaya çıkmış diğer projelere haksızlık yapılmış olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Galatasaray logosunu ayaklar altına almayan, göklere çıkartan(!) ve kısmen daha ucuz versiyonu için:
Acayip Ürünler > Galatasaray için stadyum projesi #4266344 - Sahibinden.com Yorumsuz. |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
"Eilstina" görünce çok güldüm. hoş bir ekleme olmuş.
benim takıldığım şey bu değildi aslında. gs logosunun şekil olarak kullanılması bile başlıbaşına bir sorun zaten. hele o aslanın kafası ve ağzından çıkan kırmızı halı çok ironik.
|
|
|
#131 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Futbol - Genç Futbol - Gençlerle Futbol Daha Bi Güzel... - Mete - Ali Sami Yen adresinden alıntıdır:
"BU ŞEKİLDE BİR STADIN YAPILMASI GALATASARAY’A NE KAZANDIRACAK? - Galatasaray’ın Hırçın imajı ve İstanbul’un tarihi yapısı bu modern yapıtta birleşecek, - Bu stadla Galatasaray sadece Türkiye’de değil tüm Dünya’da farklılık yaratacak. - Taraftarın coşkusu artacak, - Rakiplere moral bozukluğu olacak, - Klüp, tarihi ve sembolleriyle bütünleşecek bir stada kavuşacak, - Stadı görmek için insanlar gelecek ve bunun Galatasaray klübüne maddi girdisi olacaktır, - Galatasaray klübünün Avrupa’daki markasını sağlamlaştırmış ve kalıcı bir hale getirmiş olacak, - Seyrantepenin adı Aslantepe olacaksa bu proje daha uygun olacaktır... BU ŞEKİLDE BİR STADIN YAPILMASI ÜLKEMİZE NE KAZANDIRACAK? - İstanbul Ayasofya’nın dışında farklı ve sıradışı bir yapısıyla anılacak... - Dünya’da ilk olacak ve ülkenin tanıtımına katkısı olacak, - Yapılacak turnuvalarda ülkemiz daha ön plana çıkacak, - Rekabeti ve kaliteyi arttıracak" Yorum yapabilme kabiliyetimi yitirdim bir süreliğine.. |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben yapayım yorum.
Bu projeyi bu arkadaşa Aziz Yıldırım yaptırtımış en azından azmettirmiş. Daha kötüsü bütün fanatik Galatasaray tarftarları bunu mimarlık şahaseri görüyor. Bilginize.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Vay be, bekliyorum, acayip bir stad çıkacak inşallah...
Ayasofya'dan sonra ikinci... Boşverin, yorum yapmayın... |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
tasarımcı Mete Fisunoğlu mimar mı çok merak ettim. başında M. Mete Fisunoğlu yazıyor. mimar herhalde.
bir mimar nasıl olurda böyle bir yapı tasarlayabiliyor anlamıyorum. ve bu binanın Ayasofya'dan sonra istanbulun en iyi projesi gibi gösteriyor. hadi halk sanat ve mimarlık adına gerekli özveriye sahip değil. peki bir mimar bu şekilde tasarım yaparsa taraftarlar da bunu iyi mimarlık zannederler tabiki. bu insanları kim bilinçlendirecek? hemen altındaki anket te herşeyi betimliyor zaten: "Çalışmada En Çok Beğendiğiniz Bölüm GS Amblemi Kolezyum Mimarisi Girişteki Arslan Kafası Geçmişteki Önemli Kişilerin Heykelleri Diğer" siz hangisini en çok saçma buldunuz?
|
|
|
#135 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|