![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#106 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
![]() |
En yüksek Seyrantepe teklifi Bozoğlu'ndan
Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak olan yeni spor kompleksi ihalesinin ilk turunda şartname alan 28 firmadan 5'i teklif sundu. İhalede Toplu Konut idaresi'ne (TOKİ) en yüksek gelir payı vermeyi teklif eden firma, 118 milyon 643 bin 683 YTL ile AKP'nin 2004 yerel seçimlerindeki Çankaya Belediye Başkan adayı olan Mesut Çağlar Bozoğlu'nun şirketi Bozoğlu İnşaat oldu. Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Eren Talu ve HOK Sports'un Seyrantepe stad projeleri
![]()
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben de bugün yolda Hürriyet'de okudum HOK ile teklif verdiğini Talu'nun. (Hoc Sport yazmışlardı
)Eren Talu da mimar olunca, hem de en azından yaptıklarını bildiğimiz birisi olunca çok da tedirgin olmuyorum. Ama ya diğer teklif sahipleri !!! O kadar saçma bir durum ki bu. Tam da bu forumun başka başlıklarından tartıştığımız "kamusal mekan nedir?" tartışması için bir örnek durum. Bundan daha kamusal bir durum olabilir mi? Bu yapı önce yarışmaya açılmalı ardından yarışma sonucu ortaya çıkacak proje üzerinden inşaat ihalesi yapılmalıydı... Bu yapılmadığı gibi ASP tarafından hazırlanan proje bile kullanılmıyor.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Ömer bey,
TOKi zaten GS'ya 100-120 milyon euroluk stad projesini yap dedi. GS'da galiba zaman kaybetmemek için ve daha ucuz olsun diye direk ASP sirketine gitti. Ama ASP projenin maliyeti 190 milyon euro olunca TOKI ihaleyi degistirip "bize pahali geldi; ihaleye katilan sirketler ya ASP projesini kabul edecekler yada kendi projesiylen gelecekler" dedi. 4 sirket kabul etti, sadece Eren Talu HOK Sportslan beraber degisik proje yapti. Daha büyük resimler http://www.galatasaraymedia.com/ASY/erentaluhok2.jpg http://www.galatasaraymedia.com/ASY/erentaluhok1.jpg GS logosu biraz kitsch gibi geldi bana. Daha hafif renkler olsa daha iyi olurdu gibi. Benim favorim: ASP + HOK disi + HOK GS logosu
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
galatasaray logosu ayaklar altında. yöneticiler nasıl birşey demiyor bu duruma.
![]() şaka bir yana bu iki imajdan anlayabildiğim kadarıyla iyi bir proje. ama o logo hem kitsch olmuş hem de hatalı bir hiyerarşi içeriyor...
|
|
|
#111 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
sanki stadı başka bir mimar, logoyu başka bir mimar tasarlamış gibi görünüyor..
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
![]() |
"Eren Talu Mimarlık, TOKİ tarafından gerçekleştirilen, Seyrantepe'de Galatasaray Kulübü'nün kullanımına verilecek yeni stadın yapımıyla Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu yere 'kentsel sosyal altyapı alanları' yapılmasına ilişkin ihaleye, HOK Sportif Mimarlık ile katılıyor."
Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. Konu ile ilgili bir başka haber ise şöyle; "Bozoğlu İnşaat'ın sahibi Mesut Çağlar Bozoğlu, "İhaleyi kazanırsak verilen süreden 6 ay önce bitirmeyi, Ali Sami Yen'in yerine de 200 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz" dedi." Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
hatalı hiyerarşi?
sayın crazy_art bu hatalı hiyerarşi konusunu biraz daha açar mısınız?
Saygılarımla...
|
|
|
#114 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
"mim-arc-ık" kastettiğim hatalı hiyerarşi gs logosunun üstünden yürünecek bir köprü gibi kullanılıyor gibi durması. yani herhangi bir logo bu şekilde değerlendirilmemelidir bence. ay-yıldızın üstünde basmak gibi birşey yani.
zaten orada böyle bir imgenin kullanımı da abes olmuş. bu arada logo ayakları üstünde duruyor ama peki alttaki kahverengi dokulu yüzey ne olarak kullanılacak? havadan bakılan perspektifte fonksiyonunu anlayamadığım kısımlar var. proje ile ilgili daha fazla bilgisi olan var mı acaba?
|
|
|
#115 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yapmayın... Bu kalıpları tamamen kırın atın artık. "Logoya basılmaz, balona tekme atılmaz..." Bunlar tutuculuk değil de nedir?
Kitch konusunu tartışabiliriz. Ama "logo yerlerde" edebiyatını konuşmayalım ne olur... Bana göre kitch de değil yapılan. Ama şöyle bir sorunu var ki arazinin küçük olması ve yerleşme düzeni nedeniyle logo çok garip kalmış. Tabi bir de logonun altında kalan o alanların ne olacağı sorunu var? Eğer iyi fonksiyonlar verilmezse yani şimdi göründüğü gibi boş olacaksa oralarının umumi tuvalet olarak kullanılacağı açık.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Hatta bunlar böyle sizin de yaptığınız gibi izafi kullanılınca dünya üzerindeki herşey kutsal hale geliverir.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Birşeyi kutsal sayan veya en azından değer veren bir kişiye, hayır öyle değil deme hakkım yok. Fikri odur, değeri odur...Herkes "tutucu" olmamak zorunda değil, ki bu günah da değil...
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
sayın "Omer Yilmaz"
bir imge hatırlattığı şeyler açısından değerlidir. ve o imgenin üstüne basılması durumu da hatırlattığı şeyler açısından bende olumsuz bir fikir oluşturuyor. hem orada gs logosunun kullanılmasının nasıl bir esprisi var anlayamıyorum. nasıl bir düşünce ile konulmuştur? umarım benim düşünemediğim kadar iyi bir anlamı vardır. sayın "gün"ün de dediği gibi kişiden kişiye değişebilecek birşey. ve tabiki ay-yıldız kadar değerli değil. ben geçmişimden bu tür değerlerin ayaklara alınmayacağını öğrendim bu zamana kadar. bunun adı "tutuculuk" ise atatürk dahil tüm bir millet tutucudur demektir ve bunu kabul edebilecek insan düşünemiyorum...
|
|
|
#120 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Olur. Bunun adı tutuculuk olmasın. Bugünün dünyasında zaten konuşabilecek bir zemin yok
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|