![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#61 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
...
ben bu stadyumu amsterdam arena ya cok benzettım ..özellikle çatı bölümü ve buradan görüldüğü kadar ile açılır kapanır sistemi ile ..ama sadece bir maket fotoğrafindan yorum yapabilmek de ne kadar doğru olur ....ayrica tek tip konut yapmaktan öteye geçemeyen tokinin bu stadyumu yapabileceğine inanmıyorum her ne kadar ihale usulu yapılacak olsada ...canım galatasarayımın düştüğü hallere bak zararına stad yapımı
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Cankurtaran stat
2009-2010 sezonuna yetişmesi planlanan Seyrantepe Stadı, kazandıracağı paralarla, mali krizdeki Galatasaray’a hayat verecek.Olası deprem durumunda da hastaneye çevrilerek yaşam kurtaracak. GALATASARAY camiasının yıllardır hayallerini süsleyen Seyrantepe Stadı birçok yönden cankurtaran vazifesi görecek. Kazandıracağı paralarla mali krizdeki Galatasaray’ı darboğazdan kurtaracak olan stat, deprem gibi afet durumlarında da hastaneye çevrilerek can kurtaracak. Teknolojisi, dış görünümü ve diğer özellikleri ile Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında yer alacak stat 52 bin koltuk kapasiteli olacak. Mimari projesi Yüksel Proje ve ASP Gambia firmaları tarafından ortaklaşa yapılan stat üstü açılır-kapanır şekilde yapılacak. Acil yardım merkezi olacak Projede, olası bir İstanbul depremi göz önüne alınarak önemli ayrıntılara yer verilmiş. Stat, üstü kapandığı anda kolaylıkla hastaneye çevrilebilecek. Şişli Etfal Hastanesi’nin yeni binaları da stadın hemen yakınına yapılacağı için bu bölge İstanbul’un en önemli acil yardım merkezlerinden birine dönüşecek. Stadın üstünün kapanması durumunda konser gibi sosyal aktivitiler de gerçekleştirilebilecek. Bütün imzaları ve projeleri tamamlanan Seyrantepe Stadı için TOKİ, bu ay içinde ihaleye gidecek. Önümüzdeki temmuz ayında yapımına başlanması beklenen stat 24 ay içinde tamamlanarak 2009-2010 sezonunda hizmete girecek. 100 milyon Euro Toplam maliyeti 100 milyon Euro’yu bulması beklenen Seyrantepe Stadı’nda 100 adet loca bulunacak. Toplam 5 bin araçlık otopak kapasitesine sahip statta loca sahipleri otoparklardan direkt olarak asansörle kendi localarına ulaşabilecek. Ayrıca loca sahiplerine hitap eden özel restoranlar ve dinlenme alanları da yer alacak. Galatasaray yönetimi, stat bittikten sonra 15 bin adet 5’er yıllık kombine bileti hemen satışa sunmayı planlıyor. Modern ve lüks Seyrantepe Projesi ile bizzat ilgilenen Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, yapılacak stadın tamamen kendine özgü bir spor tesisi olacağını söyledi. Çelebi, "Bu tesis için başka bir stadı örnek almadık. Seyrantepe Stadı bittiğinde, tamamen kendine özgü, Avrupa’daki birçok stattan daha modern ve lüks olacak" dedi. Işın Çelebi, "Seyrantepe, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan daha mı iyi olacak?" sorumuz üzerine de, "Böyle bir karşılaştırma yapmak yanlış ve olumsuz bir rekabet doğurur. Bu yüzden böyle bir yaklaşımda bulunmak istemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim; Avrupalılar’ın da beğeneceği bir stada kavuşacağız" yorumunu yaptı. TOPLU Konut İdaresi’nin (TOKİ) bu ay ihalesini açacağı Seyrantepe Stadyumu, 5 katlı ve süper lüks olacak. 120 dönüm üzerine inşa edilecek statta, zeminden başlayarak, beş katında bulunacak alanlar kısaca şöyle: ZEMİN KAT: VIP girişi, futbol takımlarının alanları, ısınma ve soyunma odaları, basın toplantısı konferans salonu, TV stüdyoları, teknik servis depoları, 520 araçlık VIP otoparkı yer alacak. 1. KAT: 400 kişilik VIP park alanı, basın ve TV kuruluşları için toplam 1600 metrekare büyüklüğünde özel bölüm, mutfak, servis, depo alanları. 2. KAT: Kafeterya, restoran ve dinlenme tesislerinin yanı sıra, VIP konuklar için iki adet 250’şer metrekarelik özel dinlenme alanı. 3. KAT: VIP’ye özel salonlar, restoranlar, localar, Galatasaray Kulübü ofisleri. 4. KAT: VIP izleyiciler izleme alanı, fuaye, localar, Galatasaray Müzesi, GS Store Mağazası, kulüp ofisleri. 5. KAT: Kafeteryalar, restoran, alışveriş mağazaları, depolama alanları. ![]() ASP Gambia daha önce hiç duymamistim. ben sadece asp Stuttarti taniyorum |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Hala "mimarın adı yok".
Ayrıca ASP GMBH bir su teknolojisi şirketi!
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ASP GmbH degil
ASP Gambia yaziyor
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
ali Sami Yen
TÜM MESLEKTAŞLARA SORUMDUR;
Şimdi lütfen biraz düşünelim, bu tür projelerin sonuçlandırılması dönemlerini ve uygulanacak olan projenin altındaki imzalara bakınca karşımıza hep yabancı Mimar veya grup çıkıyor; * Olimpiyat Stadı, Fransız Mimarı * Bugünkü Ali Sami YEN stadının yenilenmesi için Ölü doğan ve uygulanmayan ön mimarı Türk, sonucunda Kanadalı Mimar Grup, * Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, yabancı futbolcu diye tutturuyor, TÜRK futbolcusuna inanmıyor, * Galatasay,Fenerbahçe ve Beşiktaş, futbol takımları çalıştırıcıları yabancı, Sizce yöneticilerin bu yabancı çalıştırıcı ve futbolcu hastalığı kalıcı mı olmalı?, yoksa; meslektaşlarım gayret içersine girip burada biz varız İstanbul'un en çağdaş ve görkemli stadlarını biz yaparız medeni cesaretine ve gücüne sahibiz diyen bir şahıs veya grup ortaya çıkmayacak mı? 15 milyonluk bir şehrin söz sahibi yöneticileri ve basının arkasında olduğunu sandığım ve tanıtım araçlarının bol olduğu, Türkiye'nin sembolunun bu şehirden olmasını isteyen İSTANBUL MİMARLARI, BU DURUMU SEYRETMEYE daha ne kadar devam edeceklerdir? LÜTFEN, GALATASARAY'LI ONURLU YÖNETİCİLER, ARTIK YILAN HİKAYELERİNE SON VERİN, SARAY'a HİÇ YAKIŞMIYORSUNUZ...
|
|
|
#67 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yanlış yazmışlar herhalde... Bildiğim kadarıyla Gambiya (İngilizce Gambia) mimarlık ihraç etmiyor.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
ASP GAMBİA diye bir şirket olur mu allahaşkınıza?
Haberde adı geçen iki şirket, Ankara merkezli Yüksel Proje ve Gotlieb Daimler Stadion' un mimarı ASP GMBH. Her iki şirketin de linklerini aşağıda veriyorum. ASP GMBH http://www.asp-stuttgart.de/index2.php?lan=en YÜKSEL PROJE http://www.yukselproje.com.tr ASP Gambia' ya gelecek olursak, büyük ihtimalle haberi yazan kişiye telefonda söylemişlerdir, o da sağır duymaz uydurur misali Gambia yazmıştır.
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Sayın Ömer YILMAZ'dan alıntı;
Artık şirketlerin sınırları konuşuyor, ülkelerin değil İstanbul'da bu işi başaracak TÜRK şirketi yok mu? Saygılarımla...
|
|
|
#71 |
|
Forum Üyesi
![]() |
evet
Mert abinin dedigi gibi bizim basin gene yanlis anlamis ASP Stuttgart GmbH (GmbH nedir diyenlere tikla ) ASPdeki mimarlar: Dipl.-Ing. Mete Arat Dipl.-Ing. Henner Siegel ve Partners digerleri: Dipl.-Ing. Cem Arat Dipl.-Ing. Karsten Schust Dipl.-Ing. Jochen Siegel http://www.asp-stuttgart.de/index2.php?lan=de Fenerbahçe Sükrü Saracoglunun mimarlari Zehra Aksu ve Adnan Aksu olarak biliyordum. En az vikipedia'da böyle yaziyor |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Partners
Şimdi anlaşıldı mesele. Katkı için teşekkürler...
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Güneri Civaoğlu, Milliyet, 2006-07-06
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yazdığımdan o sonuç mu çıkıyor?
|
|
|
|
|
#75 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ASP Besiktas 35.000 kisilik stad projesi:
![]() ![]()
|