![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#136 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir elektronik mühendisi galatasaraya bir stad tasarlıyor. biraz daha uğraşsalar uygulattıracaklar.
nerede kaldı mesleki disipilinlere saygı? tasarıma mı söylenmek lazım, yapılan saygısızlığa mı bilemiyorum. ama bu durum karşısında sessiz kalmamak lazım...
|
|
|
#137 |
|
Yönetici
|
Tasarımı; tasarım kültür(süzlüğ)ümüzü konuşmamız lazım.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Arkitera Üyesi
|
haklısınız. tasarım kültürsüzlüğümüz gerçekten konuşulması gereken bir konu.
aynı projeyi mimarlar yaparken oradan bir elektrik mühendisi çıkıyor ve son derece kitsch bir proje yapıyor. ve bunu taraftarlar da destekliyor. çok güzel proje diyor. yurt dışında da bu işler böyle mi çok merak ediyorum. yoksa bu bizimle ilgili bir sorun mu? ben tasarım ve sanat kültürsüzlüğünü medya kuruluşlarına bağlıyorum. halkı en çok etkileyen onlar ve onların bahsettikleri sanat ta şarkıcılık ve mankenlik. mimarlıkla ilgili hangi haberler konu olmuştur acaba. ben en son show haber de Uğur Tanyeli'nin Mimar Sinan muhayyel biri demesi üzerine yapılan röportajı hatırlıyorum. o da sansasyonel olabileceği için, hatta sansasyonel olması için uğraştıkları bir haberdi. televizyonlar halkın genel ilgi alanı oldukça ve bu televizyonlar da sansasyona dayalı olarak çalıştığı süreci bu kültürsüzlüğün aşılması zor gibi geliyor bana. biz kendi aramızda bu konuları konuşuyoruz. ama halka ulaşamadıkça yine çoğunluk kültürsüzlükleriyle öğünenek...
|
|
|
#139 |
|
Forum Üyesi
|
Sonunda Eren Talu + ALKE ihaleyi kazandı. Kaderde başkasının projesini yapmak varmış anlaşılan.
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Forum Üyesi
|
Talu'lun Mecidiyeköy projesini simdi'den merak ediyorum
![]() |
|
|
|
|
|
#141 |
|
Yönetici
|
Evet, özellikle Tekel Mecidiyeköy yapısına karşı alınacak tutum önemli.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Yönetici
|
Bembyaz bir şey çıkacak bence. :-))
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Forum Üyesi
|
Nasıl bir proje çıkacak ortaya bir fikrim yok, umarım dünya çapında ilgi ve takdir çeken bir çalışmayla karşılaşırız...
![]() Eren Talu bu işden, çok para kazanan olacak...Ne de olsa "tüccar mimar" olarak tanımlıyor kendisini. ![]() Başarılar dilerim. ![]() |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Forum Üyesi
|
Tekel binasi galiba yikilcak. Milli Emlak'tan TOKI'ye geçti galiba.
Bol yesillik olsun yeter bana ![]() |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Arkitera Üyesi
|
Simgesel değeri olan projelerde daha titiz ve secici olmak önemlidir. Tasarımcı ve strüktür ekibinin bu zamana kadar benzeri projelerde yaptığı işler referans alınmalıdır.
Oysaki Eren Talu'yu daha çok otel ve tatil köyü projeleriyle tanırız. Yapılması düşünülen stadın sunum kalitesinin ilerisine gectiğimde çok da heyacan aldığımı söyliyemem. Böyle projeler 50 yılda bir yapıldığı için yazık olmasın. Bu projeyi yaptıranlar anlık kazanımları bir kenara bırakarak daha realist bakmalarını umut ederim.
|
|
|
#146 |
|
Yönetici
|
Galiba yıkılacak dediğimiz Tekel Binası'nın önemini biliyor muyuz?
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Vallahi gördüğüm kadarı ile diğer katılımcılar arasındaki fark çok çok fazla idi. Çok para kazanması bu kadar büyük iki proje için işi çok çok sıkı tutması ile mümkün. İnşaat işi sıkı olunmasa (cimirilik değil tabii bu) kar yerine zarar getirebiliecek bir iş. Göreceğiz projeleri.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tekel Binasının yıkılacağını öngörmek bırakın,telffuz etmek bile yanlış bence.Tekel Likör Fabrikası;Türkiye'deki Modern Mimarlık ürünlerinin en önemlilerinden.Robert Mallet Stevens yapının mimarı yanlış anımsamıyorsam.Ünlü Fransız mimar bir davet üzerine tasarlardığı bir yapı olarak biliyorum.Fransız mimar o dönemde Le Corbusier ile kıyaslanıyordu.Ve Fransa dışındaki tek binası.Ayrıca DoCoMoMo tarafından korunacak yapılar listesinde kendisine yer bulmuş bir yapı olarak biliyorum.Ve yine yanlış bilmiyorsam 1980'li yıllarda(tarihi yanlış anımsıyor olabilirim) yapının birebir korunmasından dolayı bir teşekkür mektubu iletilmiş Türkiye'ye.Ama ne olduysa o zamandan sonra olmuş.Yapının özgün yapısında özellikle giriş bölümünde yapılan değişikler ve ek bina kimliğini sorgulatır hale getirmiş.SAnırım göz görmeyince gönül katlanır sözü bu yapı için söylemiş.M.köy dokusu içinde yeşil kalmış tek alana sahip nefes alma yeri olarak belirteceğimiz alandaki moder mimarlık dönemin önemli eserlerinden biri. AKM,Kongre Vadisi derken bir de Tekel Likör Fabrikası'nın aynı senaryo içine girmesini görmek istemem.Mimarlık bazen yapı yapmak yerine koruyabilmektir.
|
|
|
#149 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Tekel binasi belki Bauhaus binasi ile ayni kalitede degil ama benzesik bir dile sahip.Su ana kadar ozgun haliyle ayakta tutulmamis olmasi bir defa basli basina bir rezalet. Ayni mantikta hereket edersek Bauhaus binasinin toptan yokedilip yerine is merkezi yapilmasi lazim. Tekel Likör Fabrikası |
|
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Tekel Binasini Hotel yapsalar ve böyle yikimdan kurtulsa keske. Eger yikmak istiyorlarsa |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|