Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 24-01-2003, 09:33   #16
Arkitera Üyesi

Aranılan proje ; Derman mimarlık tarafından hazırlanan tanıtım ilanda bulunmaktadır.
tümay türkmen offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-01-2003, 10:33   #17
Arkitera Üyesi

Ali Sami Yen için hazırlanan alternatif proje...
Eklenmiş İmajlar

Eski 27-01-2003, 10:38   #18
Arkitera Üyesi

Mehmet Şenol (Galatasaray Dergisi Yayın Yönetmeni) 'un yaptığı ropörtaj : Proje ile ilgili gelişmeleri merak edenler için Galatasaray resmi sitesinden bir link ;

http://www.galatasaray.org/stad.asp

Ayrıca Galatasaray Dergisi Mart 2003 sayısında daha geniş açıklamamların bulunacağı bildiriliyor.

En son tümay türkmen tarafından düzenlendi : 27-01-2003 18:46.
Eski 27-01-2003, 13:04   #19
Arkitera Üyesi

Stadın uygulanacak olan durumu ;
Eklenmiş İmajlar

En son tümay türkmen tarafından düzenlendi : 27-01-2003 18:26.
Eski 27-01-2003, 22:05   #20
Forum Üyesi

Alternatif ASY

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: tümay türkmen
Alternatif proje resmini nereden buldugunuzu ogrenmek istiyorum. Bu proje Galatasaray Klubu'nun gundeminde olan proje mi?

Tesekkur ederim
yygusa offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-01-2003, 08:47   #21
Arkitera Üyesi

Re: Alternatif ASY

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: yygusa
Alternatif proje resmini nereden buldugunuzu ogrenmek istiyorum. Bu proje Galatasaray Klubu'nun gundeminde olan proje mi?

Tesekkur ederim
Yukarıda yazıyor..Derman mimarlık'ın (Bünyamin-Dilek Derman) Tanıtım broşüründe var..Scan edip buraya koydum..Cansun döneminde hazırlanan bu proje şu anda rafa kalktı ve alttaki son resim ise uygulanacak olan proje diye biliyorum.
Eski 01-02-2003, 14:17   #22
Forum Üyesi

Exclamation holiganen raus hikayesi 32 kısım tekmili birden!

bu yeni bilgilerden sonra ali sami yen ile ilgili "fenerbahçe stadı" başlığında yer alan tartışmayı buraya aktarmayı uygun buldum. olay benim mesajım, blur'un cevabı, benim cevaba cevabımdan oluşuyor:
------------------------------------------------------------------------------------
el nino:
fenerbahçe stadı için önce keşki depremde yıkılsaydı belki burası bir park filan olurdu diye düşünüyordum. ama nerde... hayal bunlar. bırakırlar mı?hemen sağlamlaştırılır. bu ülkede bu futbol delirmesi oldukça bu kazuletlerden kurtulmak için en az bir 100 yıl lazım.

ben asıl ali sami yen'in yıkılıp aynı yere yeniden yapılacağını duyunca şok geçirmiştim. yav bu kadar değerli bir yerde doğru dürüst bir yatırım, fuar muar neyse birşey yapıp biraz da şu zavallı mecidiyeköye biraz yeşil alan bıraksanız? millet beylikdüzüne filan gidemiyor işte. yok. ille şehri holiganize edecekler. utandım gassaraylılığımdan. bıraktım da artık tutmuyorum. futbolunuzdan da tiksiniyorum. illallah.

bu stadyumların metro hatları üzerinde şehir dışında olması lazım aslında herkes biliyor. işte herşeyin başı makro plan. belediye de belediye olacak ki bu işleri yapsın.

neyse fener'de olan olmuş. ali sami yen'e bakmak lazım.
------------------------------------------------------------------------------------

blur:
Fuar mı??? Stadyum haftanın bir, en fazla iki günü kullanılan bir yer. Mecidiyeköy'de bir fuar alanını düşünemiyorum. !

Küçük bir not: Ali Sami Yen Stadı'nda sabahları koşmak mümkün bildiğim kadarıyla, İstanbul'un nerdeyse en az yeşile sahip bölgesi olan Mecidiyeköy'de böyle bir imkana sahip olduğunuzu düşünsenize

Ne yapılmalı bilemiyorum, herhalde dediğiniz gibi en üstten yeniden planlanmaya ihtiyacımız var...

el nino: magalaklar out enteller in!
fuar tabi. ama mesela iş makinaları fuarı değil. kitap fuarı, sanat manat, hediyelik eşya cart curt gibi konularda uzmanlaşabilir. çokkatlı yürüyen merdivenli olabilir. altındaki bilmemkaç katlı otoparktan başka metro ile ulaşılabilir. servis için de gerekli yer ayrılabilir.

fuar çevreye canlılık getirir. sokak hareketliliğini destekler. bu tür uzmanlık gerektirmeyen konular için de 2-3 saat yol yapmak gerekince sönük geçiyor fuarlar. istanbul bir fuarlar kenti olabilecek potansiyele sahip.

stadyum da haftada 2 gün kullanıldığı için merkezde olmamalı zaten. gündüz ölü, gece korkunç alanlar oluyor çevresi. holiganlar gelince de çoluk çoçuk kaçışıyor. halbuki kentdışında kimseyi ürkütmeden rahat rahat azabilirler.

bence koşmak zaten amele bir spor. stadyumda koşmak için forrest gump filan olmak lazım. ağaçlar arasında koşmak daha hoş olmaz mı? hiç değilse biraz manzara filan olur. kuşlar sincaplar filan. mesela central parktaki gibi bir yandan rollerblade yapanlar.

benim hayal ettiğim mecidiyeköy daha canlı, yaşayan, medeni, güvenli ve eğlenceli bir yer. sürekli birbirine saldırıp yerlere tüküren magalaklar tarafından ezilmeyen, kirletilmeyen daha "avrupayi" bir çevre.

umarım bu tartışma burada biraz yankı bulur. göründüğü kadarıyla büyük koalisyon projesi yatmış, tekrar kanadalıların pahalı projesine dönülmüş. ikisi de viyadüğe yapışmış azmanlar olarak duruyorlar zaten. merak ediyorum gerçekten bu projeyi destekleyen çıkıyor mu?

fuar konusu da bence tartışmaya değer. bence asıl önemli olan mecidiyeköy'e biraz yeşil alan kazandırmayı finanse etmek. likör fabrikasının yerine alışveriş merkezi yapmak bence bir felaket değil. ama stadyumu yıkıp aynı yerde yeniden yapmak bence gerçekten akıllara zarar bir yaklaşım.

ben kendi adıma yapı fuarı gibi uzmanlaşmış bir fuar için beylikdüzü'ne rahatlıkla gidebiliyorum. ama kitlesel olaylar için kent içi bir fuar yapmak doğru bir yaklaşım bence. bildiğim kadarıyla eski tepebaşı tüyap şimdi tv stüdyosu oluyor. tüyap gibi iyi bir fuar organizasyonu firması da bence bu fikri destekleyebilir.

istanbul da gerçekten bir fuarlar kenti olabilecek potansiyele sahip. beylkdüzünde sanayi/uzmanlık fuarları, cnr'da ihracata yönelik konular vb, mecidiyeköy'de metronun yanıbaşında da kitap/hediyelik eşya/sanat vb gibi popüler fuarlar yapılan bir merkez.

ali sami yen için ise eminim metro yakınlarında daha uygun fiyatlı bir arazi bulunabilir. mesela yenibosna filan gibi bir yerlerde.

yeni görüşler bekliyorum...
el nino offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-12-2003, 16:35   #23
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 53
Alıntı:
ali sami yen için ise eminim metro yakınlarında daha uygun fiyatlı bir arazi bulunabilir. mesela yenibosna filan gibi bir yerlerde.
Sarıgül buldu işte o araziyi
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-12-2003, 18:44   #24
Arkitera Üyesi

Mourner'in Avatar'ı

:)

Ali Sami Yen'in yerine de "önü yeşillikli fuar" yapacakmış. Böylece Meciditeköy nefes alacakmış.
Eski 09-03-2004, 15:26   #25
Forum Üyesi

Alıntı:
Orjinal mesajı gönderen: tümay türkmen
baska resimler varmi?

bu 42.000 kisilik Proje.
Faruk Sürenin Kanadali Firmanin Projesi 40.482
Baskan Adayi Turgay Kiran 38.000 kisilik bir Proje hazirlamis.
sercan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-04-2004, 15:06   #26
Forum Üyesi

bu ali sami yen olayı çok karışık bir iş. işin içine entrikalar girdi zaten. inşallah bu sene yapımına başlanacak. ancak bunlar biliyorsunuz ki para gerektiren işler. galatasaray bu kadar borcun içinde bu işe niye kalkıştı anlamıyorum. bence gereksizdi. hadi kalkıştınız bari planlayıp yapsaydınız. bi senemiz heba oldu olimpiyat stadında...
thejester offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-02-2005, 18:18   #27
Forum Üyesi

ultrAslan.org'dan bir kaç arkadaş yeni bilgiler verdi.....
Alıntı:
Orijinal metin klayne tarafından gönderilmiş
Herkese Selamlar,

ben bir eurocard sahibi olarak bu hafta tesisleri gezmeyi, futbolcularla konuşmayı (yemekde yedik) ve başkan`la yanyana oturup şanslılardan biriyim.

başkanımız çok ama çok güzel şeyler aynı zamanda inandırıcı ve mantıklı şeyler söyledi. kulup binasında basında vardı bizimle yakından ilgilendiler sonra basını çıkartı bizimle özel olarak çok sevindirici şeyler söyledi.
hepsinin detayını aktarmak çok uzun olur bir kaç konuyu sıkıştırıp sizlerle paylaşmak isterim.

= öncelikle fazla konuşmamasının sebebi basına malzeme yaratmamak. her söylediği kelimeyi kıçlarından uyduruyorlar (kıçlarınndan kelimesini ben ekledim. başkanımız tabi daha usluplu söyledi :-)) bizlere ). bizi bölemzler.
"bende çok şey öğrendim özellikle taraftarımızdan" dedi. belliki bazı sitemlerimiz haklı olarak ona ulaşmış. yani artık "müşteri" demiyor en basit bir misal bu.

= eurocard olayı süper bir olay bu bir başlangıc. arkadaşlar bir düşünün avrupada kaç binlerce taraftarımız var. hesap ortada ama yine bunu basına vermiyor çünkü "gözünün üstünde kaş var" misali olup olmadık şeyler yazamasınlar diye. gereksiz yere polimik cevapmermeler falan filen işte. hiç gerek yok bunlara.

= avrupada bırakın türk vatandaşları almanlar bile taraftar ve üye. bu seferinde bizimle birlikde koyu schalke04 bir taraftar vardı 89 dan beri galatasaray aşığı (köln Galatasaray-Monaco dan beri)

= aslantepemiz süper olucak buda kesin dedi. ama basına yine söylemiyor çünkü ölüm hariçi hiç bir şey kesin değil. bir aksilik olursa yine olup olmadık şeyler yazılıcak söylenicek. çok haklı ama bizlere söylediği şu.
bu proje olucak allah ın izniyle biz elimizdeki tüm imkanlari kullanıyoruz merak etmeyin dedi. bunuda idaa etdi avrupanın en iyi ve güzel stadı adayı olucak çünkü en son teknolojiye ve en çok tecrübeye sahip kişilerle yapılıcak bu stad dedi.

= birde benim kanatimce en güzel söylemi galatasaray kulubu hepimizindir. ne liselinin de futbolcunun ne yöneticinin nede başkanın. Galatasaray sadece ve sadece bizlerin yani TARAFTARRIN. bugün başkan gidince bu kolduğa kim gelirse gelsin hiç önemli olmucak işler aynen devam edecek. hiç bir kuvvet bunu bozamıcak.

tekrar ediyorum bunlar bazı konular konuşduklarımız ve benim en iyi turkcemle ancak bukadar aklımda kalanlarla sizlerle paylaşıyorum yani başkanımız kelime kelime bire bir bunları söylemedi benim anladığım bunlar.

çok daha güzel günler yakında ben buna inanıyorum.

saygılar sevgiler
Ömer
Alıntı:
Orijinal metin klayne tarafından gönderilmiş
.....
başkanında derdi bu sponsorlardan yana anladığım kadarıyla. sponsor çok ama kendi ismini vermek istiyor stada AOL, LTU ve VW gibi. Ama Bize "Aslantepe ALI SAMI YEN" stadı istiyoruz. sponsorlarda kendi isimlerine doğal olarak.

birde üstü tam kapanmicakmiş...
Alıntı:
Orijinal metin Galatasarayruhu tarafından gönderilmiş
Artik dayanamayip biraz bilgi vereyim istedim ben de, bildigim kadariyla.
- Stadi kesin olarak Arena yapiyor.
- Tribünler kesin olarak sahaya yakin.
- Stadin degil sadece tribünlerin üstü kapali.
- Akustik için özel önlemler alindi.
- Büyük olasilik Ali Sami Yen Arena olacak. Emirates ihtimali belli degil henüz ama düsük bir olasilik.
- Tüm insaati ve isletmesi Arena tarafindan yapilacak.
Dedigin gibi, proje artik hazir sayilir. Bu sene bitmeden stada baslanacak sekilde formaliteler yerine getiriliyor. Maket tabii ki var. Baskan bu konuda yakinda basin toplantisi yaptiginda büyük olasilikla maketle de tanistiracak herkesi. Basin toplantisina az kaldi, biraz daha sabir.
...
Sevgiler
Alıntı:
Orijinal metin Galatasarayruhu tarafından gönderilmiş
...
Para ile ilgili hiçbir sorun yok. Bizden para da çikmayacak. Bunu anlatmasi epeyce karmasik. Aslantepe'nin genel projesi ile ilgili alim satim isleri, ortaklik vb. ile halledilecek özetle.
Akustik meselesi futbol maçlarina göre düsünülüyor. Mimar arkadas bu konuda epeyce arastirma yapmis biri. Ayrica forumun arada bir de olsa izleyicisi. Bu kadar cigliginizi nasil duymasin!!! :lol:
Sahaya yakinlik meselesini hiç dert etme. Daha önceki örneklerin sahaya uzakligi biraz da üstü kapali olma meselesinden. Bizim Arenamizin üstü açik olacagindan bu dert de büyük oranda otadan kalkiyor. Valla kaç metre oldugunu ben ölçmedim, sormadim da. Ama yakin oldugunu gördüm. :lol:
Sadece stad degil genel olarak çevre düzenlemesi falan da müthis. Her yer Galatasaray kokacak. Salon da harika gerçekten.
Kisacasi, dünyada kendine ait bir sehri olan ilk kulüp biz olacagiz valla.
-stadin üstü tamamaen kapanmicak...sadece tribünler...bu çok iyi
-Mimar Emre Arolat...bir Galatasaryli..ama daha çok önemlisi, akustik için araştırmalar yapmış
-Emirtas sponsor olmicak
-maket var bile
-Tüm insaati ve isletmesi ARENA sirketi yapacak
Eski 22-02-2005, 20:59   #28
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

ben mimarlık görmek istiyorum nedir proje tek başına çiziyor galiba emre arolat on yıl oldu ?

ali sami yen konusunda yapılabilecek en güzel tartışma mecidiyeköyü nasıl biryer yaptığıdır...

konu ilk açıldığında kastedilen aslantepe değil mecidiyeköydü, o yüzden aslantepe modelleri canlandırmaları elimize geçmeden arkitera'da tartışılacak birşey olduğunu sanmıyorum...

belki aslantepe'ye nasıl gidip gelinecek, nereler kilit olacak bunları konuşabiliriz, neresidir bu aslantepe acaba? bir uydu fotoğrafı-harita var mı?
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 23-02-2005, 13:09   #29
Forum Üyesi

"Orange" abi..tam emin degilim..ama herhalde Amsterdam ArenA Advisory stadi yapti..Emre Arolta sadece bir kaç düzenleme yapmis...en bunu duydum....
yeni bir baslik açmak istemedim...

Mecidiyeköyde yeni bir is ve eglence merkezi yapilacakmis....

bende tam emin degilim..buradki abiler daha iyi bilir...bana göre yaklasik burada olabilir

sarigülün projesinde

tam emin degilim ama

Eski 23-02-2005, 14:07   #30
Forum Üyesi

orange'in Avatar'ı

super aciklayici oldu bu resimler eline saglik,
kafayi yemek uzereydim artik nerede bu arazi diye kulup resmi dergisinde projeden bahsedeceklerdi sozde, ne en ufak bir stadyum canlandirmasi, ne de arazinin fotografi vardi.

buraya bir stadyum yapilmasi suphesiz mecidiyekoy'den daha iyi olacaktir...
bir zamanlar her sabah okul servisiyle dibinden gecmis olmama ragmen boyle bir yerin varligindan bile haberdar degildim

yapilip yapilmayacagi kulubun kendi sorunu tabi. ama yapilirsa da ne gibi sorunlar cikar burada istanbul icin acaba? metro yanilmiyorsam maslak'a kadar uzatilacak o yuzden metro uzerinde olmasi cok yuksek bir ihtimal gelecekte bu arazinin,

otobusler, minibusler de yogun sekilde calisiyor burada bana sanki yanlis bir secim gibi gelmedi...

hukuksal olarak bir problem var mi acaba nede olsa istanbul soz konusu olan sehir, e bir de isin icine futbol, belediyenin secimi gibi parametreler girince bu arsanin bugune kadar nasil bos kaldigini saskinlikla kendime sorarak kaygilaniyorum... ikinci bir gokkafes olmamasi icin bundan sonra bu tip belediye tarafindan desteklenmis buyuk projelerin hukuksal dogrulugunu insaatlar baslamadan siki sikiya takip etmeliyiz

baslik ali sami yen olduguna gore, ali sami yen'in yerine yapilabilecek seyler konusunda mimarlar olarak onerimiz ne olabilir hala dusunmek icin vakit var,

belediyelerin, is adamlarinin aklina gelen ilk sey fuar alani alisveris merkezi ama bizim belki daha degisik bir bakisimiz olabilir mecidiyekoy'e...

tamamen park olsa bu ne getirirdi? gercekten kullanilir miydi acaba yoksa icinde yurumeye korkacagimiz bir yer mi olurdu?

hazir elimiz degmisken herhalde likor fabrikasinin da geleceginin yikilmak oldugunu dusunebiliriz cok yakin gelecekte olmasa da. bir anda bu kadar dar mecidiyekoy'de bolgenin kaderini sonsuza dek degistirebilecek kocaman bir alan cikiyor karsimiza...

bence heyecan verici bir durum bu.
orange offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları