![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
ulaşımda neler yapılıyor
Berlin de geçtiğimiz günlerde yeni bir tren istasyonu açıldı.Çelik ve cam karışımı
bu mimarlik harikasının herkes tarafından dolaylı bir şekilde incelenmesi çok faydalı olur. alman demir yolları idaresi tarafindan yaptırılan bu yapıt raylı sistemle ulaşımı daha kullanışlı bir hale getirmek için yapılmış.İstasyon içinde her şey düşünülmüş ve yok yok.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bortluce, link versen de baksak, biz de görelim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Aşağıdaki linklerde güzel ayrıntılar var. Özellikle 'PHOTO GALLERY' başlıklı bölümlerde yapım süreci ve kullanıma dair ilgi çekici fotoğraflar var...Ayrıca yapım hikayesi de çok ilginç; tabiat şartlarının çok zorladığı ve kulelerin, 4ay gibi kısa bir sürede oluşturulan 'Avrupa'nın en geniş cam çatı' sının üzerine düşmesi tehlikeleri atlatılmış... http://www.berlin.de/english/visitor...way/train.html http://service.spiegel.de/cache/inte...417598,00.html http://www.dw-world.de/dw/article/0,...034303,00.html http://www.dw-world.de/dw/article/0,...032338,00.html İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
sağol asteria,
dediğiniz kadar varmış. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Berlin Merkez Tren İstasyonu
Almanya'da Dünya Kupası'na hazırlıklar son sürat devam ediyor. En son olarak da yeni merkez tren istasyonu kupaya yetiştirilerek açıldı. 5 katlı camdan ve çelikten inşa edilen istasyonun inşası 8 yıldan daha fazla sürdü.
Kabukların yapımında yarım milyon metreküp beton -65 km'lik karayolunun yapımına yetecek kadar- 85.000 ton da çelik kullanıldı. Sonuçta ortaya taban alanı 70.000 metrekarelik bir bina çıktı. İnşaatından görüntüler ![]() ![]() Açılış görüntüleri ![]() ![]() Açılıştan sonra ![]() Aynı zamanda Avrupa'nın en büyük tren istasyonu olan binanın her gün 1.100 adet trene hizmet etmesi bekleniyor. ![]() Spree Nehri'nin kıyısındaki istasyon, Berlin Duvarı'nın daha önce geçtiği yerin birkaç metre ötesinde bulunuyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Rica ederim bortluce, İncelemesi güzel bir konuydu... Ben de teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür
linkler için çok teşekkür...iyi bir motivasyon ve mola oldu bizim için...
![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler
Alıntı:
Linklerdeki görüntüler harika açıkçası bunları görüncede ne kadar bi habermişim dünyadan dedim..teşekkürler arkadaşlar uyandırdığınız için |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Rica ederiz....ortak bir keyif oldu hepimiz için |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
fotoğraflar süper ama mimar binadan o kadar da memnun değil tabii, dava açmıştı tonoz basık olduğu için diye hatırlıyorum...
ben gördüğümde daha su kotunun altındaki seviyelerin inşaatı yapılıyordu. bitmiş hali ve inşaat resimleri o yüzden çok etkileyici geldi... teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
İki yıl kadar önce geçmiştim bu istasyondan. Henüz inşaat devam ediyordu, tonoz ortaya çıkmış ve trenler içinden geçebiliyorlardı.
Berlin'in bir tanesi Hayvanat Bahçesi diğeri Doğu İstasyonu isimli iki tren garı vardı. Başkentlerinde bir "Hauptbahnhof"ları olmamasını çözmüş oldular böylece. Bana sorarsanız belki de dünyanın en iyi demiryolu sistemine sahip ülkesi için çok başarılı bir mimari yapı değil. Gidip görmek lazım tabi son durumu... Germanwings.com'dan 1€'ya bile bilet alınabiliyor. Meraklılarına ucuz Berlin gezisi şansı ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|