![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Aşçıoğlu inşaatın yaptığı Fulya'da ki bu proje oldukça ilgi çekiyor sanırım,Doğan Tekeli'nin yapıları hemen kendini gösteriyor zaten uzaktan,BJK ile beraber çalışmalarının sebebi mi acaba bu kadar popüler olması?42 dönümlük araziye bir hastahane bir medical center,foodcourt,hipermarket,mini çarşı ve iki kule yapıyorlar,şimdiden satılmış bir çoğu dairelerin,ne diyorsunuz arkadaşlar?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bana göre Bogaza çok yakinlar.
Arkada kalan Polat Residence Tower bana göre bogaza bile çok yakin artik planli bir gökdelen merkezi (downtown) lazim Levent-Maslak arasi 2. genis cadde yapilmali yoksa Shanghei gibi her yerde gökdelenler olur ![]() ![]() binalarin cephesini begenmedim. biraz "ucuz" gibi duruyor |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
evet binaların cephesi kötü olmuş.bence çk monoton. göz bi farklılık arıyor ama bulamıyor
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
proje
hakkında detaylı bilgi için ECF Mimarlık - ECF Architecture sitesine bakılabilir.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarında sergilenen Selenium Twins binalarinin maketi
![]() bana göre 2. ve 3. Süzer Plaza (Gökkafes) yapiliyor mimarlar odasi niye buna karsi dava acmadi? tarihi yarim adadan ve bogazdan daha uzak olan Dubai Towers Projesine karsi cikanlar bunada karsi cikmaliydi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Arkitera uyuma...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimarın Özgeçmişi
Buyrunuz okuyunuz. Binanın uygulama projelerini çizen ofisin sahibinin özgeçmişi.
ECF Mimarlık - ECF Architecture .....1994-1999 İBB Meclis ve İmar Komisyonu üyesi 1999-2004 Fatih Belediye Başkanı ve İmar Komisyonu Üyesi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
"Belediye Meclis Üyesi" mi demek istediniz acaba?
İmar Komisyonu çok güçlü bir yer ama uygulama projesi çizilmesi ile tamamen ilgisiz şeyler... Tekeli & Sisa izinleri almış olmalı.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Alıntı:
Is Bankasi kuleler keske daha kücük olsaydi, ozaman bogazdan gözükmezdi demis ama bu projede tam tersi yapilmis
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
İstanbul Katlarımın Altında
Yukardaki resimde binalar için bulunmuş olan slogan dikkatimi çekti;' İstanbul Katlarımın Altında' nedemek bu? 'Ezeriz biz İstanbulu katlarımızla. 'Paranız varsa buyrun beraber ezelim. Tek yapmanız gereken burdan bir KAT almak...'
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
berbat ve ucuz bir proje, neden ikiz çok katlı bina? mimarın bu sorunun cevabını vermesini isterdim, saka gibi gercekten. istersen yüz yıllık deneyimin olsun, su projeyi cıkartıyorsan, bırak git , bir daha da hicbirsey tasarlama.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
kesinlikle 2. ve 3. Gökkafes
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
![]() |
Bu projede işler sanıldığından daha karışık. Projenin esas müellifi Tekeli-Sisa Mimarlık değil. Projede birden çok mimarlık ofisinin adı geçiyor. Sanırım bir kaç gün içinde Tekeli Sisa Mimarlık ofisi gerekli açıklamayı buradan yapacaktır.
Öte yandan "çok monoton" "çok sıradan" diye nitelendirdiğimiz bu yapı ile maketlerin yer aldığı fotoğrafta ön planda yer alan yüksek yapıyı karşılaştırdığımda bu sıradanlığı ve monotonluğu kesinlikle tercih ederim. Sıradan ve monoton bir yapı yapmakla rüküşlük abidesi arasında bir şeyler bekliyor insan ülkemizde, ama olmayınca da rüküşlüğü tercih etmem şahsen, varsın sıradan ve monoton olsun. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Yapılmasa daha güzel elbette ama lütfen bu binayı Gökkafes ile karşılaştırmayın. Gayet oturaklı bir yapı bu, Gökkafes'deki bilinçsizlik ve rüküşlükten eser yok.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Dubai Towers projesi, büyük tepki almıştı.Bunda niye kimsenin sesi çıkmıyor,anlamıyorum.
Ne yapılmak istendiği gayet açık.Sloganda da dediği gibi ''İstanbul katlarımın altında'' |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|