![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
![]() |
imajlar...
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
Öğrenci
![]() |
zaman gazetesi yenibosna
canım o binayı METAL YAPI AŞ. diye bir firma yaptı. avrupada sektöründe üçüncü firmadır kendisi.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Zambak'ın bir diğer başarılı projesi Çekmeköy'deki okul binası. O projeyi hem tasarlayıp hem de uygulamışlar.
Anladığım kadarıyla firma bünyesindeki mimarlardan birinin tasarımların başarısındaki rolü oldukça büyük olmuş. İsmini anımsamıyorum ne yazık ki. Ama onun olmadığı dönemlerde yapılmış işler oldukça vasat. Kendisinin Türkiye'yi terk edip ABD'ye yerleştiğini okumuştum. Ne Zaman ne de okul binası mimari başarılarına rağmen mesleki yayınlarda pek yer bulamadı. Bunu ben firmanın İslami kesime yakınlığına bağladım. Yanılıyor muyum acaba? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
Bizim sektörde bazen istediğiniz kadar iyi iş yapın gündeme gelemeyebiliyorsunuz.Arkitera olmasa ben ve ofisim hiç tartışılmayacaktı belki de.Eğer yazılan doğruysa,mimar bırakıp gittiyse şaşırmam,çünkü:bazı mimarlar kötü işte yapsa sürekli gündemde...
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Hemen üstteki "canım..." ile başlayan cümle de zaten bunun bir örneği. Lumina direkt olarak söylemedi ama ne demek istendiğini hepimiz anladık. Yani herhalde o mesajı gönderen demek istiyor ki tasarım meselesi "islami" kesime uzak. Hatırlamak lazım: Zaman Gazetesi aynı zamanda kendi gazetesinin tasarımıyla da çeşitli ödüller almıştı...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
Trabzon
Öğrenci
![]() |
sayın arkitera kullanıcıları! (((canım o binayı METAL YAPI AŞ. diye bir firma yaptı. avrupada sektöründe üçüncü firmadır kendisi.))) rego adlı kullanıcıdan gelen msj (yani benden) iradem dışında yazılmıştır. ben böle bi msj attığımı hatırlamıyorum ve böyle bir üslüp kullanan biri değilim. ev arkadaşım benim bilgisayarımı kullanırken yazmış olabilir. onun ve kendim adına yanlış bir üslüp kullandığı (kullandırttığım) için özür diliyorum. eğer bi sakıncası yoksa msjımın silinmesini rica ediyorum. teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Gerçekten başarılı bir tasarım , güzel bir iç mekan etkisi var. Korkulukların sürekliliği ve bitiminde merdivenle birlikte ust kata tırmanması güzel bir etki oluşturmuş.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Öncelikle bina güzel bi çalışmanın esri olmuş, mimarlarını tebrik ederim. Mimarın çizgisiyle olan eleştirilere değinmek istiyorum.Siteyi ziyaret ettiğinizde siz de göreceksiniz ki bu binayı sitede ana sayfaya koymuşlar.Yani eseri mimarı da çok sevmiş olmalı.Bence şirketin bundan sonraki çalışmalrında bu yapıyı anımsatan tasarımlarla karşılaşacağız.
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
![]() |
Hastalık bahanesiyle Amerika'ya giderek ülkesine bir daha uğramayan muhterem bir şahsiyetin liderliğini üstlendiği, dini duyguları sonuna kadar kullanıp halkımızı istismar eden ve gençliğimizi kurduğu okullarla zehirleyerek kendine büyük bir lobi oluşturan bir gruba çalışan Zambak mimarlığın gerçekleştirdikleri üretimlerin ne amaçlarla kullanıldıkları aşikardır.Hayata,dine,insana ..... belirli kalıplarla yaklaşan bir grubun mimarlığa bakışının da bu çizgiyi izleyeceği ve kendi görüşleri dışındaki düşüncelerede önyargı ile yaklaşacağı açıktır.Herkezi,övülerek göklere çıkarılan Zaman gazatesi binasının ülkemizdeki hangi topluluklara hizmet ettiğini görmeye davet ediyorum .
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Sayın "praktika"
Siz halktan birisiniz (öyle düşündüm), bende halktan biriyim; hatta sıradan, mimar, beğenmediği bir apartmanda yaşayan, minibüse binen, bakkaldan ekmek alan biriyim. Nedense sizin gibi pek çok kişi "halkımızı" sahiplenip istismar edildiğini düşünüyor. Çevreme bakıyorumda kimse istismar edilmiş gibi de değil... Ama sizin gibi pek çok insan da bahsettiğiniz şahıs ve başkaları tarafından istismar edilmiş halkımızdan bahsedip bir şekilde onları ve yaptıkları işleri protestoya yöneliyor. Bence bu yanlış. Çeşitlilik ve farklılık bence her zaman ufuk açan ve ileriye götüren bir olgu. Bu bağlamda Zaman Gazetesi binası bana görede estetik ve güzel bir çalışma olmuş. Ben o binaya bakınca nedense hangi topluluklara hizmet ettiğini, mimarisiyle "o" toplulukların fikir ve görüşlerini, hatta dediğiniz gibi "..... belirli kalıplarla yaklaşan bir grubun mimarlığa bakışının da bu çizgiyi izleyeceği ve kendi görüşleri dışındaki düşüncelerede önyargı ile yaklaşacağı açıktır" görüşünü yansıttığını hiç sanmıyorum. Hatta o kişileri böyle modern ve üzerinde emek harcanmış bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için de tebrik ediyorum. ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
"praktika" sapla samanı birbirinden ayırmak diye bir söz geçti yukarıda dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Hani sanata değer veren bir mimarsanız dikkate alırsınız ve bundan sonra saçma sapan yazılar yazmaktan vazgeçersiniz.
Kendi görüşünüze tezat olan görüşlere saygısızca davrandığınız için sizin görüşünüze de kimseden saygı beklemeyin. Mimarinin konuşulduğu ve seviyenin yüksek olduğu bu gibi yerlerde konuyu başka yerlere getirerek seviyenizin ne olduğunu gösteriyorsunuz. Mimarlıkla ilgili konuşmanızı çok isterdim. Tabi o kadar seviyeniz varsa...
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Öğrenci
![]() |
praktika kullanıcı adlı şahsiyete kısa bir cevap:
arkadaşım öncelikle burası siyasi ve ideolojik tartışmaların mekanı değil. eğer bunu yapmak istiyorsan pek çok siyaset forumu var. herkes kendince doğruları biliyor ve sizin görüş temasınıza ihtiyacı yok kimsenin. kendinize saklarsanız daha iyi olur. ayrıca bu platformda nice eserler tartışıldı. sinagogundan tut da havrasına,kilisesine,hitler dönemi eserlerine,stalin vs. dönemi eserlerine kadar hep tartışıldı.ancak tartışılan sadece ve sadece bizi ilgilendiren kısmı yani mimarli boyutu oldu. bunlarda sesiniz çıkmadı da şimdi türkiyenin çoğunluğunun inandığı bir dine mensup biri için böyle bir cephe almanız, aslında neyle savaştığınızı açıkça belli ediyor. ama baştan beri dediğim gibi sizin de burada kimsenin beynini yıkamaya hakkınız yok. bu yazı aracılığıyla da arkitera yöneticilerine şikayetimi bildiriyor, gerekenin, gereken üslupla yapılacağından emin olarak yazıma son veriyorum. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
praktika...
dostum resmen saçmaladın... dediklerinde burada konuşulanlar arasında hiçbir bağlantı yok...
bu binalar gayet başarılı... (vakit ayırıp, zaman binasına gidip yakından da inceleme fırsatım oldu) |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|