![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
adamlar dünyayı yeniden şekillediriyor, sınırları zorluyor, nerelere gidiyor... biz ise hala selçuklu yıldızını binamıza yapıştırmakla uğraşıyoruz, o güçlü medeniyet simgesini bile anlamsızlaştırıp içini boşaltıyoruz..çok yazık çok üzücü..bunları haketmedi anadolu..yazıklar olsun. çok içlendim galiba.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
Stadyum
Ben bu strüktüre baktığımda maliyetini düşündüm hemen. Sizce bu proje ne kadara malolur. Harcanan çelik miktarıyla kaç tane bu büyüklükte stadyum yapılabilir.
Ben yine aynı örneği vereceğim. Bu projeyi yaptıranlar Firavun, yapanlar ise İmhotep tir kanımca. Özellikle Çin'in çocukları çalıştırması, işçilerini komik maaşlarla çalıştırıp böyle egolarını tatmin edeceği projelerle dünyanın karşısına çıkması bana MODERN gelmiyor. Ve beğenmiyorum üzgünüm. Ne felsefesini ne de demir yığınları altında spor izleme fikrini... ![]() Bu projeyle kıyaslayacak olursak ben Atina olimpiyat stadyumunu daha insancıl ve modern buluyorum. Stadyum örtüsü için bir strüktür tasarımı varsa bu tasarım bence Atina stadyumundaki gibi bir bağlamda daha güçlü ele alınmıştır.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 09-06-2007 20:34. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
cgdm adlı kullanıcı sözünden alıntıdır.
bütün mühendislerde yüksek oldu mimarlar da... bir sen alçak kaldın Ey Koca Sinan Usta!... cemal süreyya Değerli söze varım ve yokumla katılıyorum.Ve sizi tebrik ediyorum.Koca Sinan Yüksek olup aşağı bakmamazlık yapmadı ama yüksek olanlarda koca sinan'a bakamadılar.Diyerek bende ufak bir saptama yapmak isterim.Tebrik ederim.İyi çalışmalar dilerim.
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
Bana göre bu projenin temel sorunu form saplantısı ve yapının prensibinin formu takip etmesi. Eger form gerçekten kuş yuvasının prensiplerine dayanmış olsaydı, herşeyden önce bu kadar fazla çelik kullanmanın gereksiz olduğu ortaya çıkardı. Ayrıca mühendislik hesapları yine klasik mühendisliğe dayandığı için, yapının genelinde ki "fazlalık" hesaplara dahil olmamış, bu yüzden de , yapı elemanları gereğinden fazla boyutlarda şekillendirilmiştir..Ayrıca çin de inşaat yapmanın getirdiği iş gücü bolluğu / zaman sorunu vs., detaylara ve problem çözmeye olan ilgiyi azaltmıştır. Jaques herzog, harvard ta verdiği bir seminerde projenin zamanlaması ile ilgili çektikleri sıkıntılardan bahsetmişti, ve aynı şekilde geçen sene new yorker da çıkan bir makalede, Pierre de meuron, inşaat üzerinde ki etkilerini her geçen gün kaybettiklerinden yakınmaktaydı..
Sözün kısası, aslında başta kuvvetli olan bir fikir, klasik tarzda mühendislik hesapları, gereğinden fazla aceleci bir olimpiyat komitesi ve parasal bolluk sayesinde , hantal bir projeye dönüşmüştür. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Konu ile ne alakası var. Bir de açıklasanız.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yönetici
|
Kuş Yuvası’nın Sırları
Guardian gazetesinin mimarlık eleştirmeni Jonathan Glancey'in Pekin Olimpiyat Stadı ile ilgili yazısı.
Kuş Yuvası'nın Sırları |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|