![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#46 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
"I see dead people everywhere"
Biz ölüyüz herhalde, Meydan'a gidip bir sürü insan gördüğümüze göre etrafta
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Anlatamayınca "I see..." ne yapsanız anlamam. Bir sürü insan, fotoğrafını görelim. Mart'a kadar dayanamayabilirim.
Fotoğraf açılış günü fotoğrafı olmasın yemem. Avans vereyim. Herhangi bir firmanın kampanya günü fotoğrafı olabilir. Ama şunu demeden geçemeyeceğim. Hani Vizontele Filmin'de çatıda uyuyan çocuklar damdan düşmüştü ya aman ne gülmüştüm, dönüp dönüp bana bakmıştı seyirciler. İlahi ödülcüler. Bu filmi seyretseydiler dama falan çıkarlarmıydı acaba. |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Mimar olan herkesin rahatlıkla sevebileceği bir yapı, evime yakın olduğu için bazende yolumun üstünde olduğu için uğruyorum, ilk gördüğümde türkiyeden bir büronun işi değil sanırım demiştim, vakit geçirmek için klasik avm anlayışından uzak olmak bütün herkesin yaptığını söyleyebileceği birşey ama vaziyet planı çözümü ve avm yi çevreye oturtmak ilişkiyi kurmak gerçekten görülmemiş birşey..
|
|
|
#50 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Bu AVM herhalde açık yani rüzgar, güneş, yağmur, alabilen bir yapı olduğu için seviliyor olabilir.
Bunun benzeri veya üstü açık olup sokak olgusu veren ve yanında İkea'yı bulunduran bir komplex de İzmir-Bornova'da var. Forum AVM. Tabii serinliği olduğu için güneş batımına yakın gidiyorum. Alışılagelmişin haricinde ki yapısı için farklı yorumlanıp heyecan gösterilebilir. Biz de hem marketi hem oteli olan böyle üstü açık bir AVM projesi planlamıştık, uygulanmadı. Şimdi bu tip AVM'ler revaçta. (Market,süpermarket,hipermarket.... gibi) Farklı AVM de olsa farklılık başka, planlama başka. Eleştirilemiz de anlaşamadığımız nokta bu. Biz planlamaya taktık,siz farklılığa. Farklı olabilmek adına alışıla gelmiş planlamalardan vazgeçemezsiniz. (Yorum yapan bir arkadaşımız demiş, "gerektiğin de çatıya çıkıp dinlenebiliyorsunuz, puflar koymuşlar" dinlenmek için çatıdan inilir, gezilir, dolaşılır, oturulur). Okul da altını üstüne getirip böyle bir proje yapın bakalım,o okul biter mi ? Ömer Yılmaz ikidir çenemi kapatıyor, sağolsun kibarca. Bu üçüncüsü ben kapatayım. Tamamdır. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
MTM(Multi Turk Mall) projelerini ben de beğeniyorum, postmodern saplantıları haricindeki çözümlerini elbette...
İzmir forum tipindeki AVM'ler gerçekten işleyiş açısından dış dünyadan kopuk AVM tipolojisine göre daha insancıl ve başarılı. Ben AydınForum şantiyesini gezme şansı buldum, İzmirForumdaki yaklaşımlara benzer çözümler içeriyor. Bir diğeri de Kayseri'ye yapılacak(yeni stadyum biterse, eski stadyumun yerine), projenin eskizleri umduğum ölçüde yarı-açık kapalı olmasa da AydınForum şantiyesini gezince buna benzer olabileceğini düşünüp rahatladım. Çünkü yapılacağı yer kentin kalbi, dışa kapalı içe dönük bir yapı orayı öldürür. Bu AVM tipolojisi öncelikle kendi içinde ve kente ait bir yaşam merkezi olma iddiasını taşıyor. Çok içe kapalı değil. Aydın'da yapılanın da eğlenceli ve sürprizlerle dolu bir alışveriş ve yaşam merkezi olacağı kesin. Meydan bunların yanında bulunduğu zamanın biraz daha ilerisinde bir yapı, öncelikle ekolojik yaklaşımları nedeniyle ısıtma-soğutma masrafı daha azdır diye düşünüyorum. Ben meydanda dolaştığımda etrafıma yabancılaşmadığımı hissediyorum, etrafımdaki binalara ne kadar yabancı bir mekanı deneyimlesem de... Kapalı, gün ışığından yoksun, klima merkezini zorlayan, aşırı enerji tüketen, dışına çıktığınızda 'ben nerede yaşıyorum' diye kendinize sorduğunuz AVM tiplerine karşı iyi bir cevap bana kalırsa, geliştirilmeli, tercih edilmeli.
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 22-07-2008 18:07 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Kibarlığın ötesine geçmek zorunda bırakan siz değil misiniz!
Forum Bornova'yı sizinle tartışabilirim çünkü gezdim. Gezmeden ahkam kesmek çok rahatsız edici oluyor. Bundan sadece ben rahatsız olmuyorum; başkaları da oluyor. (Eminim size bu müdahalelerim de rahatsızlık veriyordur okurlara.) Yapıyı gezdikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Kibarca çenemi kapatıyor derken samimi olarak söylemiştim,ayrıca kibarlığın ötesine gittiğinizi de düşünmemiştim. Siz kibarlığı geçtiğinizi söylüyorsanız, şimdi alındım.
Kimsenin rahatsızlık duyduğunu ben duymadım. Aksi bir yorum da yok ne sizi ne beni destekleyen. Siz karizmayı çizdirmişsiniz, müdahaleci olma adına biraz imajınız öyle. Anti parantez,bizim Bornova Forum sizin Meydan'dan güzel. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Bornova Forum bence Amerikan kasaba özentilerine kurban gitmiş bir yaklaşım. Yemek kotu olarak ele alınmış üst teraslar ise koyverilmiş gelmişti bana. Koku bulutları da cabası. Meydan'ın öykünme derdi olduğunu pek düşünmedim. Yokohama Terminali'nde üretilmiş bir topoğrafya kurgusunun içinde belirmiş potansiyellerin denendiği ve sınandığı ve Türkiye şartlarında kısmen iyi kotarılmış, mekan algısı dar bir toplumsal yapıya farklı sayılabilecek aralıklar sunan bir iş olarak daha cazip geliyor kişisel olarak.
En son lumina tarafından düzenlendi : 23-07-2008 13:35 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Bornova Forum'un neresini seviyorsanız diye sorsanız.
İkea'ya gidişi derim. Ne sokak ne meydan ikisi de var ama yok. Ama Meydan AVM çok meydanlık. FOA'sı ne ? Bize gelince reklam oluyor. |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Off...
|
|
|
|
|
#57 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Off... demenin anlamı yok,cevap vermek zorunda değilsiniz.
Veriyorsanız da of'la başlayan cevap olmaz. Aman alın Meydan'ınızı bana dar geliyordu zaten. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
meydan hakkında konuşacaklarınız bitti mi
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
Azmi hocayı sevdim. Bir kayser sozer, Bir peder zickler havası var. (bilimum sözlükleri takip edenler bu iki yazarı da iyi bilir) Cevaplar ince ince işlenmiş...Ayakta alkışlıyorum. Bak kalktım bile! Not: Bu mesajı da özellikle yazım, dilbilgisi kurallarına uygun olarak yazdım ki, bu gibi gerekçelerle bana geri göndermeyiniz! En son red zeppelin tarafından düzenlendi : 11-09-2008 16:01 |
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |