![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Editör
İstanbul
Mimar
![]() |
Meydan Alışveriş Merkezi Proje'de
![]() Meydan Alışveriş Merkezi'nin projesi gecikmeli de olsa elimize ulaştı ve Proje bölümünde yayınlandı. Meydan Alışveriş Merkezi adresinden inceleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
dezeen Blog Archive Meydan shopping square by Foreign Office Architects
Sondaki yorumlar düşündürücü. |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Yoksa 'Building Codes' & Bina Güvenlik Standartları hakkındaki endişeler mi? Yoksa 'esra' rumuzlu üyenin alakasız ama enteresan fikir üretmesi mi ? Hangisi düşündürücü ? Yoksa bizi fakir görmeleri mi
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yapıya yönelik meseleler, eleştiriler. Projenin uygulama süreçlerinde keskin, sıkıntılı gözlemler olabilir gibi seziliyor ülkenin yapı yapma pratikleri anlamında. AVM cambazlığı içinde iyi bir deneme olduğunu düşünüyorum aslında Meydan'ın.
Yokohama havaalanı değil, feribot terminali. Rumuz esra, kelalaka zaten. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
"Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı "Süreç" Kategorisinde Birinciliğe Layık Görülen Meydan Alışveriş Merkezi, Bu Ödülün Yanı Sıra Urban Land Institution (Ulı) Tarafından Verilen Mükemmelik Ödülü'nün de Sahibi Oldu."
Devamı için... HABER: Meydan Alışveriş Merkezine Çifte Çevre Ödülü haberi
|
|
|
#36 |
|
Editör
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Meydan Alışveriş Merkezi'ne ULI Avrupa'dan iki çevre ödülü
Türkiye'nin yüzde 100 açık havada hizmet veren ilk alışveriş merkezi Meydan, sıradışı mimarisi ve kullandığı enerji kaynakları ile ödülleri topladı.
Referans Gazetesi'nde yayınlanan habere ulaşmak için tıklayın. Ümraniye’deki Meydan AVM’nin çevreci konsepti örnek alınacak. Metro Group, yüzde 100 açık havada hizmet veren ve çevreci bir alışveriş merkezi olarak bilinen İstanbul’daki Meydan Alışveriş Merkezi (AVM) konseptini örnek bir proje olarak dünya çapında yaygınlaştırmayı planlıyor. Radikal'de yayınlanan habere ulaşmak için tıklayın. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Yeni görmedim, yeni inceledim. Yorumları okudum,herkes meydancı olmuş. Yer demir gök bakırın bir başka anlatımı, yer tuğla kırmızı, gök yeşil çim. Acaba çatıya mı çıksak yeşilde oturmak yürümek için. (Alışverişi nasıl yapacağız canım, in çık can mı dayanır). Uzayıp giden gözü alan sonradan da rengi bozulan kırmızı ipek yolu ! ömür biter tuğla yol bitmez.
Ödülü veren heyet nerede poz vermiş çatıda. Madem ki meydan, madem ki insanlar aşağı da, madem ki yaşanilan mekan iddialı kırmızı tuğla. Ne işiniz var kediler gibi çatı da. Bu AVM nin altı üstüne gelmiş. Oturma mekanları da ! çatı da. Hem de şehir mobilyası olarak ilk defa koltuk gördüm, Yanılmış da olabilirim ama maroken koltuk olmasına rağmen oturan yok. Acaba çimleri sularken aşağıdakilere yağmur yağıyor hissi mi veriyorlardır? Refuj sulaması yapılırken yol kenarların da levhalar, "çim sulaması yapılıyor,dikkatli sürün". "Çatıda çim sulaması var saçak altların da gezinmeyin", levhalarını girişlere mi koymuşlar? Tipik ve fantastik AVM lerden biri daha. O kadar çok yapılıyor ki, farklılık adına daha ne olsun ki. Fotoğraflara hiç tersten baktınız mı?. Tersten bakanlar da hep aynı ifade " Ya bunda bir terslik var ama sanki..." "Ters falan değil sen bir de yamaç paraşütünden bak her taraf yemyeşil". Evdesin, Temmuz Sıcağı ve de günlerden Pazar. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Uzun uzun yazmışsınız da ben bir şey anlamadım yazdıklarınızdan. Ama her şeyden önce söyler misiniz bana siz bu AVM'ni gezdiniz mi yoksa gördüğünüz fotoğraflardan mı yorumluyorsunuz?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Gezip görseydim çatıda ki adamlar utanıp aşağı mı ineceklerdi veya görmeyeli çatı da gezenler mi çoğaldı?
Tuğlalar bozulunca Muğla Mermeri mi döşediler. Bir kaç ağaç var onlar da cansız, kurumuş olabilirler. Çöl diyemiyorum kumlar tuğla ile kaplanmış. Sizler bir kaç defa gezmişsiniz böyle AVM olur diyorsanız,eyvallah. Ama ben yine de AVM ye benzetemedim. Bir şey arıyor da bulamıyor olsam, "Meydan'da var deseler". Gitmem, birisini yollarım. İçinde olunur, gezilir, dolaşılır, ancak bu içinde olma ve gezmeden tat alırsanız, bedenen yorulmazsınız. Pazar yazıları kolay yazılır ancak konu bulmak zordur. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim için sizinle bu yapıyı daha fazla konuşmaya gerek yok. Başka okurlar da kendi kararlarını verirler artık.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Sizden bizden başka yorum yapan yok. Yazık, hiç seveni yokmuş.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Mesele sevip-sevmeme değil...
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Çok fazla yoruma gerek yok... Başarılı, çevreye duyarlı, tipik AVM anlayışından sıyrılabilen bir bina..
btl |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Mart Ay'ın da gideceğim. Çok merak etmeğe başladım. Gizemli bir AVM (çevreye duyarlı, çatıda çim yerde kaplama, operada ki hayaleti aratmayacak, ürkütücü bir sessizlik). Sevmek önemli değil, belki beğeneni yok,demek doğrusu idi.
Ama fotoğraflara bakarsak ölü ve yalnız bir AVM gibi. Kimsesi olmayanların arkasından " yazık,seveni yokmuş" denir. Ödülleri merak ettim. Çatıda ki ödül verenler gökten mi inmişler ? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|