Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 16-08-2007, 12:52   #16
Forum Üyesi

İstanbul
search is on a distinguished road
Mimarı türk olsun yabacı olsun, bu tip projelerin hem istanbul da ki mimarlık yelpazesine hem de genel anlamda inşaat sektörüne büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Bence, bu ve Minicity gibi projeler varolan büyük kutu dükkan (big box store) sorununa yeni alternatifler üretmekte ve bu da önemli bir katkı sağlamakta. Aksi halde, Ümraniye, Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi şehir dışı yerleşim alanlarında ki araziler çok geçmeden ucuz metal kutular ve açık otoparklarla dolucaktır.

Bu projelerin elbette eksileri ve artıları olabilir ama en azından var olan soruna yeni bir bakış açıcı getirme cesaretini taşımaktalar. En önemlisi de inşaat sektörünün, mühendislerin bu yeni tipte ki yapıların getirdiği bilinmezlik risklerini artık almayı kabul etmeleridir.

Şu anda İstanbul da varolan ve bence çok uzun yıllar sürmiyecek inşaat patlamasında, en azından bu ve benzer oranda yaratıcı projeler sektörün değişmesi ve yenilenmesi için fırsattır. Mühendislikte ve inşaatta "bilinmeyene doğru yolculuğa" çıkılmadıkça, Türk mimarlar olarak ne kadar yaratıcı olursak olalım, bu çabalarımız sadece kağıt üzerinde kalıcaktır. Bu açıdan bakıldığında bu projenin gerçekleşmiş olmasından oldukça mutluluk duydum.
search offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-08-2007, 22:14   #17
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin TAZ_arımcı tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Bu tarza yakın bir proje İzmir Bayraklı'da yine Emre Arolat'a ait(henüz yapılmadı).Alışveriş merkezi bölümünde kırık yüzeyler var.Fakat bu yapıda eleştirebileceğim bir şey olursa ilk izlenim olarak.Kullanamadığımız yeşil alanlar var.Tamam topağrafik yorumlar çatının yeşillendirilmesi yapılmış fakat insanlar üzerinde oturamasın yatamasın veya güeşlenemesin diye korkuluklar konulmuş.İlk bahsettiğim projede sayın Emre Arolat ve ekibi bunu çok güzel başarmışlar sunumlarında izlediğim kadarıyla ve ana konseptte bunun üzerineydi.Bence çok ilgi ekici bir yaklaşım.
Bu binanında da üzerinde gezebiliyorsunuz. (Bazı yerler kapalı bazıları açık.) Kaldı ki gezilmeyebilirdi de bence.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 16-08-2007, 23:02   #18
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin Orhan Ayyuce tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Orhan Bey,
Bu güzel paylaşım için teşekkürler... Archinect'te sizin linklemenizden sonra Dezain.net de benzer bir linkleme yapmış

Bir de şu projeye bakar mısınız: Galyum Blok - Alişan Çırakoğlu
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Eski 20-08-2007, 00:37   #19
Forum Üyesi

Anitra is on a distinguished road
Cool oradaydım

15 Ağustos'taki açılışta oradaydım.(aslında tesadüfen fark ettim yol boyunca elinde pankartlarla "real açıldı 2Km. ileride" veya "real açıldı 200mt. ileride" ,yazan canlı tabelalardan...)

Evet..Açılış biraz erken olmuş sadece "Real" market aktif gibi.Etrafta açılışa gelenden benim gibi meraklılar (Ikea'dan gelenler dahil) bir de halen şantiye aşamasındaki diğer dükkanların uygulama ekipleri vardı...(bence en az 8 hafta daha lazım bitmesine neyse..)

Yapısal anlamda yeni ve değişik en çok da cesur buldum.Ozellikle bitkilendirilmiş canlı-çatı kaplaması etkileyici olmuş (olacak diyelim çünkü henüz canlı bir yeşil değil)

Yandaki rampa yol çok fotojenik aynı zamanda meydana bir akıcılık veriyor...

Isim Türkçe "Meydan" (takıntılıyım ben şu yabancı isimli yerlere ki kendim yurtdışında okudum-yaşadım, Türkçeyi seviyorum her nekadar dilbilgisi kurallarına çok hakim olamasamda...)

Çektiğim resimlerden birini gönderim gerçi çok daha iyileri gönderilmiş...)

yapanların eline sağlık...Bölge için bir ticari ve sosyal açıdan vaha niteliğinde diyebilirim.Bir süredir Umraniye-Omerli arasında şantiyelerin oldu bölgeyi az çok tanıdığımı düşünüyorum.
Eklenmiş İmajlar
meydan-alisveris-merkezi-foa-ture4-4-jpg  
Anitra offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 15-10-2007, 18:29   #20
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Bugün bir nedenle yine Meydan'a gittim. Güvenlik görevlisi ile sohbet ederken çok ilginç bir şey anlattı: Meydan AVM'ne adını veren ordadaki meydana üç noktadan ramparlar ile çıkılıyor daha önce de yazmıştık bunu zaten. Bu meydan otopark ile direk bağlantılı yani otoparktan bir rampa ile buraya çıkılabiliyor.

İşte bu rampadan araçla meydana girenler olmuş

Eski 17-10-2007, 10:53   #21
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
boreas is on a distinguished road
Meydan'ı eylül ayında gezdim. Kendimi evimde hissettim resmen.
Çok sıcak bi oratamı var. Hem mimari açıdan hem de kentsel açık alan kavramı yönünden oldukça başarılı bi proje olduğunu düşündüm. Her ne kadar IKEA ile bu kadar yakın olmasına rağmen ona bu kadar aykırı bi tarz taşısa da sanırım bu IKEA nın kümbetliğinden ileri geliyor ki böyle zıt bir komşuya bile yaklaşımı, arada oluşturduğu geçit çok başarılı. Tek sorun tamamen bitirilememiş olmasıydı. 1-2 hafta geç açılsaydı da tamen bitmiş olsaydı keşke dedim çünkü daha yapılacak oldukça fazla iş var gördüğüm kadarıyla.
Dikkatimi çeken bi diğer unsur detaylarda ve malzemede takip edilen yalınlıkla basitlikti. İstanbul alışveriş merkezlerinde alıştığımız granit döşemeler, karolaj asma tavanlar, abartılı aydınlatma elemanları, krom kaplı korkuluklar gibi klişe elemanların yerin kullanılan basit çözümler oldukça başarılıydı. Çekebildiğim tüm detayların resimlerini çekmeye çalıştım.
Çim teras çatılar da kullanılamaz değil sıcak çatı bildiğim kadarıyla. Ben ordayken -real marketin üzeriydi yanılmıyorsam- çim çatının üzerine puflar koymuşlardı ve herkez rampadan ulaşıp orada dinleniyordu.
Sirkülasyonun tuğlayla kaplanması ise bence süper olmuş. Bu alanı aman çok monoton olcak diye bir kaç malzemeyle daha didiklemeye çalışsalardı o meydan ve açık alan etkisi tamamen kaybolmuş olurdu. Ortaçağ ve klasik çağ meydanlarına da bakarsanız malzeme değişimi göremezsiniz. İnsan gözünde meydanı bütünleyen-tarif eden de budur ayrıca. Tuğlalar da bırakın tuz kussun unufak olan bi kaç tuğla değiştirilir hiç kimseye de bi zararı olmaz. Hele ki granitle kaplanmış alanların ilk tadilatla rezil olduğunu bildikten sonra açık alandaki dolu tuğlanın çok da irite bi kullanım olduğu düşüncesini paylaşmıyorum.
Meydandaki su oyunu bana Amerika'da görmeye alıştığımız Central Park donatılarını hatırlattı. Umarım yazın herkesin güle oynaya içine dalıp eğleneceği bi alana dönüşür. Son olarak söyleyebileceğim şu ki bi alışveriş merkezi konsept olarak açık alanla bütünleşmeyi amaçlıyor ve kullanıcıya açık havada alışveriş-eğlence keyfi vaad ediyorsa böyle olmalıdır kesinlikle diye düşünüyorum.
Herkesin gidip görmesi gereken hem mimari açıdan kem de kamusal alan olarak eğlenceli-yaşanılası bir yer...
boreas offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 18-10-2007, 08:21   #22
Forum Üyesi

Philides is on a distinguished road
Metro Grup Türkiye'de iki adet alışveriş merkezi yapmayı düşünüyordu.Bu nedenlede dört mimari ofisi projeleri için davet etti.Bu dört ofisten biri de Tabanlıoğlu mimarlıktı ve yarışmada ikinci oldu.Birinci proje Meydan Ümraniye projesiydi ve FOA tarafından çizilmişti ve uygulandı .Şimdi sırada Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından çizilen ve Merter de yapımına başlanan ikinci proje var.Sabırsızlıkla Merterde yapımına başlanan projenin bitmesini bekliyorum
Saygılarımla
Philides offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-11-2007, 10:19   #23
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
RedRapsody is on a distinguished road
Türkiye'de gerçekleştirien en heyecan verici proje

Foreign Office Architects tarafından projelendirilen, ümraniye M1 kompleksi projesi şimdiye kadar Türkiye'de gerçekleştirilen en heyecan verici proje bence.

Bizdeki giydirme cephe projelerine tokat gibi bir cevap bu proje. Dünya standartlarında 'çağdaş' , felsefe olarak ta çok güçlü bir proje olduğunu düşünüyorum. Sadece bazı yarışma projelerinde rastladığımız ve kimi akademisyenlerce 'ütopik' olarak nitelendirilen bu yapı , yapılabilirliğe kafayı takmış olanlara da çelik gibi bir cevap veriyor. Gelecekte kentlerin nasıl binalara ihtiyaç duyduğunu bize uygulayarak gösteriyor belki de. Yükselmeye değil , alçalmaya ihtiyacımız var dercesine...

Yeniden gündeme taşımak istedim bu projeyi.

M1 Meydan Alışveriş Merkezi

En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 09-11-2007 10:45
RedRapsody offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-11-2007, 11:46   #24
Forum Üyesi

ArtificiaLIntelligence is on a distinguished road
mimarlık ile bir gerçeklik olarak uğraşmak.

“Ben asla de-konstrüksiyon hakkında konuşmam. Diğer insanlar bu kelimeyi kullanır çünkü mimar değiller. Mimarlık hakkında de-konstrüktif terimler üzerinden konuşmak zordur, çünkü fragmanların kalıntılarından bahsetmiyoruz. Bu terim, mimarlık için çok metaforik ve sözeldir. De-konstrüksiyon mimarlık ile metafor olarak uğraşıyor, ve biz mimarlık ile bir gerçeklik olarak uğraşıyoruz…”

Eisenman'ın Derrida'ya yazdığı bir mektuptan alıntı.Yapının çizgisi beni bu alıntıyı buraya yerleştirmeye itti.(Neden bilinmez.)
ArtificiaLIntelligence offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 13-12-2007, 16:53   #25
Editör

İstanbul
Mimar
Emine Merdim is on a distinguished road
Dezeen isimli mimarlık ve tasarım blogundaki mesajdan öğrendiğimiz kadarıyla Cristobal Palma isimli Şili'li bir fotoğrafçı binanın fotoğraflarını çekmiş. Telif sorunu olmasın diye buraya eklemiyorum. Fakat dezeen » Blog Archive » Meydan shopping square by Foreign Office Architects adresinden fotoğraflara bakabilirsiniz.
Emine Merdim offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 27-12-2007, 23:25   #26
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
yasemin darbaz is on a distinguished road
Meydan projesi, içine girdiğiniz anda farklılığını hissettiriyor. Fakat tuğla zemin kaplaması ile ilgili görüşe katılıyorum. Hatta daha da ileri giderek, kafesli cephe kaplamasını da çok sempatik bulmadığımı söylemeliyim. renginden kaynaklanıyor olabilir.

en çok oturma alanlarını, rampaları ve açık havada dolaşma keyfini sevdim. ama yine ortadaki yerden fışkıran sular bana çok cılız geldi. Meydan, bir bina tasarımından ziyade, bir açık alan tasarımı. daha özenli ya da daha baskın bir su etkinliği olabilirdi bence..

yine de gezmesi keyifli. İkea'yı zaten seviyorum. Buyaka da eklenince, tadından yenmeyecek diye ümit ediyorum.
yasemin darbaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-12-2007, 08:08   #27
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Dün akşam yine uğradım ben de. Belki bu konuya yeni mesaj girmese yazmazdım ama madem fırsat oluştu; yazıyorum işte.

Yeşil çatılardan Media Markt'ın üzerine aşağı yukarı denk gelen bölümde belli ki sorun oluşmuş. İnce ama epeyce uzun bir alanda çimenler kaldırılmış ve tamirat yapılmış.

Zemin tuğlaları Almanya'dan, (Sinemanın kaplamasından bahsetmiyorum, genel zemin kaplamaları.) tuzlanmadan kaynaklanacak beyazlanmaları engelleme garantisi ile getirişmiş. Pek çok malzemenin yurtdışından getirilmesini oldukça normal karşılıyorum ama tuğlanın da Almanya'dan İstanbul'a böyle büyük bir alanda kullanılmak üzere getirilmesi oldukça garip doğrusu. (Alman yatırımcı |Alman malzemesi meselesi mi acaba?) Peki dün gittiğimde bir de ne gördüm? Tuğlalar beyazlaşmıştı...

Eski 10-01-2008, 16:18   #28
Forum Üyesi

Philides is on a distinguished road
Bahsettiğiniz olay gerçekten yaşanmıştır Ömer bey .
Işıklar Tuğla tarafından üretilen malzeme daha üstün olmasına rağmen ( basınç mukavemeti,yiv ,su emme ) Pentel firması yüzde yüz pamuklanmama garantisi vererek işi almıştır.Işıklar tuğla ise % 90 gibi bir oran vererek işi Pentel firmasına kaptırmıştır.Ama bunu Metro group hem uygulamada yaşanan sıkıntılarla ve hemde tuğlanın pamuklanmasıyla karşılığını almıştır.
Neden metro group konuyla ilgili Pentel firmasına baskı yapmıyor diye soracak olursanızda ;firma öyle bir sözleşmeye pamuklanma ile öyle maddeler eklemiştir ki şantiye ortamında bunların birçoğuna uymak mümkün değildir
Philides offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 11-01-2008, 14:20   #29
Forum Üyesi

İstanbul
neriman m. is on a distinguished road
Amazon'da denk geldim, Meydan'ın kitabı da çıkmış...
Amazon.com: Meydan Shopping Square: Books: Cornelia Tomerius,Michael Cesarz,Manina Ferreira-Erlenbach
neriman m. offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 14-01-2008, 14:08   #30
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
Zeynep Alpay is on a distinguished road
Meydan Alışveriş Merkezi'nin sinemaları da açılmış.

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları