![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Karalioğlu Parkı, Antalya
Yarışma uygulandı, bakımı da yapılıyor. İki yıl sonra bir park icin ornek denebilecek bir durumda...
Emegi geçenleri tebrik etmek lazım
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
herşey iyi hoşda soğuk havalarda bu betonlara nasıl oturulacak?
gerçi antalya iklimi heralde sorun yaratmaz ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
fotografta öyle gözüküyor
enerjisiz olmuş.
(en azından fotografta öyle gözüküyor) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
.
oturmak için değil içinden geçmek için yapılmış gibi bir hali var.
arkadaş gruplarının yüzyüze oturabileceği bir düzen düşünülmemiş. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
bu örnek oluş projenin hangi özelliğinden dolayıdır? eğer proje fotoğrafta görünenden ibaretse tek güzel şey brüt beton bankların çalınamaz ve yerinden oynatılamaz oluşudur.ki bu da tartışılır ...bir yeşil alanda daha doğal bir malzeme kullanılamaz mıydı?beton her yere girmek zorunda mı? üst kottaki iskele benzeri oturma yeri bu anlamda duyarlı olmuş ancak biçimi ve taşıyıcısı zerafetten uzak,ben yaptım oldu tarzı bir uygulama... tüm bunlara rağmen neticede bir tasarımdır,farklılık yaratan unsurlarıyla ve özgün bir uygulama oluşu nedeniyle emeği geçenleri tebrik ediyorum... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
size katılıyorum bu konuda kesinlikle.
nedense son yıllarda brüt beton yada benzeri sert malzemeri her yerde kullanıp bu şekile modernistliğini yada ne bilim birşeyleri ispalamaya çalışan tasarımcılar var.ama bunlar malesef anafikirde modernizmden çok uzaklar çünkü sadece o görüntüyü elde etmek için tasarım yapılıyor. brüt betonsa avangarde olmuştur fikri.çok yanlış bence. (bu yorumu tasarımın sahibi için yapmıyorum.örnek oluşturması dolayısıyla) yani, insan betonun üstüne nasıl otursun?mimarlığın ilk gereği işlevseliği hiçe sayan bir durum zaten.ister beton olsun ister plastik isterse üzerinde "Ando sen bizim herşeyimizsin" yazsın.bir yaşlı amca yorulup oturmak istediğinde bir takım uzuvları üşüyüp ordan kalktığı an olay bitmiştir.ancak bilgisayarlarımız masaüstünü süsleyen hoş resimler olarak kalır bu ayna betonlar. ancak bu tasarımı yapıp gerçekleştiren mimarları da teşekkür edip kutlamak düşer bize. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|