![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu
fenerbahce'nin yeni stadi sukru saracoglu stadi hakkinda ne dusunuyorsunuz?
adi yenilenme asamalari su anki konumu ve durumu strukturu gibi konularda? saygilar.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Fenerbahçe stadı
Öncelikle yeri itibariyle bir kent planlama cinayetidir. Bu nedenle diğer soruların cevapları hiç önemli değildir.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Yerini gözönüne almadan cevap verebilirsiniz belki. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bence tam bir sehir planlama hatası.seneler önce yerine karar verilseydi o bölgede oluşacak her türlü 8trafik başta olmak üzere) kaosun önüne geçilebilirdi. Bunun da ötesinde istanbul'da bir ilki gerçekleştirdiğini zannedenler aslında ne zamandan beri istanbulu cehenneme çevirenlerin yaptıklarını tekrarlamaktan öteye gidemediler.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Re: Re: fenerbahce stadi
biraz da binayi bulundugu yerin ozelliklerinden soyutlayip baksak sorulara.(mimarlikta cevrenin hicbir zaman yok sayilamayacagini tabiiki herkes kabul eder ama..) bir stadin bu sekilde yenilenmesi,santiye sureci bence enteresan ama yakindan hic gormedim! fotograflarda ise ustu kapatilan tribunun ustuyle birlikte onude kapanmis gibi geldi bana..
neyse..kent konusunda bu kadar duyarli olmak iyidir yinede.. sayin yonetici acaba bu konumu santiye bolumunde mi acsaydim??! iki tane gercekten bilmedigim ve merak ettigim soruyu yineleyecegim: bu tesisin yeni adi nereden geliyor? acaba tribunlerin diger tarafi(cadde tarafi)na yeni bir islev getirmisler mi? stadlarin onemi buyuk kentler icin.. ve artik gittikce 24 saat yasayacak cok islevli binalar olarak tasarlaniyorlar.. acaba bu yenilemede bunlari goz onunde bulundurmuslar mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Re: Re: Re: fenerbahce stadi
1) stadın ismindeki şahıs bir zamanlar klüp yöneticisiymiş.
2) cadde tarafına yeni cephe ekleyerek stad girişini bu cepheden vermişler. benim de merak ettiğim tribünlerin üstündeki çelik taşıyıcıların bütün stad çevresinde tekrarlanıp tekrarlanmayacağı ve bütün şantiyenin ne zaman bitmesinin planlandığı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Stadın yeri için ne söylense az. Seyirci sayısındaki artışı burası nasıl kaldıracak bilemiyorum. Son maçta öğle saatlerinde güvenlik için büyük bir damperli kamyonla polisler geldiğini gördüm(tüm bunlardan alakasız olarak polislerin damperli kamyondan atlamalarını hayretle izledim
, otobüs gibi toplu taşıma araçları varken damperli kamyon ilginç tabi) ve bir müddet sonra yol trafiğe kapandı, düşünsenize 50.000 kişi geliyor.Şantiye süresince hergün önünden geçtiğim için inşaatın çok hızlı ilerlediğini söyleyebilirim, zaten geceleride çalışıyorlar. Derby sabahında bile beton dökülüyordu. Girişin kaldırımdan başlaması ve cam cepheyi de eleştirmeden edemeyeceğim, prestijli bir giriş yapmak istedikleri belli ama sonuçta spor karşılaşmaları yapılan bir yerin girişinde neden bu kadar "şaşa" aranır? Taraftarlar ve rakiplerin taraftarları çıkan çatışmalarda bu "şaşa" lı giriş cephesine mutlaka zarar vereceklerdir, korkarım yolun 1,5 şeridini kaplayan şantiye süreci bu stadta hiç bitmeyecek. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
benim bildiğim kadarıyla(çünkü kardeşim büyük bir ilgiyle inşaatın tüm aşamalarını adım adım takip edip bana aktarma ihtiyacı hissediyor) o devasa kiriş dört tribünü de dolaşacakmış. Ayrıca girişin yeni yapılan tribün tarafına alınması zaten maç saatlerinde kilitlenen çevreyi iyice felakate sürüklüyor, bence stadın en korkunç yanlarından biri de bu.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
yönetici
|
bence fenerbahçe stadının yeni tasarımında esas problem, (yerini filan tartışmıyorum bile) kapalı tribün oluşturmak için seçtikleri branda çadır sisteminin hafif yapısına tamamen ters, olabildiğince ağır ve devasa çelik bir kiriş yapmak zorunda kalınması. Bu da bu çatı sisteminin hiç de akıllıca planlanmadığını gösteriyor.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Antu.com adlı bir futbol sitesinde Şükrü Saraçoğlu stadına ilişkin bilgiler bulunuyor.
Stadın 3 boyutlu animasyonu (40 Mb tamamı) Bölüm 1 (10MB) Bölüm 2 (10MB) Bölüm 3 (10MB) Bölüm 4 (10MB) Fotoğraflar (daha fazla fotoğraf Antu.com web sitesinde bulunuyor) [img]images/upload/stadgorunum3D-1.jpg[/img] [img]images/upload/stadgorunum3D-2.jpg[/img] [img]images/upload/stadgorunum3D-5.jpg[/img] [img]images/upload/stadgorunum3D-8.jpg[/img]
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Şükrü Saraçoğlu'nun membrane ile kapanan tribünü ve dış cephesi çok garip gözüküyor bence.
Yani hem çok hafif ve modern bir stadyum gibi görünüyor çatı, ama dış cepheye bakınca kadıköyü donatmış olan İĞRENÇ mağazaları andırıyor. Bilmem dikkat ettiniz mi, Kadıköy ve Ziverbey yolu, eski mavi çarşı'nın yerine yapılan binanın dışı filan, böyle gri bir metalle kaplanıyor ve simsiyah camlarla süsleniyor ![]() Bu tip binalar bence felaket!! ve şükrü saraçoğlunun dışı gri kalacak gibi gözüküyor. Siyah camlar filan... ne bileyim böyle bir alakasız gibi duruyor. En son arasburak tarafından düzenlendi : 19-05-2002 14:33. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
+++++
ben koyu bir cimbomlu oldugum halde feneri tebrik ediyorum!Galatasaray yillardr avrupada oynayan bir takim,avrupada oynuyan kendi seviyesindeki takimlarin stadina bir bakailm.Bizimkiler güyadir 10 yildir stadi yikip yenisini yapacak!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
uj
Ama genede en büyük CIMBOM!
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Fenerbahce stadyumu
Icerdeki insanlarin mutlu veya mutsuz olma gibi iki secenekleri varken, disari ciktiklarinda disaridaki insanlarla birlikte bu seceneklerinin TEK'e dushecegini - mutsuzluk dusunerek, icerdeyken de aslinda, mutluluk seceneginin oraninin buyuk olcude azalmasi karsisinda, yasadiklari cevrenin nekadar sagliksiz oldugunun bilincine varmalarina gecikmis olarak ta olsa belki yardimci olur Fanerbahce Stadyumu.
Zira kenti uzmanlar planlar ama onlar da insan olduklari icin herzaman icin yanlis yapma olasiliklarini goz onunde bulunduracak, sagliksiz yasam cevrelerinin olusmasini engelleyecek bilinc duzeyine erismis kent sakinlerine ihtiyac vardir. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
valla benim türkcem dedilerine yetmiyor!
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|