![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Merhabalar,
Bir arkadaşım, Vakıflar'dan uzun dönem için kiralayabileceği bir bina arıyor. Binayı restore edip, konut, ofis, müzik stüdyosu ve kültür merkezi gibi birimler oluşturarak kullanmak istiyor. Şimdiye kadar öğrendiğim kadarıyla Vakıflar'da bu binaların listesi varmış ve gidip başvurunca öğrenilebiliyormuş. Zaten gideceğim ancak gitmeden bu konuda ayrıntılı bilgisi olanlara danışmak istedim. Genelde bu tip şeyler türlü ilişkilerle halledildiği için normal bir vatandaş olarak karşımıza bir takım sorunlar çıkabileceğini düşünüyorum. Bilgisi olanlar yanıt verirse çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bir kaç yıl önce benzer düşüncelerle vakıflara gittim. Bende vakıf binalarının oldukça ucuz rakamlara kiralandığını duymuştum. Öncelikle arkadaşınız Vakıflardan bina kiralama konusunda ciddi ise kiralayacağı bina için beklemeye hazır olmalı, çünkü vakıfların elinde çeşitli listeler var, yakın zamanda kiralanacak ve ileride kiralanacak binalarla ilgili.
Açıkçası ben iki mimar arkadaşımla gitmiştim ve belki mimar oluşumuzdan kaynaklanıyor, bizimle saatlerce ilgilendiler. Bina listelerine, fotoğraflara uzun uzun baktık, binaların durumları hakkında bilgi aldık. Aslında anladığım kadarıyla beğendiğiniz binanın kira için ihaleye çıkarılmasını bekliyorsunuz, eğer takip ederseniz, bu ihaleler çok fazla duyurulmadığı için, bina ile ilgilenenlerin şansı var, ama dediğim gibi beğendiğiniz bina 1 sene sonra da ihaleye çıkabilir. İlişileri iyi olanlar kiralanacak binaların listesini ve kiralama zamanlarını bildikleri için şansları fazladır, ama sizde takipçi olursanız şansınız var. Kolay gelsin... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|