![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Türkiye'deki nitelikli otellere hangilerini örnek verebilirsiniz?
Kültür ve Turizm Bakanlığı nitelikli/niteliksiz otellerin 2003 yılı verilerine göre istatistiklerini yayınladı. Araştırma sonuçlarında ne "nitelik kriterleri" ne de bu kriterlere "kimlerin karar verdiği" açıklanmıyor.
Buraya tıklayarak Tablo 7'yi inceleyebilirsiniz. Tabloya göre Türkiye'deki turizm tesislerinin yarısından fazlası nitelikli görünüyor. "Nitelik"i belirlemek, çerçevesi ve tanımı yapılmadıktan sonra görecelidir ancak yine de Türkiye'de nitelikli diyebileceğiniz oteller var mı, varsa sizce hangileri? Ben Kervansaray Lara Oteli'ni çok beğeniyorum. (İlgilenenler Hotelbuild.com Proje bölümünde inceleyebilir.) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
bana kalırsa lara bölgesindeki oteller kendi içlerinde basarılı olabilir sizde begenebilirsiniz ancak biraradalıkları bence felaket mimar kimliği dısında müşteri olarak tatil yaptınız mı o bölgede bilmiyorum ama bina yıgınları arasında denize girmek pek keyifli değil açıkcası
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mimar ego'muzla baktığımız zaman pek güzel olan bu aynalı cephenin, yanındaki otelde kalmak ister miydiniz, Antalya Güneşi'nin dehşetli yansımaları altında? Bitki bile dayanmıyormuş bu aynaların karşısında...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Otel mimari açıdan bence de çok güzel ama o bölgeye yakışmıyor tabi. Lara bölgesi ayrı bir vaka... Ben de otelin giriş ve lobi bölümlerinin sera etkisi yarattığını duymuştum. Ancak konu bu otel ya da Lara bölgesi değildi.
İstanbul'daki nitelikli otellere Hilton Oteli'nden başka örnek verebilen var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Evet nitelik kavramı neye göre belirleniyor? Araştırma sonuçlarında bundan bahsetmemeleri çok saçma tabi ki.
Tasarımın nitelikte değerlendirme maddesi olarak sayılmadığı ortada yoksa Türkiye'deki otellerin yarısından fazlası nitelikli çıkmazdı. Benim Antalya'daki favorim Hillside Su Otel. İstanbul'da ise Four Seasons var. Pek çok kez de ödül aldı zaten. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
![]() |
Nitelikli Oteller üzerine tartışma devam ederken Şükrü Aykutlu'nun temalı oteller üzerine "mimari empati" önerdiği köşe yazısını Hotelbuild.com'da okumak için tıklayın.
Yazı temalı otellerin niteliğini tartışmıyor tabi ki ama amacını ve neye hizmet ettiğini sorguluyor... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
1-nitelikli otel gelince akla butik oteller gelmemeli. Bize diploma projesinde konu olarak butik otel tasarımı verilmişti. Oldukça saçma sapan bir konu seçimiydi. Mimari proje konusu "otel tasarımı" olabilir ancak..
2-Bu yaz hızlandırılmış bir memleket turu yaptık bir grup arkadaşla ve kaldığımız otellerin(tabii ki bunlar ucuz otellerdi)çoğunda temiz çarşaf bile lükstü. Mimari ya da mekansal kaliteyi aramak sözkonusu değildi, gezimizin sonlarına doğru bunu tahayyül bile etmemeye başladık. 3-Binalar büyük ihtimal otel sahipleri tarafından inşa edilmişti (ülkemizin çok değerli bir emprovize betonarme bina birikimi var). Odaların pencereleri koridora bakan otellerimizin sayıları hiç de az değil, ama bu gerçekten önemsiz bir ayrıntıydı. Türkiye için konuşursak, eğer sizden önce bir başkası o yastıklara başkoymadıysa, o çarşaflara dolanmadıysa o otel niteliklidir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
nitelikli otelller
arkadaşlar bence conrad da nitelikli bi otel... gerek şakil gerekse yerleşimi bakımındanda çok iyi.. sanki o yamacın devamı gibi sarmal şekilde iniyor.. bilmiyorm siz ne düşünüyorsunuz ?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|