![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Adından da anlaşıldığı gibi "Mashattan" isimli projeden ne beklenebilir ki. Daire tiplerini isimlendirirken Manhattan'daki mahalle adlarını kullanmalarına şaşmamak lazım belkide. Brooklyn, Broadway, Soho vs.
İnanılmaz projenin detaylarını web-sitesinden bulabilirsiniz. Buradan buyurun. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
güzel dilimize ait isimleri birtarafa bırakıp , özenti isimlerle projeleri üretenleri ,bu projeyi onay veren kişi ve kurumları özelestiriyle isimleri türkçe adlar ile degistirmelerini öneriyorum ....sirket kurma gibi kurumsal işlemlerde zorunluluk oldugu gibi, site gibi yapılarında kurumsal yapılanma olduguna göre bu adlandımalarında türkçe olması gerekmezmi arastırılmalı,baska projele isimlendirmelerindede emsal olusturmamalıdır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Mashattan_maslak hattı
Bu Mashattan projesinden sonra maslaktaki trafik ne düzeye çıkacak gerçekten merak ediyorum...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
MENSİTTIN , pardon mashattan......
Bu kadar mı ezik,kişiliksiz olunur,yuh diyorum,herkes newyorkçuluk oynamaya başladı......
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
nedir bu mashattan projesi biraz daha teknik bilgisi olan var mı reklamlara kıyasla?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
yeteri kadar bilgi buldum sanırım
yazık... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
SaÇmalik
Gerçekten başka isim bulamamışlar mı çok merak ettim ve özentilikten başka bişeyle alakalandıramadım.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Adını yesinler mesettın
Haydi newyorkçuluk oynayalım........
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Evet katılı - yorum...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Dubai Towers, mashattan projesi....? Sıradaki????????
Gitti Dubai Towers, geldi Mashattan Projesi.İnanilmaz.Burger King'e Barger King demek gibi bir şey bu. Gerçi kentin kimliğine kattığı ya da kimliğinden ne götürdüğünü sorgulamak lazım önce........Tabi sonuç alamadıktan sonra sorgula sorgula dur. 500 adet residance için şimdiden talep var olduğunu düşünecek olursak;herkeste çok duyarli değil malesef ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Forum Üyesi
|
bu arsa çok daha verimli kullanılabilirdi diye düşünüyorum. bu şekilde kullanılması yine plansızlığın programsızlığın bize kestiği ağır bir fatura olacak. evet böyle projelere de ihtiyaç var, talep var... ama bir allahın kulunun da bu yatırımcıları kontrol etmesi lazım profesyonelce, yol göstermesi lazım. bu işin okulunu sözde okuyan bir dolu insan var.
bana ters geliyor bu şekilde böyle bir yatırım yapılması. bu kadar "istanbul'un geleceği dediğimiz bir bölgenin potansiyel merkezi" bir anda özel mülk kalitesinde bir alana dönüştürülüyor. ilerisi için bir mimarlık öğrencisi, bir genç planlamacı çıkıp en ufak bir görüş söylemiyor. bir sonraki hamleyi, sadece allah biliyor... saçmalık da olsa, gerçekleşmesi imkansız bile olsa fikirler duymak istiyorum. ne zaman bir allahın kulu maslak'da planlı bir gelişme önerecek? bu bölge üzerinde mimarlık okullarımız çalışmalar yapmıyor mu? yapıyorsa neden kimse buraya bir iki kelime yazmıyor yaptıklarıyla ilgili? ne yapıyor bu kadar şehir planlamacısı, mimar? türkiye'de başka bir forum mu var orada mı yazıyor hepsi? yazmadan mı düşünüyorlar? bu ihtimali düşünmek bile istemiyorum. arkitera forum'u layık mı görmüyorlar konuşmaya bu konuları? ümit veren bir genç nüfus varmış bu ülkede, üniversite mezunlarının sayısı artıyormuş, gelecek varmış. bırakın ya. Alıntı:
işte burası manhattan http://upload.wikimedia.org/wikipedi...-York-City.jpg varsa bunu yapacak mühendis, varsa bunu yapacak mimar, varsa bunu yapacak yatırım gücü... yapalım manhattan'ı... +, 100 yıl geçti manhattan'ın üstünden bugün manhattan'ın planlaması nasıl geliştirilebilir bunu tartışmalıyız... bu proje yapılsın tamam, ama sonraki aşama nedir? bu bölge için ne düşünüyoruz? dün 100m yanında seyrantepe stadyumu planlanan arsada bugün mashattan'ı konuşuyoruz. doğaçlama çalışmak güzel bir yöntemdir ama bu kadarı sanırım biraz fazla oluyor, enerji israfı, hava kirliliği yanında geliyor. birazcık da olsa planlamaya gerçekten ihtiyacımız var. kimseden corbusier usulü bir planlama beklemiyorum beklentim biraz daha az tahmin edilebilir, tanrı eli değmiş gibi değil, planlı bir dağınıklık. ben kişisel olarak böyle bir şehirciliğin hayalini kuruyorum. siz nasıl bir şehrin hayalini kuruyorsunuz? öyle bir maslak hayal ediyorum ki, bütün newyorker'ların tatmin olacağı bir yer orası. mutlu insanlar istiyorum bu şehirde. new york istiyorlarsa new york yapsınlar oraya, ama hakkını da versinler mimarların planlamacıların desteğiyle yatırımlarında, duyarlı olsunlar sadece kendilerini değil etraflarındaki milyonlarca insanı da düşünsünler. çünkü o göletler basınçlı asansörler çevre insanı için hiçbirşey ifade etmeyecek. istedikleri kadar uğraşsınlar zaten new york ile aynı olmayacaktır, o yüzden yine "bizim" olacaktır orası. new york'u new york yapan milyon neden var, istanbul'u istanbul yapan milyon neden olduğu gibi. ama işte tatmin olsunlar artık. şu yüzeyselliği bir kenara bırakalım. çatır çatır tartışalım kalpler kırılsın gerekiyorsa. bu arsanın 50m yanında amerika'da projesi hazırlanan bir diamond of istanbul var.. hadi bakalım buyrun burdan yakın. nedir diamond of istanbul ile mashattan'ın ilişkisi? ikisi de uzaydan düşmüş gibi indi. ne kadar sağlıklı işleyebilir ki böyle bir bölge? maslak'ın bu şekilde izole bir şekilde gelişmesinin bir şekilde önüne geçilmeli, uzun vadede çok net sınırları olmasa bile bir plan olmalı. bunu tartışalım, nasıl bir maslak istiyoruz? arkitera forum için binip beşiktaş'dan minibüse bir kez yürüyelim maslak'da bu binaların arasında, düşünelim mimar olarak; nedir çalışmayan burada? çok klasik olacak ama: sonuç alınmayacak dediğimiz sürece sonuç alınmaz. ben müşterileri suçlamıyorum, tekrar suç bizzat bizde diyorum. mimarlarda, planlamacılarda. bir kerecikte sonuç ne olur diye değil de, yaratıcı süreç boyunca nasıl birikimlerimizi paylaşabiliriz diye düşünelim. hepimizin yararına olacaktır. kendi şehrimizi bizden başka kim daha çok umursar ki? belediye başkanı, yerel yönetimler, başbakan, siz... görünüyor ki herkesin tek bir amacı var, güzel havalı bir şehirde yaşamak. ama bizim birikimlerimiz daha fazla olduğu için ve bu işi okulda öğrendiğimiz için onlardan daha detaylı, daha sağlıklı düşünebiliyoruz. ama problem de şu ki sadece düşünüyoruz. bunları kağıda dökmüyoruz, geliştirmiyoruz. onların anlayacağı şekilde anlatmıyoruz. biz bu insanları tatmin edemezsek işlerimizle tabi ki abuk subuk işler yapmaya kalkışacaklar kendi kendilerine... başka ne bekleyebilirsiniz ki? sizce isim mi tek sorun burda şimdi? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
'' Mashatten'' ?
Görkemli bir tarihi olan Istanbul'a böyle bir rozet takılacağını duymak bende ani bir yüz kızarmasına yol açtı .
CÜRET diyebiliyorum . Ancak bu insanlık halinin daha derin tarifler hakettiğini düşünerek katkılarınızı bekliyorum . Bu insanın hangi halidir ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
vallahi
moralinizi bozmak istemem ama Maslakta (AI kulenin yaninda) Bijoux geliyor |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
[COLOR="Plum"]Çağadaşlık ve uygarlık projesi..
Yaşasın Batı Yaşasın AB-D Demode olmamak için, statükocu olmamak için, bu projeler şart... Yapılması gerekiyor.. Hem de acilen.. Çok buk yapılmalıki, 56 senedir yapılanalara bir hız verilsin.. Bu aşağılık kompleksi kokan proje gibi daha niceleri var... Arkadaşlar Mimarlık ve Şehircilik , Bilim ve Teknik olmaktan çıktı artık.. Tamamen siyasileşti.. Ve biz İstanbullular... Siyasettden daha uzaklaştığımız sürece daha başımıza çok plazalar yağacak gibi.. Artık bizde Antiemperyalist, kendi değerlerimiz üstünde durabilen, bir siyaset zemininde birleşmeliyiz.. Mimarlık ta gidecek, ülkede gidecek yoksa.. Türklüğümüzüde unutturacaklar, Mimarlığımızıda, İstanbulluluğumuzuda..:[/COLOR]Ç |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Projeleri kim yapmış? Yerlimi yabancımı?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|