![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#91 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hakikaten çok ayıp etmiş mimarlarımız. Onca yıllık eğitimi alıp, birileri bana şunu yap diyebilecekmiş mantığında bir insana her türlü açıdan neden yanlış düşündüğünü anlatmaya çalışmışlar. Ee, haklı olarak kompleksli ve işi bilmeyen insanlar damgasını yemişler sayın Nergis Hanımdan. Neyse ki Nergis Hanım var, yurt dışında da okumuş. Ee, o zaman bize laf düşmez.
Ya bu kadar saçma birşey olur mu? Tabii ki mimarlar müşterini isteklerini dikkate alırlar. Hatta yeri gelir belki stil anlamında bile uzlaşma sağlanabilir. Yani hadi buna da tamam da, siz kim oluyorsunuz bana bunu yapın dersiniz? Siz tabii ki bir heykeltraşa bana şunun heykelini yap diyebilirsiniz ama onu yapacak olan yine o dur. Ha, yok "böyle olacak" diyorsanız niye bir mimar arıyorsunuz. Tamam attırın imzayı, karaktersiz mimar çok. Türkiye'de her mesleğin karaktersizi ve namussuzu var, bu mudur olay? Ama madem bir iç mimarsınız, bir evi yapmaktan aciz olamazsınız ya. Siz iç mimari okuduğunuza emin misiniz? En azından bir evin uygulama projesini, tesisat projesini çizemiyor musunuz? Yani buna en çok iç mimar arkadaşların kızması lazım heralde. Nesiniz siz, baba parasıyla yurt dışında zorla "dekorasyon" okumuş bir insan mı? Ne kadar terbiyesiz bir insanız ya. Bir de akd1 adlı arkadaş burdaki mimarları saygısız olarak adlandırmış. Yapmayın ya, onca emekten sonra siz sizin mesleğinize hakaret edildiği zaman yarabbi şükür mü diyeceksiniz? Olacak şey değil ya nergis hanım, siz mimarlığı ne zannediyorsunuz? Yakında mimarlık 6 seneye çıkacak. Amerikada 5 sene. İmza yetkisi için yüksek lisans şart. Siz bilir misiniz bir mimar olmak için insan ne aşamalardan geçiyor. Fizikten tut, proje yönetimine; mimarlık tarihinden, restorasyon ve konservasyona; ekolojiden grafik tasarımına; malzeme bilgisinden, teknoloji bilgisine kadar geniş yelpazede bir eğitim alıp tüm bunları binlerce veriyi göz önünde tutarak (mimari tarz, iklim, topografi, jeoloji, sosyo-kültürel yapı,müşteri beklentileri,vs.vs) bir tasarım (sanatsal, işlevsel ve mantıksal) yapıyorsunuz. Ama size sorsak bir kalem alıp iki çizik atıyoruz. Uygulama, tesiasat sıfır! Hadi canım. Tabii ki Nergis Hanım bir tarz ev yapmak isteyebilir. Ama geri kalan onca faktörü napcaz? Ben de denizin ortasına neo klasik bir ev yapmak istiyorum, ama tek önemli faktör bu mu? Zaten bu yüzden layık olduğunuz evlerde yaşıyorsunuz hepiniz, aslında müstahaksınız! Ama siz gelip bana bunu yap diyeceksiniz, biz de aa haklısınız büyük ayıp etmişiz diyeceğiz öyle mi?! Hem de bunu sözde iç mimarlık okumuş bir insan yapacak. Nergis hanım bana ne cevap verirseniz verin, bu mesleği okumuş biri olduğunuz için söylüyorum, siz zavallısınız. Umarım en azından bir köpek kulübesinin uygulama projesini çizebilcek kapasitedesinizdir. Ama tahminim, onu da bir mimara götürüp, "bana bir kulübe çiz, aha da şöyle olcak" diyecek kadar büyük bir iç mimarsınızdır! Hayret birşey ya, siz ne sanıyorsunuz mimarları! Her haltı kendiniz ve mütahitler yapsın; sonra bir de utanmadan bir "mimara" "şunu yap" diyin.Arada bir arsıza denk gelecek, vay ne pis mimarlar varmış diyeceksiniz, biz tepki verince de terbiyesiz ve kompleksli olacaz. Terbiyesiz dediğiniz de, inanın küfür edilecek şeyler diyorsunuz ona rağmen bu insanlar gayet medeni bir şekilde cevap veriyor. Şu ana kadar tek terbiyesiz cevabı benden alıyorsunuz: bunları da bari hakedelim bu hakaretleri diye yazıyorum ![]()
Görkem Kızıltan - More or less, less is more :) En son luv2xlr8 tarafından düzenlendi : 22-01-2006 04:26. |
|
|
|
|
#92 |
|
Forum Üyesi
|
Bakin bayim,
Bu mesleki bir tartisma platformudur.Meslek hakkinda ya da meslegi tecrubeleriniz hakkinda post yazabilir yazilan konuya iliskin yorumlar sunabilirsiniz.Su anda ceza kanunlarinca suc islemis bulunmaktasiniz.Kisisel olarak kucuk dusurme sozlu taciz sizi bu yazdiginiz yorumdan dolayi suclu kilar.Lutfen interneti kullanirken hukuk sisteminin buradaki gecerliliginin de bilincinde olun. Kimseyi yargilamaya ,kucuk dusurucu sozler solemeye hakkiniz yoktur. Turkiye'de bu sektorde nasil para kazanilir?kimler nasil ve kac paraya isler alir? Belediyede isler nasil yurur? Bir mimar gelen musterisini kacirmamak icin neler yapar? daha sonra neler yapmaz?verilen sozler hatta yapilan sozlesmeler nasil geri doner..insaata alinan malzemeler nasil hortumlanir?herseyi gayet guzel ogrendim. Bir cogunuzun henuz mimarlik 1 yada 2 sinif ogrenciler oldugunuzu birbirinizden arastirma icin yardim istediginizi hatta muhtarlik binasi projesi icin nerede arastirma yapacaginizi sordugunuz diger konu basliklari altindaki postlarinizi okudum.Hepinize okul yasamlarinizda basarilar En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:20. |
|
|
|
|
#93 |
|
Arkitera Üyesi
|
Valla keşke siz de öğrenci olsaydınız Nergis Hanım. Belki o zaman yapmış olduğunuz tüm gaflar gençliğinize verilirdi.
Hukuk demişiniz. Bir kere sizin yaptığınız olay daha en başından suç. Bir mimara, başka bir projeyi verip, sanki o çizmiş gibi davranmasını istemek ve onun imzasını istemek. Sonra tüm bu fiyaskoyu anlayan, ama o "mimar" akrabası olduğu için size bir cezai yaptırımda bulunmayan kişiyisöylemişiniz. Danışıklı iki suçlu olduğunuzu resmen itiraf ediyorsunuz. Ama hala daha hukuktan bahsedebiliyorsunuz. Bir de kişilik haklarından bahsetmişiniz. Asıl biz mimarların, sizin mimarların kişilik haklarını zedelediğiniz için, size dava açmamız lazım. Hatta belki sizin gibi düşünenlerin, bir de yaptığı hatayı hala görmezden gelenlerin önüne geçmenin tek yolu da budur. Biz de size "iş" hayatınızda başarılar dileriz Nergis Hanım.
|
|
#94 |
|
Forum Üyesi
|
projeyi ben cizip bir kac milyara birine imzalatir.Gider statigini diger tesisat projelerinide cizdirir ruhsatimida alirdim.İs ahlakina uymazdi.Bunu da pek cok mimar kabul etse de..isine gelirdi hazir cizilmis bir projeye imza atmak cebine parasini almak..bunu yapmadim bir senelik arastirmalarim boyunca elde ettigim dokumanlar sonucu bu yapi sekline karar verdim.ve mimarimin ne istedigimi daha da iyi anlamasi icin internetten aldigim fotoyu ve bu tarz yapilarin karakteristik ozelliklerini tasiyan planlari verdim.Al kardesim bunun aynisini ciz bana imzala oldu bitti demedim ki ..
Burada mimarlari oyle farkli bir konumda sunuyorsunuz ki bana ogrenci oldugunuz ve is yasami tanimadiginiz cok acik..Ne saniyorsunuz haftalarca sizle gorusmek icin randevu alan ve sizin tasarimini yaptiginiz projelere milyarlar akiticak musterilerin ofisinizi acar acmaz kapisinda bekleyecegini mi? İnterneti bile kullanmayi bilmiyorsunuz gidin bakin mimari burolarin web siteleri online plan satisi yapiyor. az once designerlarin tasarimlarina bakiyordum..bir cogunu ozelikle istanbul'da ofis mobilyalari ureten 3 buyuk firmanin katalogunda gordum detaylar ayniydi.Iste bu kopyadir ve suctur.Sikayet etmek gerek bir baska tasarimcinin bir baska firma icin tasarladigi mobilyayi calmis..Arastirma yapmak o yapinin ozellikleri hakkinda bilgi toplamak, plan orneklerine bakmak,gorunuslerini incelemek ve kendi arsama ve yasam bicimime gore uyarlayarak yeniden tasarim yapmak bir mimarla calistim.fakat tecrubesiz ve basarisiz bir is cikti ortaya ..Sizler demek ki arastirma yapmadan musteri hakkinda bilgi sahibi olmadan kendi stilinize ve zevkinize gore tasarim yapacaginizi hayal ediyorsunuz.Ac kalirsiniz bu ulkede..bir mimari buroya girer tekniker gibi tum gun computer basinda o ofisin sahibi mimarlarin cizimlerini yaparsiniz..Bu gibi forumlardada aglar durur ya da her yoruma saldirgan tepkiler verip stresinizi atarsiniz. En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:22. |
|
|
|
|
#95 |
|
Forum Üyesi
|
Bu arada Nergis Hanım; buradaki tüm kişilerin öğrenci olduğunu nerden çıkardınız. Bu konuyu ne kadar zaman önce de okumuştum, aldırmamıştım. Çünkü yaptığınız çok gülünç bir şey. Ben hala sizin iç mimarlık felan okuduğunuza da inanmıyorum. Buradaki insanların hepsi öğrenci değil. Dikkatli okuyun postları. Olsalar bile ne fark eder; açıklar mısınız ? Mesleğine saygı duyması bir insanın öğrenci olsa da suç mu ? Ne yazık ki ya siz gerçekten iç mimar felan değilsiniz ya da ne mesleğinize ne de kendinize saygınız var. Hala saçma bir inat uğruna bu konuyu fazlaca uzattığınızı düşünmüyor musunuz? Mesajların hepsini okumadım ama başlarını okumuştum; sonlarını okudum hala aynı yerdesiniz. Hala burnunuzun dikine gidiyorsunuz. Açıkçası hiç yakıştıramadım; hem de hiç. Size iyi günler dilerim; bu arada neden aylardır mimarlk sitesinde bu kadar yazıya cevap attığınıza da anlam veremedim. Bu konuda bağnazsınız madem; forumu ve mimarları rahat bırakın; ne bu sürtüşme kavga merakı ben anlamadım ki ? Ben siz de başından beri bir uzlaşma tavrı göremedim; hep bir haklı çıkma merakı. Yani biz size haklısınız; bu mimarla böyle zaten desek içiniz rahatlayacak da bizi mi rahat bırakacaksınız. Ben söyleyeyim o zaman: Haklısınız; Nergis Hanım(!)
|
|
|
|
|
#96 |
|
Forum Üyesi
|
Ucuzca bir tavir..yazik uzuluyorum bu davranis biciminize ozel universiteler acildikca mimarik bolumlerinden bir cok yetersiz ogrenci mezun oluyor.Bu ogrencilerin bir cogu is yasaminda basarisizliga ugruyor.Gecen gun bir mimar elinde brosurlerle insaatima geldi.Almanyadan gelen bir supurgeyi tanitti.İlgilenmek istemedim ordaki ustaya donup sen bir bak bakalim brosur al dinle dedim.Adam ben mimarim hanfendi pazarlamaci degilim dedi..Acikca belirtiyim ne konusma tarzina ne giyim kusamina ne aksanina ne de ikna kabiliyetine sahip biri degildi.Sizlerin uslubunuzda da ayni sey var.
Bizim universitede bir prof ilk defa derse girdi ve soyle dedi..Once ellerinize bakmaliyim..Herkesin ellerine bakti ve soyle dedi..Bundan sonra ellerinize cok ozen gostericeksiniz.Sizler ellerini kullanan insanlarsiniz kelaminiz ellerinizde cok estetik durmali ve elleriniz bakimli ozenli olmali bir musteri once mimarin ellerine bakar bunu unutmayin.. Eller bile bu kadar onemli oluyorsa bu meslekte siz en basindan kaybetmis durumdasiniz.Cunku cok saygisizsiniz. En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:24. |
|
|
|
|
#97 |
|
Yönetici
|
Birgün istedim olsun evim
Mimar da kimmiş Internet'tir ilham kaynağım benim Sağolsun buldu hemen Google hem de en kırmızısından Tudor stayıl Ben zaten işimi bilirim çünkü bir *iç mimarım İstediğim gibi olamayan kolonu düşünmeden yıkarım Al sana beğendiğim plan çiz bakalım mimar bak Intenet'teki gibi yap yok işitirsin azar Ey arkiteracılar bana kulak verin beni kazıkladı mimar onu fütursuzca yerin Beklerim sizden ne olursa olsun destek Çünkü bende hiç suç yok hadi onu da yersek Bilmiyorum ki ben ne diyorum kaygısız Bana katılmayan herkes çok saygısız Önce bakmalıyım ellerde var mı meymenet süpürgeci geldi mimarmış mesleğe bak hayret O elleriniz kırılsın kullanamayın klavye elimde olsa girişim tüm mimarlara levyeyle Bak yine tekrarlıyorum ben mimarım hem de iç Net'ten bulur, mimara verir yaptırırım bina olur sana kitch Yakında geliyor bu konuya en kabasından kilit Ey Allahım aklıma başıma getirt. Yine bilmiyorum ki bu bina az bana hatta müstehak İşte Ayasofya dayanamadı düzdü mani hay hak. ------------- Bu konuyu bu şekilde devam ederse dayanamayıp kilitleyeceğim. *=h Duyurulur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 28-01-2006 01:12. |
|
|
|
|
#98 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu forumlarda bazı insanlar konunun ilk başlarında işin aslını tam olarak bilmeden size çok yüklendi haklısınız. Neticede pek tabii ki genelde ideal olanın yapılmadığı bir ülkede herhangi bir meslek hakkında insanlar yanlış fikirlere sahip olabilir. Çünkü ülkemizde maalesef mesleğe saygı diye birşey yok. Kimse kimseyi çekemiyor. Neyse, konumuza dönecek olursak; ben şahsen en başta size yapılan sert çıkışlara dair üzüntü duydum. Ve müdahale bile etmek istiyordum ki bir kişi aynen benim düşündüğüm şeyi yaptı ve çok nazik bir biçimde hem size saldıranları sağduyuya davet etti, hem de size "ideal" olanı izah etmeye çalıştı. Ama ondan sonra siz öyle şeyler söylemeye başladınız, ve her attığınız mesajda öyle tepki toplama potansiyeli olan şeyler söylediniz ki, bu mesleği kendine yakıştırmış insanların hepsinin "öfke dolu" mesajlarına maruz kaldınız. İnsaf yani, sizce bu bir tesadüf mü? Ama bu noktada da geri adım atmadınız, ilk başta söylediğiniz şeylerin "tüm mimarları" aşağalayan şeyler olduğunu kabul etmediniz; onun yerine "tüm mimarları" terbiyesiz, karaktersiz ve yeteneksiz insanlar olarak adlandırdınız. Ve de bunu "iç mimar" bir kimliğiniz olduğunu söylemenize rağmen yaptınız. Bu tepkileri iyice arttırdı.
Eğer siz daha uzlaşmacı olsaydınız, kendi yaptığınızın "en azından birazcık" yanlış olduğunu itiraf etseydiniz; piyasadaki dejenere, paragöz, mesleğine saygısı olmayan ve yeteneksiz ve iyi eğitimsiz mimarlar konusu zaten kendiliğinden tartışılmaya başlanırdı.Ve dediğim gibi, bir arkadaşımızın ortamı yumuşatmaya çalıştığı bir noktada siz bunu elinizin tersiyle ittiniz; hatta gerilimi daha da fazla tırmandırdınız. Kusura bakmayın ama, siz şu anda bazı kötü "mimarları" ve günümüz mimarlık mesleğindeki "genel yanlışları" bize sunuyorsunuz ama daha en başından beri "mimarlık adına etik ve doğru" olmadığı herkesce hem fikir olunan (istisnasız herkesce!) bir davranışı "hata" olarak lanse etmiyor; hatta onu savunuyor ve onu yanlış görenlere de öyle ya da böyle saldırıyorsunuz. Lafın özü şu: gidin istediğinize şikayet edin bu siteyi. Bu site zaten mimarlardan başka bir kitleyi öyle çok da ilgilendirmiyor. Ve hiçbir mimar bu mesajları okuduktan sonra size hak verecek değil. Bu bir tehdit veya "bize ne, ne yaparsan yap- bize birşey olmaz" manasında söylenmiş birşey değil. Bu bir realite. Bence bu noktada ya kendinize dürüst davranıp "acaba tüm mimarlar tarafından tepki alan birşey hakikaten yanlış olabilir mi"yi kendi kafanızda sorgularsınız; ya da bu tavrınıza devam eder ve tüm mimarları karşınıza alır ve bizim ne işe yaramaz şeyler olduğumuz kanıtlamak için etraftan numune toplarsınız. Ama dedim ya, işin ironik yanı, sizin yapmış olduğunuz şey de zaten bu numunelere aday.. Yani ne diyeyim ki daha. İnanın bundan daha objektif ve "duygularımın esiri" olmadığım bir yazı daha yazamam. Umarım samimiyetime inanır, ve siz de şu noktada "uzlaşma" adına bazı yanlışlarınızı kabul edersiniz. Yoksa etrafta kötü mimarların da olduğu; ve bu forumda bazı arkadaşların size hemencecik kesin hükümlü olarak saldırdığını ben şahsen kabul ediyorum. Ama siz de o arkadaşları sonradan haklı çıkardınız, bunu da söylemeden edemeyeceğim. Saygılarımla,
|
|
#99 |
|
Forum Üyesi
|
Mimarin hatalarini duzeltmek bana extra 95 milyara mal oldu.Siz neden bahsediyorsunuz? Bugun bulundugum sehirdeki mimarlar odasi baskaniyla gorustum ve gereken herseyi soledim.Kendisini insaata davet ettim.Ofisimin bulundugu ismerkezinde tanidigim tum mimarlara projeleri gosterdim ve hepsi saskin bir haldeydi..Ne tur bir isin altindan kalktigimiz konusunda bir fikriniz yokken ,burada mimarlara laf soylediniz genelleme yaptiniz deyip hakaret etmeniz cok anlamsiz.Benim problemim benim mimarimin hatalaridir.Onun hatalari bana para olarak geri donmektedir.Sizin mesleki egolarinizi burada beni kullanarak tatmin etmeye kalkmaniz,hakaretler yagdirmaniz kendi terbiyesizliginizdir.Aldirdigimi saniyorsaniz yaniliyorsunuz.Sadece bu sitenin kalitesini dusurdugunuz icin uzulebilirim.
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:24. |
|
|
|
|
#100 |
|
Üye Adayı
|
hayali
Ben bunun tamamen kurmaca olduğunu düşünüyorum.Google da adını araştırdım yok böyle biri, zaten ben böyle bir insan modeli de tanımadım.Bilgilerde de inanılmaz tutarsızlıklar var.Birisi resmen buradakileri işletiyor.Tamamen hakaret üzerine kurulu bir üslup var.Hanımefendi kendisini kazıklayan mimarı parçalayıp saksılara doldurmuş hızını alamayıp internet üzerinden kurban aramaya girişmiş bir seri katil soğukkanlılığıyla etrafa dehşet saçıyor. Bence kapatın gitsin.
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:25. |
|
|
|
|
#101 |
|
|
Konu kapatılmıştır.
Arkitera Forum'u kullanan herkesin sağduyulu ve seviyeli olmasını rica ediyoruz. |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|