![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#76 |
|
Forum Üyesi
|
none
bu tartışmalara dayanamayarak ben de patlamak istiyorum. Çünkü gerçekten de okurken insan yeter artık diyor... ve patlıyor. Elde değil şuraya yazmamak.
************************************************************* Tüm bu süreçler yaşanırken neredeydiniz acaba? Ben iç mimarım diyerek proje tasarımına müdahale edebilirken, neden o yanlış kolonlar dökülürken müdahele etmediniz? kanımca eviniz bir gecede inşa edilip size teslim edilmemiştir... ************************************************************* yukarıda yazdığım soruları kendi kendime, şu forum başlığını her tıkladığımda tekrarlıyorum... |
|
|
|
|
#77 |
|
Forum Üyesi
|
yanlış yer-yanlış kişi-yanlış konu
sayın nergis hanım;
gerçekten rekor kıran bir forum oldu bu. Ama bence bunu anlatacağınız yer arkitera.com olmamalıydı. Gazetelerdeki tüketici şikayetleri bölümüne yazsaydınız durumuzu daha iyi olurdu. siz açıkça ' bakın beceriksiz meslektaşınız benim işimi nasıl mahfetti , hadi bakalım'... edasında bir yazı yazdınız foruma. Ne bekliyrodununuz ' forum üyeleri olarak birleşip maduriyetinizi gidermek için mi uğraşacaktı ... Mimarın işin başında olmadığı , ucuz bir projede yaşanan sıradan bir olay sizinki... Mimar da kendi çizmediği , kendi çizgisini taşımayan projeye ancak bu kadar sahip çıkar... Olayı bir de fiyata bağlamışınız... kaba inşaat 40 milyara biter demişiniz. Yani buradan da şu anlaşılıyor ' BEN MİMARA VERECEĞİM PARAYA YENİ EV YAPTIRIRIM' ... yani üstüne bir de bu saygısızlığı yapıyorsunuz... Burada çok değerli mimarların olduğu bir forumda , en azından biraz saygılı olun mimarlığa... İnanılmaz birşey ya, sizin İÇ TASARIMCI olabileceğinize inanmak istemiyorum kusura bakmayın... |
|
|
|
|
#78 |
|
Forum Üyesi
|
Gazetelerin tuketici sikayetleri bolumune mi yazsaydim?? komik olmayin lutfen! bu konuyu sacma sapan postlarla uzatan sizsiniz..
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:17. |
|
|
|
|
#79 |
|
Arkitera Üyesi
|
yeter...
bu kadar yeter artık sayın nergis hanım...
saçma sapan iş yapan kişi olarak size yazılanları saçma sapan olarak niteleyemezsiniz... ne yani sizin yazdıklarınızı mı onaylayacaktık? bu forum çok net olarak sizin kullandığınız yöntemin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor... araklama bir projeden ancak böyle bir sonuç çıkar... sizin bulduğunuz projeyi çizip altına imzasını atan mimar(!) da en az sizin kadar suçlu... artık size yanıt yazan insanları suçlamayı bırakıp hatayı birazda kendinizde arayın lütfen... |
|
|
|
|
#80 |
|
Yönetici
|
yetmez belli ki,
daha yazışalım, bina bitince tartışma da biter herhalde. Biz buradan sizin için ne yapabiliriz Nergis Hanım, detay lazım ise çizip gönderelim hemen, mesleğimiz kurtulur belki. |
|
|
|
|
#81 |
|
Forum Üyesi
|
Siz bu depresif halde nasil mimarlik yapiyorsunuz merak ediyorum.Sakin olun biraz ..amac burda fikirleri ,deneyimleri bilgileri paylasmak,tartismak kavga etmek degil.Zaten konu benim insaatim degil sahsima yoneldi.Tepki vermiyorum cunku vermeye gerek bulmuyorum.Yanlis yaklasiyorsunuz konuya, farkedin lutfen!
|
|
|
|
|
#82 |
|
Yönetici
|
süleyman demirel'i
bile sollayan üslubunuzu hayretlerle izliyorum ne diyeyim ![]() |
|
|
|
|
#83 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
zamanında bu tartışmadan çekilmiş olmamdan ötürü gayet mutluyum
tabi bu tartışmayı takip etmediğim anlamına gelmiyor ben şöyle düşünmeye başladım ve hatta bu yapının mağduru nergis hanım olmasa ( yani kendiside burada cevap yazanların yerinde olsa ) bizlerle aynı doğrultuda düşünebileceğini iddia ediyorum ben tekrar köşeme çekilmeyi uygun görüyorum ... herkese kolay gelsin.
|
|
#84 |
|
Forum Üyesi
|
kaos
Öncelikle selamlar,
foruma verilen her cevabı okudum üşenmeyip, tam bir kaostu. Açıkcası Nergis hanım risk almışsınız ve iyi sonuçlanmamış, sizi iç MİMAR olarak tebrik etmek istiyorum, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. İç mimarmışsınız, nasıl böyle bir risk alırsınız, velevki aldınız neden planları görünce durun demediniz, ayrıca dediğinize göre onaylanan proje hatalı, illegal yolla neden projeye uygun olmayan yapıyı yaptırmaya devam ettiniz. Ve 1 aydan bahsediyorsunuz, mimarınız konusunda hiç mi aymadınız? birde tanıdığınız. Hata üstüne hata sonrada mimarda hata, bence siz kaşınmışsınız. Bakın dikkat edin seçtiğiniz mimarinin üzerinde oynayıp yapılmasına laf etmiyorum. Örnekten yapı tasarlama olayına gelince, gönderme yollu özgün örneklerde çıkabilir ama bu öyle sizin mimarın elinden çıkmaz. bunu da biliyorsunuz zaten, istemiyorsunuzda zaten. Evet yapı sektörü zorluk içindedir, düzelmektedir ama, iyi eğitimle daha da iyi olacaktır. zamanla sizin gibi eline örnek alıp gelenlere önce yaptığının hata olduğu anlatılacak sonrada inat ederseniz güzel bir dille reddedileceklerdir. Çünkü, evet mimarlar insanlar için tasarlar, öncelik insandır fakat bizim düşünmekle yükümlü olduğumuz çevre, uyum, estetik, ekonomik, sosyal, belki sizin bilmediğiniz daha pek çok şey vardır. Kişisel zevkinizin yanına, öyle iklim soğuk diye (forumun başında okumuştum) uyumlu hemde gibi bir yakıştırma bile saçma. teknoloji gelişti artık, yapmayın. Son olarak ucuz etin yahnisi yavan olur. Ayrıca son yazdığınız 40 milyarlık maliyete ben yaparım diyip yapıp sonrada kalkıp konuşma hakkını hala buluyorsanız burda, sizin gibi mimar terimini vasfında bulunanlardan birileri korusun ülkeyi!!! |
|
|
|
|
#85 |
|
Forum Üyesi
|
Herşeyi öğrendik, bir de şu Mimar arkadaşın ismini öğrensek, malum piyasada mimar olmayıp ta mimarım diye geçinen, 3-5 ay çizim eğitimi alıp, önce dekoratör, sonra içmimar/mimar olanlar var da.
En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:18. |
|
|
|
|
#86 |
|
Forum Üyesi
|
Esnek ve cozumcu degilsiniz..saldirgan kavgaci kompleksli bir profil ciziyorsunuz.Ben sizlerle tartismiyorum ki! nedir bu davranis biciminiz? anlayamadim.Ben yurt disinda egitimimi aldim ve calisma yasamimi orda surdurdum.Turkiye ki sistemin boyle yurudugunden haberim olsaydi bu insaata girismez kabada insaati bitmis bir ev satin alirdim.Ailemi ve kendimi bu gercekten maddi manevi zor gecen insaata bulastirmazdim.Oldu ve bitti..Karsilastigimiz tum aksiliklere ragmen bu isin altindan kalktik.Su anda bahce icin bitki secimi ve duzenleme calismalari yapilmaktadir.
Bu konuya gonderdiginiz postlarla beni olumlu ya da olumsuz elestiren her arkadasa tesekkur ederim.Mesleginizde basarilar. En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:18. |
|
|
|
|
#87 |
|
Forum Üyesi
|
.
konu ile alakalı olarak link'e bakınız. beterin beteri varmış.
http://www.unbf.ca/altiustu/arsiv/20...ilan_proje.php |
|
|
|
|
#88 |
|
Forum Üyesi
|
her koyun kendi bacağından asılır... yazılanları okudum da, en iyi sonuç bu gibi geldi bana...
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Forum Üyesi
|
poli-tik
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Forum Üyesi
|
Çağdaş mimarlık anlayışı bu olsa gerek!!!!
Çağdaş mimarlık anlayışı bu olmasa gerek!!!!
Mütevazi ve saygılı olmasını düşündüğüm meslek mensuplarının saldırgan tavırlarını çok yadırgadım. |
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|