Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 12-10-2005, 19:52   #31
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
lumina will become famous soon enough
ironik olarak okumayı deneyin arkadaşlar, sel ve etic
lumina Şu anda online  
Eski 12-10-2005, 19:55   #32
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
etic is on a distinguished road
Cool

Alıntı:
Orijinal metin lumina tarafından gönderilmiş
ironik olarak okumayı deneyin arkadaşlar, sel ve etic
pardon sanırım ilk okumamda kaçırmış olduğum bir kelime yüzünden yanlış anladım uyarın için teşekkür ederim lumina ...
Eski 13-10-2005, 02:02   #33
Forum Üyesi

nergis is on a distinguished road
sasirmis durumdayim bu anormal tepkilerinize.Ben icmimarim.Bir senedir bir ev yaptirmayi dusunuyordum.Seyahatlerimde pek cok tudor style binalar gordum hatta bu mimari tarzinda yapilmis otellerde de kaldim.kendi yasadigim bolgede boyle bir bina yapmak istedim.Binanin mimari tarihini dekorasyonunu cati ve cephe kaplamalariyla ilgili bir arastirma yaptim ve ornek alabilecegim bir plani mimara goturup bu tip bir ev istiyorum dedim.Bunda kopya yoktur.Mimarın da bu cati egimini ve cephe kaplamasini ornek almasini istedim.Plan hakkinda konustuk yaklasik bir ay kadar bir calisma yapildi.Cizdigi plani okeyledik fakat ruhsati aldigimizda planda inanilmaz degisiklikler vardi..teknik hatalar cikti karsima.fazladan kolonlar,inanilmaz uzunlukta havalandirma bacalari,olculerde problemler,statikle mimari planin birbirinde farkli olusu ve daha pek cok hata ile karsilastik.Mimar ya gercekten isini yapamiyacak kadar bilgiye sahip degildi ya da yanindaki teknikere cizdirdi bilemiyorum.Bahsettigim budur.Bunu bizim mimar yapti herkes yapar demiyorum.Size boyle bir olay yasadigimdan bahsettim sadece..simdi size ne oluyorda bu kadar olumsuz postlar yaziyorsunuz bana? tek aciklamasi olabilir demekki siz de benim projeyi cizen mimar gibi eksik ve basarisizsiniz ki bana meslegi savunma adi altinda aslinda kendinizi savunuyorsunuz;ya da xxx ne diyebilirim artik!

En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:03
nergis offline  
Eski 13-10-2005, 02:34   #34
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
etic is on a distinguished road
...

ne yazık ki siz yazdıklarınızda çelişiyorsunuz nergis hanım. ve söylemek istediğim bir şey daha var ki hala burada size cevap veren insanları aşağılar bir şekilde takındığınız üsluba devam ediyorsunuz. yazık. alındığımdan değil ama uzlaşmaya varamayacağımızdan bu tartışmaya daha cevap vermeyeceğimi bildirerek yazıma son veriyorum.
Eski 13-10-2005, 03:19   #35
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Orijinal metin nergis tarafından gönderilmiş
ve ornek alabilecegim bir plani mimara goturup bu tip bir ev istiyorum dedim.Bunda copy yoktur !
pes!

Alıntı:
tek aciklamasi olabilir demekki sizde ;benim projeyi cizen mimar gibi eksik ve basarisizsiniz ki bana meslegi savunma adi altinda aslinda kendinizi savunuyorsunuz;yada xxx ne diyebilirim artik!
yuhhh!
lumina Şu anda online  
Eski 13-10-2005, 09:59   #36
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
merihfeza is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin sel tarafından gönderilmiş
ne demek mimarlığı önemsemeye hakkınız yok? mimarlık eğiitmi almış biri olarak neden böyle bir yorum yaptığınızı anlayamadım.
.
düzeltme yapmam gerekli mi?
sanırım en baştaki yazınında benim ona karşılık yazdığım kurgu yazının da ciddiye alınacak bir tarafı yoktur.
o sözünde bir gönderme olduğu anlaşılıyor sanmıştım...
merihfeza offline  
Eski 13-10-2005, 17:00   #37
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
merihfeza is on a distinguished road
öneri

nergis hanım
bir mimara cizdirdiğinizi iddia ettiğiniz projenizin üzerinde mimarın büro tescil nosu ve mimarlar odası üye nosu bulunmaktadır.
eğer madursanız hakkınızı aramanın yeri de arkitera forum değil mahkemeler dir.gercekten böyle bir olay yaşadıysanız size tavsiyem o mimarı mahkemeye vermenizdir bu forumda bulanan herkes size katılsa sizden taraf olsa yine de zararınız karşılanmaz.
neden mahkemeye değilde buraya geldiğiniz sorusunun cevabı yok sanırım,sanırım böyle bir olayda yok,güzel kurgulanmış bir hikaye bizi epey oyaladınız...
merihfeza offline  
Eski 14-10-2005, 01:32   #38
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
sclerosis is on a distinguished road
bir mimar olarak ben, nergis hanım'ın ileride yaşamak istediği evi araştırmasını (bu ister bir plan bulmak, ister bir fotograf bulmak, isterse de sözle anlatmak olabilir) çok normal karşılıyorum. Mimarlığı ve mimarı hiç birşeyin üzerinde ya da altında görmüyorum. bir örnek vermek gerekirse:

çoğu insan hazır giyinir, giyecek almak istediği zaman bir mağazaya gider ve beğendiğini alır. bunun karşılığı ev almak isteyen insanların tamamlanmış apartman veya villaları gezip beğenirse alması gibidir.

ancak bazı insanlar istedikleri giysiyi bulamayabilirler veya hazır almak istemezler, ama giymek istedikleri şey kafalarında canlanmıştır. ne istediklerini biliyorlardır. belki kumaşı da seçmişlerdir ama kendilerinin dikmesi mümkün değildir. giderler ve kendilerinin tanıdığı veya onlara tavsiye edilen bir terziye bu elbiseyi diktirirler. bunun karşılığı nergis hanımın durumudur.

bazı insanların zevkine çok güvendikleri terzileri, modacıları, arkadaşları olabilir. ya da giysi almaktan hoşlanmayabilirler, umurlarında değildir veya daha bir sürü sebepten dolayı uğraşmak istemezler, bu konudaki inisiyatifi tamamen başkasına bırakmak isteyebilirler. o zaman da birileri gelir ve o kişileri uygun gördükleri şekilde giydirir. bu durumda da gariplik yoktur. olabilir. tamamen kişisel bir tercihtir. bunun karşılığı da mimara gidip al kardeşim sana para, bana şu projeyi yap, şu zaman getir demektir. çok hoştur. her mimarın duymak istediği şeydir, ama bunu yaşayan mimar türkiye'de kaç tanedir, dünyada kaç tanedir bilmiyorum.

bir de kısaca şu çalıp çırpma meselesine değinmek istiyorum, nergis hanımın internette bulduğu planın ne olduğunu bilmiyorum, yani demek istediğim telif hakkı olan bir proje mi bilmiyorum ama konut konusunda o kadar anonimleşmiş plan tipi varken bir insanı çalmakla suçlamak bence biraz ağır kaçıyor.

umarım bir gün estetik cerrahlarda bu forumu okuyup bizim bilgi birikimimizi hiçe sayamazsınız, sizin burnunuzu böyle keseceğiz falan demezler.

teşekür ediyorum, herkese mesleğinde başarılar diliyorum..........
sclerosis offline  
Eski 14-10-2005, 12:13   #39
Arkitera Üyesi

omerselcuk'in Avatar'ı

omerselcuk is on a distinguished road
Nergis hanim,

Mesela ben ögenci degilim tabi her an ögrenmeye devam ettigimiz gercegini yok saymassak. sizin durumunuz üzücü ama kabul etmelisinizki sizin ise baslaysinizdada yanlislar var biraz ic mimarliktan aliskanliklarla yaklasmissiniz bu ise. tabiki neler istedginizi söylemelisiniz hatta cogu müsteri mimara elinde dergilerle felan gider , ama sorumluluk sahibi isinin ehli, onurlu mimar bu verileri toparlar , ama cogumuzda müsterinin bu istegine farkli sekillerde yaklasir kimi aynisini yapar kimi yorumlar...

ben olsam bu evi istiyorum israriyla gelen müsterinin isini kabul etmem... hani siz demissiniz ya amac para kazanmak diye , biz bu isi sadece para kazanmak icin yapiyoruz diye. cogu zaman bizler , cok para yerine , iyi mimarligi kit kannat parayi tercih edebiliriz. hic bilinc sahibi olmayan müsterinin bu taleplkeri normaldir , belki bir ic mimar olsada , ama mimari görevi bu istegi yönlendirip hem etik hem mimari olarak yönlendirmek yönetmektir.

sizin duurmunuzu söle özetleyebilirim. iyi mimarlik icin en gerekli ve ilk sey bence iyi müsteridir. bütün iyi mimarlik ürünlerinde ilk gereken seydir iyi müsteri( bilincli acik fikirli, tartisilabilecek) tabi bunun yaninda bide iyi mimarla bulusmasi lazim iyi müsterinin. müsteri iyi degilse cok iyi mimarda kar etmeye bilir. ayni sekilde müsteri iyi bile olsa mimar iyi degilse oda cok iyi sonuc dogurmuyo.... sizin duurmunuz en fecisi olmus bence. kötü müsteri kötü mimar... facia ordan cikiyo
omerselcuk offline  
Eski 15-10-2005, 04:19   #40
Forum Üyesi

Benim isimde musteri secmek gibi bir luksum yok..Musterimin zevki ve istedigi soz konusu olandir.Bu dogrultuda onun secimlerinde bilgi ve deneyimlerimi kullanarak dogru bicimde yonlendirmem soz konusudur.Sinirlar, zorlamalar yoktur.Esnek davranilmalidir.Musteri degil yapilacak olan is secilir.
nergis offline  
Eski 15-10-2005, 11:15   #41
Arkitera Üyesi

Ankara
mmp953 is on a distinguished road
sizin öncelikle mimarlık hakkında bilgi yoksunluğunuzun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaratıcılık ve yenilikçi mimariden bahsedipte sonra netten bulunmuş bence temelde çalıntı bir projeyi onaylayan kendini mimar sanan bir düzenbaz ile çalışmaya onay veremeniz de içinde bulunduğunuz çelişkinin en net göstergesi bence. Ayrıca 2. ve en önemli konulardan biriside mimarlığı teknik bir meslek sınıfına sokmanız ki burası sizin düşünce yapınızın temelini oluşturuyor sanırım. Mimarlığın teknik boyutu tartışılamaz ama teknik boyutla da sınırlandırılamaz. Aslında çalışmanız gereken yöntemi biliyorsunuz ama sanırım kalite için sabır ve özen gerekliliği ile ilgili biraz sorun işaretleri var... Bir mimara örnek proje vererek aslında ona yardım değilde etik olarak doğru olmayan bir yöne ittiğinizi biraz pahali olmakla beraber iyi bir ders sonucunda almışsınız. Sonuçta Türkiye'de mimarlık siz ve sizin gibi düşünen işveren ve onlara hakkını sizin çalıştığınız insan gibi veren mimar bozuntuları ile bu hallere düşüyor.

Sonuç olarak sonuna kadar haklısınız... Siz bildiğiniz yolda istediğiniz kaliteye ulaşamayacağınızı anladığınız zaman burada tartışmaya devam edilmeli bence, ne ben ne de benim gibi düşünen gerçek mimarlar sizin fikrinizi değiştirebiliriz. Size dersinizi çalıştığınız insanlar layıkıyla verecek sanırım.

İyi günler...

Alıntı:
Oncelikle sunu solemek isterim..Bu kadar olumsuz ve saldirgan bir tutum sergileyen mimarlardan yada mimar adaylarindan yaratici ve yenilikci tasarimlar beknenemez bu benim fikrimdir.Hosgorusuz sabirsiz bencil ve saldirgan ruh durumu halinde nasil yaratici olabilirsiniz.Mimarlik bir meslektir.Bu meslegi ogrenmek ve yasaminizi bu meslegi yaparak para kazanmak icin universiteye gider ve teknik bilgiler edinirsiniz.Mimarlik sizlerin yaptigi ve para kazandigi bir meslektir!Bazilari icin bir yasam bicimi olabilir.Yasamlarini meslekleriyle ole ozlestirirlerki isimlerini solerken bile mimar sifatini en basa koyarlar.Bu onlarin iyi bir mimar oldugunu gostermez bana gore basarisiz insanlardirki mesleklerinin ardina siginirlar.
Ben sizin buronuza gelsem ve 8 odali 2 oto garajli bir villa istiyorum desem..siz neye gore bir tasarim yaparsiniz?
beni tanimiyorsunuz,isimi gelirimi aile duzenimi bilmiyorsunuz..ertesi hafta ne tur bir planla karsima cikarsiniz?
ben bu plan hakkinda dusuncelerimi soledigimde yeniden plani degistiriceksiniz
Bu bole belki bir ay kadar surdu..en sonunda istenilen yerlesime oturttuk.
peki ben istedigim bir plani secip mimarima bu plan uzerinde calisma yapalim dedigimde mimarim hayir ben tasarimi yapmaliyimmi demeli?
Oncelikle sunu anlamalisiniz.Sizler bu meslegi para kazanmak icin yapiyorsunuz.Para kazanmak icin iyi bir mimar olmak icin iyi is cikartmaniz gerekir.Mimari proje onemlidir cunki ustalar binayi mimari projeye bakarak olusturur.Orda ne varsa yapar usta! yaptiginiz hatalar musterilerinize maddi kayiptir.Musteriniz gelip bu hata senin bu yuzden bu kadar para harcadim ver bakalim bu parayi demez..
solemek istedigim aslinda sudur..teknik insanlarniz ve bunun egitimini aldiniz lutfen mesleginizi dogru icra edin.tasarima yapisip kalmayin.Tasarim sizlerin imzasi olabilir.Ama henuz isin basindayken imzayi atmak yerine o imzayi atabilmeye hazir olmak icin dogru hatasiz isler yapmak gerekir.
mmp953 offline  
Eski 15-10-2005, 14:10   #42
Arkitera Üyesi

archiebru'in Avatar'ı

Kayseri
Mimar
archiebru is on a distinguished road
Nergis hanım, ben de son sınıf mimarlık öğrencisi olarak, yazdıklarınızı okuduktan sonra sizin bir iç mimar olduğunuzu öğrenince çok şaşırdım, mimarlık hakkında pek bilgisi olmayan halktan biri olsanız böyle söylemlerde bulunmazı belki bi derecede normal karşılayabilirdim ama bu kadar da olmaz, sizi kınıyorum pes yani!! Demek ki sizin gibi mimarlıktan bi haber iç mimarlar da varmış
archiebru offline  
Eski 15-10-2005, 18:05   #43
Arkitera Üyesi

İstanbul
Öğrenci
toyhan cenk is on a distinguished road
Uygulama asamasinda cikan sorunlarin cözümü ilgili mahkemeler degilmidir?Müsteri üzerinde mimarla anlasilmis projede kendisini magdur hissediyorsa buna cözümler ariyor olmasi yanlismi?Projesini görmedigimiz,mimarini ve müsterisini tanimadigimiz bu konuda hakarete varan yargilamalar pek akilci gelmiyor.Biraz duygusal davranmiyormuyuz?
toyhan cenk offline  
Eski 16-10-2005, 03:38   #44
Forum Üyesi

Okulda henuz ogrenci oldugunuz , is yasaminin gerceklerinden haberinizin olmadigini goz onunde bulundurursak bu sert cikislari yapmaniz normaldir.Ama burasi bir tartisma platformu ve bu forumda dusuncelerinizi ifade ederken uymaniz gereken kurallar var.Dusunceleriniz olumlu ya da olumsuz olabilir.İfade ederken daha saygili olmanizi rica ediyorum.
Mimarlik fakultelerinden mezun olur olmaz buroda calismaya baslayan ve hic santiyede calismamis olan arkadaslarin eksigidir bu.Uygulamada pek cok hatalari cikar.Behsetmek istedigim buydu..Proje cizimlerinde yapilan eksikliklerin ,denetimsizligin uygulamada buyuk hatalara neden olabilecek olmasidir.Projeme nereden esinlendim nasil olusturdum nereden arastirmalar yaptim bu beni ilgilendirir.Sizin tartismaniz gereken bence asil konu kendi cizimlerinizdeki hatalarin musteriye ne sekilde ve ne kadar maliyetle yansimasidir.

En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:05
nergis offline  
Eski 16-10-2005, 20:54   #45
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
müthişsiniz nergis hanım
hayranlıkla izliyorum
"zeki" manevralarınızı

önce herkesi önce kefesine koydunuz şimdi de herkesi yanlış veya eksik çizim üreten ve müşterisine maddi dertler açan olarak yeni ve müthiş bir saptama yaparak inanılmaz öngörülü davrandınız.

"Dusunceleriniz olumlu yada olumsuz olabilir.İfade ederken daha saygili olmanizi rica ediyorum."

ve evet ahlak dersimizi de verdiniz. bizler malesef işe yaramaz insanlarız; terbiye sınırlarını da aşıyoruz işte.

siz gerçekten kendinizin ne/nasıl olduğunun farkında mısınız?
lumina Şu anda online  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları