Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 11-10-2005, 05:08   #16
Arkitera Üyesi

LKDel'in Avatar'ı

Antalya
Mimar
LKDel is on a distinguished road
daha önce yazdıklarınızdan ben sizin mimarlıkla alakasız bir meslekten oldugunuzu düşünmüştüm
bir de içmimarsınız e haketmişsiniz o zaman
LKDel offline  
Eski 11-10-2005, 08:48   #17
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
lumina will become famous soon enough
en azından tasarım denen zahmetten bihaber olmamanız gerekirdi diyorum madem iç mimarsınız ama boşa geçmiş yıllar anlaşılan
hani mimarlığın yanından geçmemiş biri olsanız insanın her türlü tepkiye rağmen duygusal bir empati kurası geliyor mağduriyet konusunda ama bir içmimar olarak bu kadar "arsız"lığı kendine hak gören kişiyi de anlamaya çalışmak çok gereksiz,
siz bildiğiniz gibi yaşayın ama bildiklerinizi en azından başkalarına bulaştırmayın
lumina Şu anda online  
Eski 11-10-2005, 09:53   #18
btl
Arkitera Üyesi

btl'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
btl is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin lumina tarafından gönderilmiş
en azından tasarım denen zahmetten bihaber olmamanız gerekirdi diyorum madem iç mimarsınız ama boşa geçmiş yıllar anlaşılan
hani mimarlığın yanından geçmemiş biri olsanız insanın her türlü tepkiye rağmen duygusal bir empati kurası geliyor mağduriyet konusunda ama bir içmimar olarak bu kadar "arsız"lığı kendine hak gören kişiyi de anlamaya çalışmak çok gereksiz,
siz bildiğiniz gibi yaşayın ama bildiklerinizi en azından başkalarına bulaştırmayın

sevgili lumina
dediklerine katılıyorum.. aslında sorun bence şu.. İç mimarlar da çok döküman var ve hemen herşey tasarlanmış ..Bu yüzden dökümandan görüp marangoza gidip ''ben bunu istiyorum'' mantığı olduğu için biz mimarlarıda öyle görüyorlar..
btl offline  
Eski 11-10-2005, 11:13   #19
ndg
Arkitera Üyesi

ndg'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ndg is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin nergis tarafından gönderilmiş
dahada kolay anlamaniz icin
2. katta olmamasi gerekn 4 tane fazladan kolon var.Ama gorunusde kolon yok cunki o odanin 90cm de cati baslamis.

8.25 cm bir havalandirma bacasi bar bagimsiz olarak o baca yikilmazmi ruzgarda? bir havalandirma bacasi nasil bukadar uzun olabilir?

3 katli bir projede 3. kata cikis mediveni yok planda??

plandan cektiginizde gorunmemesi gereken hersey var gorunuslerde

Suanda hatirlayamadigim daha pek cok TEKNİK hata..bunlarin tasarimla bir ilgisi yoktur.Olsaydi ozaman sucu uzerime alirdim.Hatayi mumkun oldugunca kendi bilgime dayanarak duzeltmeye calistim.Bina kabada bitmis durumdadir.Cati projesi icin teklifleri degerlendirmekdeyim.4 hatali kolon tum cati planini degistirmis durumda.Turdor style binalarda ki bu binalar dik catilari ve ilginc cephe kaplamalari ile kuzey ulkelerinde klasik yapilarindandir.Bulundugum bolgedede kisin sert gecmesi plani secme nedenimdir.

Nergis Hanım, bu saydığınız hatalardan sadece birini yapan bir öğrencinin, bırakın mimar olmayı, ikinci sınıfın ötesine bile geçemeyeceğini biliyor muydunuz acaba? teknik hatalar var diye veryansın ederken, seçtiğiniz "mimar"ın meslekten ne kadar uzak olduğunu görmenizi isterim. büyük olasılıkla bu "mimar" arkadaş proje üzerinde çalışmamış bile, bir teknik ressama çizdirmiş bu projeyi. (hatta çizen kişi teknik ressam bile olmayabilir, ne de olsa biraz tecrübesi olan bir teknik ressam çizimdeki hataları hemen farkedecektir.)
Eski 11-10-2005, 12:15   #20
Yönetici

phin'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
phin is on a distinguished road
yazık

Nergis Hanım tartışmanın geldiği nokta yapıcı değil haklısınız. Ama siz yaşadığınız bir sorunu tüm camiaya atfetmişsiniz, belki sorun böyle başladı.

Tasarımı internetten bulup bunu istiyorum derken siz nasıl bir beklenti içinde olduğunuzu tarif etmeye çalışıyordunuz büyük olasılıkla, karşınıza çıkan kişiler de bunun üzerine durumu düzeltmek yerine başladığı gibi devam etmişler ve işe sahip çıkmamışlar.
Nasıl kişilerle muhattap olduğunuzu bilemiyorum.

Yaşadığınız sorun şu anda tüm türkiyede yaşanan ve biz mimarların üstesinden gelemediğimiz bir sorun. Çünkü yaptığımız işi hakkıyla yapmak için büyük emek, zaman ve bilgi gerekiyor. Dolayısıyla bunların maddi anlamda da karşılanması gerekiyor.
Belki siz başta ücret konusunda da bir problem ya da yetersizliğe neden oldunuz ve iş verdiğiniz kişler işi savsakaldılar. suçlama amaçlı değilim sadece genel de durum böyle oluyor.

Düzeltmek için de bir takım mimarlarla görüşmüşsünüz , bunun yerine güvenilir bir büro bulmanızı, işi ona devretmenizi, ve gözlemci olarak sürece katılmanızı tavsiye ederim.

Bu düzeltmelerin maliyeti yüksek olacaktır, sonradan düzeltmeler için harcayacağınıza ya da bir sürü para harcayıp da ortaya bir ucube çıkartacağınıza işi maliyeti karşılığı birine devretmenizi tavsiye ederim.

ustadan dili yanmayan mimara başvurmaz
Eski 11-10-2005, 16:19   #21
Forum Üyesi

rapsodyred'in Avatar'ı

rapsodyred is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin nergis tarafından gönderilmiş
Bizim mimarda sagda solda bu evi ben yaptim deyip dolaniyordur eminim..komik olan bu plani internetten cikarmistim.Ve internet adresinide bizim mimara verdim.Artik isleri acilir sevgili mimarimizin..Bu kucuk sehirde mahvettigi ve bizimde duzeltmeye ugrastigimiz evi referans yapar kendine..verdigim adresdende secip secip plan satar!

içiniz acıyordur ama hak etmişiniz... sizin yaptığınızı ilkokul mezunu müteahitler bile yapmıyor artık...

hem de mesleğin içinden birisiniz. internetten bir proje bulup bir mimara dayatıyorsunuz.
yani buna bir 3. sınıf mimarlık öğrencisi olarak , sahsen şaşırmadım sonuçlara...

hak etmişiniz kusura bakmayın... geçmiş olsun.
bundan sonraki yaptıracağınız işleri , gerçek bir mimari büroda tasarlatırsınız. tasarımında , yönlenme, güneş, rüzgar, estetik , statik, strüktür , tesisat, ekonomik olma gibi unsurları dikkate alarak tasarım yapan , ona göre de para alan mimara iş yaptırırsınız , başınız ağrımaz....

En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:00
rapsodyred offline  
Eski 11-10-2005, 16:31   #22
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
Kanchekenzi is on a distinguished road
ucuz et

ucuz etin yahnisi bu kadar olur...
siz en iyisi yeni arsanızda yeni arakladığınız projelerle yeni bir mimar(!)a yeni bir ev yaptırın... aynı sonucu alacaksınız...
Kanchekenzi offline  
Eski 12-10-2005, 01:13   #23
Forum Üyesi

nergis is on a distinguished road
Yorumlarinizi dikkate almiyorum...
Cunku bana post yazan bir cok arkadasin henuz ogrenci oldugu cok acik.Hic bir uygulama projesi yapmamis,sahaya inmemis,belediyelerde kosturmamis gercek is yasaminin icinde bulunmamis oldugunuzdan dolayi elestirileriniz beni ilgilendirmiyor.
Forumlarda kavga eder uslubta post yazmak yerine internette mesleginizle ilgili gelismeleri,baska ulkelerin mimari tekniklerini,yeni cikan malzemeleri,unlu tasarimcilarin tasarladigi binalari mobilyalari,yeni cizim programlarini ,universitedeki hocalarinizin mimari sitelerdeki makalelerini,yeni cikan mimari kitaplari,baska tasarimcilarin tasarladigi plan orneklerini arastirmanizi ve bilgilenmenizi tavsiye ediyorum.

En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:00
nergis offline  
Eski 12-10-2005, 15:12   #24
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
lumina will become famous soon enough
birçok arkadaşın henüz öğrenci olduğu yargısına nasıl karar veriyorsunuz bunu anlamak gerçekten çok zor. öğrenciler bile ters giden birşeyi farkedebiliyorsa meselenin özündeki problemi kavrıyor olmalarında yatıyor demek ki. mimarlık, belediye masaları arasında koşturmakla başlamıyor. mimarlık masa başında başlar düşünce ve emek orada yoğunlaştırılır ve orada biter. masadan sonra ki aşamalar onun yapı olarak üretilebilmesi koşullarıyla ilgili prosedürler dizisidir ve kendine ait dizgisi dertleri vs vardır.
insanları eleştirdiğiniz noktaların (uygulama projesi çizmek, sahaya inmek, belediyelerde koşturmak) anlaşılan sizin hayatınızda da bir karşılığı yok, olsaydı eğer derdinizi tarif etmek ya da insanlara "üsluplu" cevaplar vermek için bu tanımları kullanmazdınız.
biraz olsun ben ne yaptım diye düşünmek yerine insanları küçümseme tavrı çok sakil duruyor. buraya kelimeler dizen herkes durumunuzun ta en başındaki sorunsala işaret ediyor ve siz ısrarla bunu görmek yerine son aşama ile ilgili serzenişlerde bulunuyorsunuz.

bizler sizin tavsiyenizi büyük ihtimal zaten yaşıyoruz, ama başka projelere, tasarlanmışlıklara bakarken onlardan nasıl parçalar koparıp başka yerlere monte ederiz diye değil hangi koşula, duruma nasıl bir karşılık geliştirmiş diye anlamaya çalışıyoruz.

benim de size tavsiyem mimarlıktan uzak durun

bir de merak ettiğim bir soru var. siz bu foruma durmunuzu aktarırken neyi amaçladınız? bir ara bahsettiğiniz yasal kısıtlarınızdan dolayı böyle bir ortamı bir tür mimar piyasası zannedip dertlerinize ortak "birilerini" bulacağınızı mı düşündünüz?
derdinizin ölçütü para olduğu sürece istekleriniz muğlak ve de sorunlu olacaktır.
lumina Şu anda online  
Eski 12-10-2005, 15:30   #25
btl
Arkitera Üyesi

btl'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
btl is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin lumina tarafından gönderilmiş
birçok arkadaşın henüz öğrenci olduğu yargısına nasıl karar veriyorsunuz bunu anlamak gerçekten çok zor. öğrenciler bile ters giden birşeyi farkedebiliyorsa meselenin özündeki problemi kavrıyor olmalarında yatıyor demek ki. mimarlık, belediye masaları arasında koşturmakla başlamıyor. mimarlık masa başında başlar düşünce ve emek orada yoğunlaştırılır ve orada biter. masadan sonra ki aşamalar onun yapı olarak üretilebilmesi koşullarıyla ilgili prosedürler dizisidir ve kendine ait dizgisi dertleri vs vardır.
insanları eleştirdiğiniz noktaların (uygulama projesi çizmek, sahaya inmek, belediyelerde koşturmak) anlaşılan sizin hayatınızda da bir karşılığı yok, olsaydı eğer derdinizi tarif etmek ya da insanlara "üsluplu" cevaplar vermek için bu tanımları kullanmazdınız.
biraz olsun ben ne yaptım diye düşünmek yerine insanları küçümseme tavrı çok sakil duruyor. buraya kelimeler dizen herkes durumunuzun ta en başındaki sorunsala işaret ediyor ve siz ısrarla bunu görmek yerine son aşama ile ilgili serzenişlerde bulunuyorsunuz.

bizler sizin tavsiyenizi büyük ihtimal zaten yaşıyoruz, ama başka projelere, tasarlanmışlıklara bakarken onlardan nasıl parçalar koparıp başka yerlere monte ederiz diye değil hangi koşula, duruma nasıl bir karşılık geliştirmiş diye anlamaya çalışıyoruz.

benim de size tavsiyem mimarlıktan uzak durun

bir de merak ettiğim bir soru var. siz bu foruma durmunuzu aktarırken neyi amaçladınız? bir ara bahsettiğiniz yasal kısıtlarınızdan dolayı böyle bir ortamı bir tür mimar piyasası zannedip dertlerinize ortak "birilerini" bulacağınızı mı düşündünüz?
derdinizin ölçütü para olduğu sürece istekleriniz muğlak ve de sorunlu olacaktır.

Sevgili Lumina..

Sana tamamen katılıyorum... Şimdiye kadar karşılaştığım projelerde olsun, toplantılarda olsun, yemeklerde olsun iç mimarlar sürekli biz mimarlarla yarış içinde.. Şöyleki ; sizin yaptığınız kötü binayı biz düzelttik yok efendim biz ne anlarmışız insan boyutunda çalışmaktan falan filan.. Böyle yaklaşımlar oldukça daha çok hatalar yapılır..
Korkum şu
Birisi kalkıp ''ben sdney opera binasını çok beğendim, resmi de burda , yaparmısınız ''derse o zaman vay halimize
btl offline  
Eski 12-10-2005, 16:00   #26
Forum Üyesi

İstanbul
Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
izoleli pense is on a distinguished road
.

nergis hanım,

aşağıdaki linkten birçok tudor staayyyylll ev bulabilirsiniz.

http://tudor.coolhouseplans.com/

Yanlış olan mevcut projenizi beğendiğiniz bir planla revize edersiniz.

Çok anlamasam da size uygun gelebilecek yardımcı program yazdım

10 eğer begenilen plan <> uygulanan plan
20 sonra
30 internetten yeni plan seç
40 planı aile isteklerine göre değiştir
40 goto 10
izoleli pense offline  
Eski 12-10-2005, 16:39   #27
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
Kanchekenzi is on a distinguished road
sorular ve yanıtlar...

Yorumlarımızı madem dikkate almıyorsunuz neden forum köşesine yazı yazdınız?
Size yanıt yazan arkadaşların birçoğunun öğrenci olduğunu nereden biliyorsunuz?
Mesleğimizle ilgili gelişmeleri takip etmediğimizi nereden biliyorsunuz? (Kaldıki sizin mesleğinizle ilgili gelişmeleri takip etmediğiniz çok açık daha doğrusu mesleğinizden bir haber olduğunuz çok açık... tasarımcı olan kişi başkasının yaptığı tasarımın aynısını araklayıp ta yapmaz-yaptırmaz...)
Uygulama projesi çizmediğimizi nereden biliyorsunuz?
Bu sorular uzar gider...
Ben kendimce yanıtlayayım nergis hanımın küçümseyici soru ve tavırlarını...
Öğrenciyim ama doktora öğrencisi... yani y.mimarım... ve bir üniversitede araştırma görevlisiyim... hani şu makaleleri okunması gerekli kişilerden biri... ayrıca ulusal mimari proje yarışmalarına katılıyorum... ve birçok uygulama projesi çizdim... ne yani bunları yapmasam yani bir lisans öğrencisi olsam durum çok mu değişirdi? Bence hiçbir şey değişmezdi... tecrübeli olmak ayrı etik olmak ayrı...
Ve şu evi de çok merak ettim doğrusu... nergis hanım bizlere planları ve cepheleri de gönderse de bir baksak...
Kanchekenzi offline  
Eski 12-10-2005, 18:40   #28
Arkitera Üyesi

İzmir
Mimar
merihfeza is on a distinguished road
benzer durum

bu forumun başında yazılan olaya benzer bir olay benimde başıma geldi.
evimizin dekorasyonu için üç ay önce googledan barok yazıp grafikleri secmek suretiyle cok detaylı bir araştıma yaptım çıkan resimlerden bir tane sectim.kendim mimar olmama rağmen sadece bu işten para kazanan teknik bir adam olduğumdan bu resmi bir iç mimara götürdüm.oda resmin üzerien bir eskiz kağıdı koydu aynısını çizdi böylece proje üzerine anlaşmış olduk.daha sonra bir usta ile anlaşıtılar (usta da akrabasıymış zaten o da ayrı bir konu) ancak tam bir fiyasko benim salonumla o salonun alaksı yok bizim evde ki televizyon planda ve kesitler de görünmüyor,müzik setimizde yok tamamen teknik bir hata yapılmış diyorum size,gidip iç mimara! bizde televizda var falan gibi şeyleri söylemek yerine işini kısaltmak için böyle bir yola başvurdum ama başıma gelenlere bakın.evde tavanı işleme yaptırdık ama klimamızı boyayınca iğrenç oldu çünkü görünüşlerede bu da yoktu...siz 40 m2 bir salon kaça dekore ediyor biliyo musunuz ?hiç birşey anlamadan 4 5 yıl okula gidip ailemin parasını boşa harcamamış olduğum halde şimdi onların parasını kurtarmaya çalışıyorum...

işte bu yüzden ben nergis hanımı cok iyi anlıyorum ve de hak veriyorum
hepiniz bu işten para kazanıyosunuz o yüzden mimarlığı önemsemeye hakkınız yok tamam mı?
merihfeza offline  
Eski 12-10-2005, 18:54   #29
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
etic is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin merihfeza tarafından gönderilmiş
... hepiniz bu işten para kazanıyosunuz o yüzden mimarlığı önemsemeye hakkınız yok tamam mı? ...
nergis hanımın dediklerini de sizin yazınızın başınıda çok iyi anlayabiliyoruz. fakat bu alıntı yaptığım yeri anladığımı zannetmiyorum. ne demek istediğinizi, ne anlatmaya çalıştığınızı bu cümle ile açıklar mısınız? zahmet olmazsa tabi ...
Eski 12-10-2005, 19:18   #30
sel
Forum Üyesi

Türkiye dışı
sel is on a distinguished road
ne demek mimarlığı önemsemeye hakkınız yok? mimarlık eğitimi almış biri olarak neden böyle bir yorum yaptığınızı anlayamadım.
mimarlık zaten önemsenmediği için dergilerden görüp beğendiğiniz projeler hayata geçirilemiyor, çünkü her birinin yapım aşaması ayrı, bulunduğu yer ayrı..
şu stilde bir ev ya da bu tip süsleme istiyorum gibi istekler olabilir bunlar yaşamınıza göre değştirilebilir ama kopyalayıp yapıştırma olmaz.

En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 17:01
sel offline  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları